Skocz do zawartości

Wiek domeny

traktor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupilem domene ktora istnieje w internecie od maja 2004 roku ( wg web.archive ). W sumie domena funkcjonowala do roku 2007. Wlasciciel domeny nie przedluzyl jej na rok 2008, a ja zakupilem ja w 2009. Czy dla google ma jakiekolwiek znaczenie to, ze strona juz kiedys istniaja, czy stawiajac na niej serwis zaczne wszystko od nowa - tak jakby to byla nowa domena?

Myslalem sobie, ze moze bedzie miala jakas wieksza moc od nowej domeny, chociaz z drugiej strony miala rok przerwy.

jako przykład podam jak zachowuje się domena z 2002 roku. Prawie w ogóle nie linkowana (18BL wg.yahoo) na frazę język angielski znajduje się na 2 stronie w google.

Wypróbuj nowy i ładniejszy katalog sklepów GdzieKupic.org.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

jesli nie ma bl i jest wyindeksowana G potraktuje ją jak zupełnie nową
Tak teoretyczne powinno byc,

ALE

nie wiemy jaki bl G zna.

Nie kupilbym za duze kasy starej domeny bez bl, ale czasami sa mile niespodzianki, jesli serwis jest stawione na starej domene "bez wartosci" (ie bez bl, wyindeksowane - ale w tym wyindeksowaniem jest problem, domena nie zaindeksowane - po jakim czasie ani G ani Y nie pokazuja BL, ktore znaja).

Traktor, podam Ci przykład innej domeny, która też jest dość stara (2002 web archive) i też miała chyba jakieś tam przerwy. Nie zmienia to jednak faktu, że google site jest równy zero, ale linki do niej prowadzą. Mimo jakichkolwiek przerw w istnieniu w sieci nie robiłbym z tego tragedii. Przykładowa domena to jupirineos.org* i jest wolna, można rejestrować, kto pierwszy ten lepszy.

*Od razu zastrzegam, iż nie wykonywałem szczegółowych analiz, nie gwarantuję też braku bana. Po prostu sprawdziłem w eXdomain i wstawiłem tu jako przykład. Przed jej zakupem polecam dokładną analizę, a już po zakupie pochwalenie się jak z odwiedzinami botów.

PS. TTSEO zwrócił uwagę na istotną rzecz. To, iż Yahoo nie wyświetla żadnych BL wcale nie oznacza, iż Google ich nie widzi i vice versa.

• 3 tygodnie później...

Siema.

Mam pytanko.

Szukałem dzisiaj rano koło 30 minut.

Znalazłem 10 domen. Wiek +7lat. Najstarsza ma prawie 11.

Maja BL w yahoo, nie maja pageranka, i zostały nieopłacone do tygodnia czasu wstecz.

Opłaca się je rejestrować?? mam agencje reklamową i staram się pozycjonować na te frazę. nazwy domen sa jednak różne, czy to nie przeszkadza ??

Nie ma zadnych bl prowadzacych do domeny. Czy mimo wszystko daje cos fakt, ze istnieje od 2004 roku?

jesli nie ma bl i jest wyindeksowana G potraktuje ją jak zupełnie nową

Jeśli nie ma bl i jest wyindeksowana to może byc potrkatowana jak nowa ale zdarzły mi sie takie przypadki że po niweilkim podlinkowaniu zyskiwały duży PR także wg mnie jeżeli domena ma odpowiedni wiek i cenę to to warto.

------------------------------------------------------------------

Skuteczne pozycjonowanie kraków płacisz za efekty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności