szczalpi Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Witam Mam pytanie. Dlaczego niektore skrypty do katalogowania lepiej sie indeksuja. Np. Skrypt phpld a qlweb a otwarty mini. Phpld najlepiej a qlweb najgorzej. Co ma na to wplyw? Prosze o wyjasnienie. Pozdrawiam. Kody pocztowe w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 struktura linkowania do wewnątrz. Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 linki prowadzące do katalogu Mar. Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP# Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 do tego jeszcze pingowanie i rss, ale najważniejsze są linki. ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj Kobietyn - portal dla kobiet. Webbest.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Pingowanie, mapa strony, linkowanie wewnętrzne, linki zewnętrzne P.S. Na blogu dziś albo jutro napiszę o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Exploit: zastrzegam sobie możliwosc cytowania mojej wypowiedzi ;P dodałbym do tego tekstu kilka przykąłdowych skryptów ktore nawet przy mizernej liczbie linków do dobrze sie indeksują (vide INDEXU czy inne...) Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Exploit: zastrzegam sobie możliwosc cytowania mojej wypowiedzi ;P Ok wedle życzenia dodałbym do tego tekstu kilka przykąłdowych skryptów ktore nawet przy mizernej liczbie linków do dobrze sie indeksują (vide INDEXU czy inne...) Pomysł dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky77 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Aż dziwne, że nikt tego nie napisał: ilość postawionych kopi, gdy zaczynałem stawiać katalogi otwarte mini 2.0 myślałem, że uzyskanie site 10k z kilku tys wpisów nie będzie problemem, ale przeliczyłem się, w żadnym katalogu takiego wyniku nie uzyskałem Moim zdaniem za dużo tych katalogów stoi, to jest jeden z powodów słabej indeksacji. Oferuję usługi IT więcej info. Nowe forum uruchomione w 2025 Presta forum a tu kilka bajerów w js Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Lepiej jest postawić 2-3 porządne katalogi, niż masę śmieci. Dlaczego? Choćby dlatego że do zadbanego katalogu dodaje się dużo więcej osób, niż do jakiegoś śmietnika bez wartości, który prędzej czy później padnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolryb29 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Katalogi się dobrze indeksują tylko, że nie liczy sie:skrypt, ilość kopii i wpisów, ale raczej włożona w nie praca. Dobre modyfikacje w katalogu, troszke zmiany w layoucie, silne linki i czas... Spokojnie można zaindeksować spoko podstron. Co do pytania, skrypty są różne, jedne bardziej przyjazne inne mniej, ważne aby dobrze zadbać o linkowanie wewnętrzne i w jakimś stopniu o linkowanie podstron w katalogu, bo to jest bardzo ważne. Dla przykłady przejrzyj parę katalogów (tych VIP jak mawia Mar), sporo tam można wyłapać wpisów(podstron) które są linkowane - czasem poprzez swl, czasem pare linków stałych, w zależności kto czym dysponuje. Wnioski nasuwają się same, moc i prestiż katalogu to nie wszystko, ale 70% sukcesu. Podlinkowany wpis w katalogu może nam przynieść więcej korzyści niż 10 innych wpisów z katalogów, tych pierwszych z brzegu. To samo się tyczy precli. PS. Wesołego jajka Osuszanie budynków :: Nowoczesny katalog stron SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Aż dziwne, że nikt tego nie napisał: ilość postawionych kopi, gdy zaczynałem stawiać katalogi otwarte mini 2.0 myślałem, że uzyskanie site 10k z kilku tys wpisów nie będzie problemem, ale przeliczyłem się, w żadnym katalogu takiego wyniku nie uzyskałem Moim zdaniem za dużo tych katalogów stoi, to jest jeden z powodów słabej indeksacji. pozwolisz ze sie nie zgodze w 100%. swieżynkowe katalogi na odpowiednim skrypcie dają się łądnie zaindeksowac tylko ... trzeba wiedziec jak Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky77 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Na odpowiednim być może tak, ale nie jest nim otwarty mini który w tysiącach kopii stoi w sieci. Nawet zrobienie modyfikacji - dużej chmury tagów obecnej na każdej podstronie (na wzór IndexU) nie wiele tu zmieniło Oferuję usługi IT więcej info. Nowe forum uruchomione w 2025 Presta forum a tu kilka bajerów w js Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Najlepiej to się indeksują autorskie skrypty, z przyjaznymi linkami, mapą xml i html, kanałem rss, dobrym linkowaniem wewnętrznym i pingowaniem mapy html oraz kanału rss w którym losowo pokazywane są wpisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukiel Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Najlepiej to się indeksują autorskie skrypty, z przyjaznymi linkami, mapą xml i html, kanałem rss, dobrym linkowaniem wewnętrznym i pingowaniem mapy html oraz kanału rss w którym losowo pokazywane są wpisy. A najlepszym przykladem jest Twoj autorski katalog stron ze stopki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 W katalogu mam tylko przyjazne linki nic więcej. Rozbudowuję skrypt tego katalogu, jednak zanim go ukończę to trochę minie czasu, a już na pewno zmienię szablon katalogu i wprowadzę te rzeczy o których pisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.