outofmatrix Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Obczaił ktoś może od czego zależy pozycja mapki przy wynikach? Na niektóre frazy jest od razu pod reklamami a na niektóre najpierw wyniki TOP3, potem pod nimi mapka. Jest jakieś wytłumaczenie tego poza widzimisię G.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rf13 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Chętnie podepnę się pod pytanie. Taka sytuacja jest chociażby na frazy: wynajem samochodów i wynajem samochodów warszawa ... Druga sprawa jak tam się pojawić ze stroną na różne frazy ? wynajem wynajem wózków widłowych rental Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grim Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 "wynajem samochodów" - hasło ogólne (mapka mało ważna więc nie jest w TOP), "wynajem samochodów warszawa" - hasło lokalne (więc mapka w TOP) Rożne hasła kluczowe = różne kategorie przy dodawaniu firmy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 rf13, takie różnice, bo masz za dużo linków w stopce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Obczaił ktoś może od czego zależy pozycja mapki przy wynikach? Na niektóre frazy jest od razu pod reklamami a na niektóre najpierw wyniki TOP3, potem pod nimi mapka. Jest jakieś wytłumaczenie tego poza widzimisię G.? Nikt tego nie wie. Jedyne znane mi efekty daje kombinowanie z adresem url i doborem słów kluczowych. Jak ktoś odkryje patent to z chęcią zapłacę za informację Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outofmatrix Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Nikt tego nie wie. Jedyne znane mi efekty daje kombinowanie z adresem url i doborem słów kluczowych. Jak ktoś odkryje patent to z chęcią zapłacę za informację Nie chodzi mi o pozycję strony w samej mapce a pozycje pamki w serpach. Punkt dla Grima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frantic Inc Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Też chciałbym poznać tajemnicę pozycji mapki Tym bardziej, że czasem potrafi ona brzydko przesunąć wszystko w dół. Jedyne co zauważyłem to że wyszukując frazę np. "sklep" z komputera będącego w mieście np. Warszawa mapka będzie w serpach prawie zawsze, natomiast wyszukując tą samą frazę gdzieś poza miastem (jakaś mała wioska), mapka często nie pokazuje się wcale. Wniosek może być taki, że G wiąże ją z miejscem, z którego klikamy jednak nie mam pewności czy tak jest faktycznie. Firma frantic Inc. - pozycjonowanie stron internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anmato Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 https://www.google.com/support/forum/p/Cent...070f6&hl=pl https://www.marketinglab.pl/pozycjonowanie-...ca-google-maps/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Content Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Mnie nurtuje inna kwestia. Zauważyłem, że czasem po wpisaniu zapytania fraza + miejscowość, pojawiają się w wynikach także te firmy, które mają siedzibę poza ta miejscowością. Pytanie, dlaczego, dzięki czemu? Czy dlatego, że dodający firmę w opisie jej działalności wymienił także tę miejscowość w ramach zasięgu działania firmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 https://www.google.com/support/forum/p/Cent...070f6&hl=plhttps://www.marketinglab.pl/pozycjonowanie-...ca-google-maps/ Pierwsze to taki typowy firmowy bełkocik drugie to opis zachwalający gm. Nie słyszałem, żeby ktoś przedstawił sposób na wysokie pozycje w google maps. Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agtile Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Nie słyszałem, żeby ktoś przedstawił sposób na wysokie pozycje w google maps. Sposoby sa ale.. no wlasnie, czy sposoby na pozycjonowanie podaje sie na talezu? seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Nie słyszałem, żeby ktoś przedstawił sposób na wysokie pozycje w google maps. Sposoby sa ale.. no wlasnie, czy sposoby na pozycjonowanie podaje sie na talezu? Fakt źle się wyraziłem. Nie przypuszczam by ktoś znał sposób. Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agtile Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Fakt źle się wyraziłem. Nie przypuszczam by ktoś znał sposób. w tym akurat sie mylisz seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Fakt źle się wyraziłem. Nie przypuszczam by ktoś znał sposób. w tym akurat sie mylisz Nawet google nie potrafi stwierdzic od czego zalezy pozycja na mapce (tak wynika z wypowiedzi pracowników) ale skoro inni wiedza to gratulowac:) Kupie wiedze za 50 zł Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agtile Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Nawet google nie potrafi stwierdzic od czego zalezy pozycja na mapce (tak wynika z wypowiedzi pracowników) ale skoro inni wiedza to gratulowac:) Mam za soba kilka serwisow w google maps w boksie pojedynczym i potrojnym. Niektore w zaledwie 6 godzin od zarejestrowania nowej domeny. W usa to dosc znany juz algorytm w polsce z tego co widze jest to jeszcze w powijakach, zreszta warunki sa zupelnie inne. seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.