Pomyslowy Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Witam. W trendach w tworzeniu stron zatrzymałem się kilka lat temu i niestety swoje strony przez długi czas tworzyłem tylko w oparciu o tabele nie wykorzystując specjalnie divów. Teraz staram się to nadrobić, ale chciałbym na szybko postawić kilka małych zapleczowych stronek (w tym pod punkty linkme) i w związku z tym mam pytanie: czy takie oparte na tabelach będą gorzej oceniane przez google i moderatorów linkme? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KNS Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Siewicz czas wrócić na Ziemię, bo era tabelek była 10 lat temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kul Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 @siewicz nie ma różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomyslowy Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 KNS wiem wiem i powoli się wdrażam, że tak powiem ale potrzebuję na szybko zrobić z 5 zapleczówek, żeby się już indeksowały i zdobywały bl i pr, a jednocześnie troszkę punktów w swl się przyda dlatego pytam, czy taka strona może być gorzej oceniona, gorzej się indeksować? Jeśli faktycznie nie ma różnicy to ok Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orish Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 czy takie oparte na tabelach będą gorzej oceniane przez google i moderatorów linkme? Niczego takiego (jeszcze) nie stwierdzono. Insimilion - serwis o cRPG i literaturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek794 Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Też kiedyś poruszyłem taki temat: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...c=62509&hl= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gielo Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 10 lat temu to była era ramek a nie tabelek. Niby się divy lepiej indeksują niż tabele ale ja jakoś nie zauważyłem znacznej różnicy. Bardziej wpływa na to unikalność contentu i samego skryptu, a to czy stoi to na tabelkach czy divach to według mnie ma marginalne znaczenie. Jeżeli chcesz byc trendy jednak rób na divach bo to jest teraz na topie Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę. Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Z punktu widzenia struktury html to nie ma różnicy, tak samo renderują przeglądarki. Jedynie co to w przypadku tabelek wzrasta ilość znaczników html'a do rzeczywistego tekstu. No i że strona na divach szybciej renderuje się w przeglądarce. Ale dla głłogla to nie będzie miało znaczenie czy table czy div. Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yavaho Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Tabelki to więcej kodu, więcej tagów i więcej atrybutów. Czyli większa szansa na wystąpienie błędu w kodzie. Czy parser googla radzi sobie z każdym błędem? Nie wiadomo. Więc istnieje mozliwość w takim przypadku że nie zaindeksuje części treści, linków lub podstron. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 .....czy takie oparte na tabelach będą gorzej oceniane przez google .... sa jednakowo oceniane Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP# Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Podobno divy się szybciej ładują, no i kod jest bardziej przejrzysty. Najlepiej budować stronę na includowanych elementach albo na jakimś skrypcie, mam kilka takich stricte html i w pewnym momencie aktualizacja staje się utrapieniem i po prostu Ci się nie chce. Teraz trendi są gotowce ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj Kobietyn - portal dla kobiet. Webbest.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yavaho Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Podobno divy się szybciej ładują IE w przypadku tabel nie pokaże strony jeżeli nie załaduje i nie przetrawi całej tabeli. I efekt jest taki że się czeka i czeka a w pewnym momencie wskakuje wszystko. W przypadku divow po kolei pokazuja sie kolejne elementy. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.