Skocz do zawartości

Dopasowanie linków do kategorii

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

W WordPressie jest możliwość dodawania linków do różnych kategorii. Chciałabym, żeby np. w kategorii "Włochy" wyświetlały się linki tylko z tej kategorii, np. do stron z kursami włoskiego. Czy jest jakaś wtyczka do tego albo czy możecie mi podpowiedzieć, jak zmodyfikować funkcję wyświetlającą linki aby uzyskać taki efekt?

//edit:

Chodzi o wyświetlanie linków z danej kategorii zarówno na stronie kategorii, jak i wpisów w niej. Rozpoznawanie na pewno nie będzie mogło się opierać na wyglądzie url'a, bo format adresów do wpisów będzie wyglądał tak - domena.pl/wenecja/ - ale na pewno nazwa kategorii będzie wyświetlana pod tytułem, więc na niej można się oprzeć.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

Jeśli dobrze rozumiem...a nie zawsze mi się udaje, to mogłabyś to zrobić tak:

W panelu WP, dodać interesujące linki do różnych kategorii (np. linki o Wenecji, do kategorii "Wenecja", o Szwajcarii do kategorii "Szwajcaria" itd), a to jest akurat oczywiste, bowiem dokonuje się tego za pomocą Link manager'a wbudowanego w panel każdej wersji WP.

Później jak rozumiem życzysz sobie te linki wyświetlać nie tylko w sidebar'ach, ale również pod każdym postem i w danej kategorii.

Tak więc:

Linki z danej kategorii wywołujesz za pomocą <?php wp_get_links( $numer_kategorii ); ?> (numer to ID przydzielane każdej z kategorii).

A ową funkcję następnie wystarczy "powciskać" w interesujące nas miejsca templatki (kodu templatki) np. pod każdym postem, na dole każdej kategorii etc.

Myślę, ze jakoś udało mi się to rozrysować :(

Pzdr

lucky

//edit

bez sensu, tylko pojawia się problem oddzielenia tych linków, bo wstawiając linki w kodzie będą się wyświetlać wszędzie. Chyba tylko zrobiłem niepotrzebne zamieszanie ;/

Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa!

Skuteczny SEO Copywriting!

No właśnie chodzi o to, aby zamiast wstawiać konkretne ID napisać funkcję, która pobierze linki z kategorii o identycznej nazwie jak kategoria wpisów. Na upartego mogę ifować i przyporządkować kategorie linków do kategorii wpisów na sztywno, ale wolałabym, aby po dodaniu nowego kraju nie musieć znowu grzebać w kodzie.

Później jak rozumiem życzysz sobie te linki wyświetlać nie tylko w sidebar'ach, ale również pod każdym postem i w danej kategorii.

Mogłoby być i tak, ale póki co myślałam o wyświetlaniu ich w sidebarze bez względu na to, czy wejdę w kategorię czy w artykuł do niej dodany.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności