Skocz do zawartości

Najlepsze zaplecze?

websign

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy też Wam zdarzają się śmieszne rzeczy w związku z zapleczami? Ktoś kiedyś pisał, że dostał oferty od firm seo na pozycjonowanie strony. Mnie już kilkukrotnie przydarzyło się, że dostawałem maile z telewizji z prośbą o wywiad (tvp i tvn), co przynajmniej mnie mocno śmieszy - Wam też takie akcje się zdarzają?

Pozdrawiam

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

ja ostatnio trafilem domene jakiejs firmy reklamowej, i postawilem na niej kontent nawiazujacy do tematyki poprzedniego wlasiciela. Dostalem maila od znanej sieci hoteli ze w zwiazku z nowopowstalych hotelem firma ( chodzili zapewne o poprzednia firme) dostaje zaproszenie dwuosobowe na 4 dniowy pobyt spa z full opcja. Nie byl to zaden chwyt marketingowy typu wygrałes cos...

Darmowe zaproszenia faktycznie przyszly, ale że bylo to w koszalinie wiec dla mnie prawie 500 km wiec odpusciłem :)

a i wogole z expirkami jest o tyle ciekawie ze przychodza zapytania o porady psychologiczne, diety itp ;d

Ktoś kiedyś pisał, że dostał oferty od firm seo na pozycjonowanie strony.

To być może byłam ja ;-) Raz czy dwa nie skorzystałam, bo trochę dużo sobie życzyli. Tylko raz faktycznie rozważałam ofertę pozycjonowania dopóki kolesie nie zmienili mocno warunków i ceny jak im powiedziałam, że cała domena jest zafiltrowana.

Oprócz tego typu ofert dostaję zapytania o możliwość zamieszczenia artykułu sponsorowanego (zapytanie od jakiejś agencji), zakupienia linka, ogólnie reklamy. Czasem ludzie dziękują mailowo za przydatne teksty (gł. na temat choró:( i proszą o dalsze porady. Niektórzy publikują swoje recenzje (strona z filmami) ciesząc się z tego, że są podpisane imieniem i nazwiskiem. Poza tym agencje reklamowe przesyłają materiały prasowe z prośbą o ich publikację, tak więc czasem dostaję trochę darmowego i wartościowego contentu.

Ogólnie to bardzo przyjemnie jest dostawać tego typu propozycje, bo wtedy widać, że to co się robi nie idzie na marne i komuś się przydaje ;-)

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

No najlepsze jest to, że w przypadku strony o której mówię, w sumie po chwili analizy łatwo dojść do wniosku, że to jednak nie jest prawdziwa strona, bo to raptem kilka podstron ze stworzoną tematyczną treścią - ale jak widać póki co zwykli userzy/dziennikarze nie potrafią tego dostrzec, więc chyba można powiedzieć, że zaplecze jest dobre ;) A jednak jakichś propozycji wywiadów do tv się tak na co dzień nie dostaje :(

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Ja kilka tygodni temu dostałem zapytanie - w którym przedstawiciele czołowego wydawnictwa na literkę h... zapytali, czy mogą zrobić screeny mojej strony na potrzeby podręcznika do informatyki :) Jak jeszcze podadzą link, ew. na tyle wyraźnie top ze będzie tam widoczna nazwa + Url to będę mieć free trafic ;)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• 1 miesiąc temu...

Powiedzcie mi czy to tylko mnie się tak trafia, czy Wam też?

Na jeden z maili zamieszczonych na zapleczówce dostaję... CV i listy motywacyjne i to po kilka razy w tygodniu! Ludzie piszą, że podoba im się co robimy, ale nie potrafią wskazać, co to takiego, bo zapominają nawet na jakiej stronie znaleźli maila (chyba napiszę poradnik na temat - jak nie zrobić złego wrażenia szukając pracy :/).

Druga sprawa jest taka, że ludzie nawet nie czytają, co się znajduje na danej stronie! Jedna z zapleczówek zawiera porady na temat naprawy komputerów, a ja na maila dostaję prośbę o przesłanie oferty na serwis. Inna strona jest o tematyce filmowej, a piszą do mnie firmy oferujące usługi kurierskie.

Zaznaczam, że na stronach nie ma nigdzie napisanego, że świadczymy jakiekolwiek usługi. To zwykłe strony informacyjne.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

To cieszę się... mam nadzieję, że mi też klienci trafią się. Oczywiście Lexy mówisz o zapleczowych stronach? Bo na normalnych z min 1000 unikalnych dziennie to wiem ;)

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności