radzio Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Chodzi mi o to czy jest możliwość wykrycia, że dany użytkownik który przegląda stronę ma zablokowane wyświetlanie AdSense? Kilku z moich znajomych nie widzi Adsensa pomimo włączonego javascriptu (wiec wykrywanie javascriptu odpada). ensoniq expansion ensoniq exp-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 imho nie da się, tym bardziej jak te reklamy 'w locie' wycina jakieś 'trzecie' oprogramowanie typu antyvirus, firewall (teraz maja takie opcje). Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 imho nie da się Tez tak uwazam. A te ustrojstwa co wycinaja w locie reklamy, dodaja swoj javascript do kodu strony, co czesto psuje layout i wychodzi wielka kicha. :evil: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry436377. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BD Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 A wlasnie ze da sie zobaczcie https://frazpc.pl U siebie jak odpale adblocka w FF (mam kilka filtrow na gemiusa i inne wynalazki) to pojawia sie zmyslna strona z informacja o tym, ze blokuje elementy niezbedne do dzialania strony i podaja co mam dokladnie odblokowac. Jest tam jeszcze napisane cos o firewallach... Nie wiem tylko czy mozna zabezpieczyc sie przed skryptami GreaseMonkey w FF. Bartosz Danowski -- Literatura informatyczna -- Nero - instrukcja -- Forum laptopy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Właśnie chodzi mi o możliwość takiego samego zareagowania na blokade AdSensa. Jak ktoś mówi "nie" moim reklamom to ja jemu też mówię "nie" albo chociaż przekonuję go do zmiany zdania. ensoniq expansion ensoniq exp-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BD Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Napisz do Frazira moze Ci udzieli rady ... Bartosz Danowski -- Literatura informatyczna -- Nero - instrukcja -- Forum laptopy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BD Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zerknij jeszcze tutaj https://mozillapl.org/forum/about-11417.html lub tutaj https://aasted.org/adblock/viewtopic.php?t=...c7f1db62facee2d Bartosz Danowski -- Literatura informatyczna -- Nero - instrukcja -- Forum laptopy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Serdeczne dzięki za pomoc edit: Wydaje mi się, że aby oszukać Adblocka wystarczyłoby umiescić plik z kodem reklamy na własnym serwerze, ponieważ wykluczanie reklam następuje przed dodanie serwera reklamy... Ale to jest reczej zabronione? (pozatym kod moze być często zmieniany) Chociaż wydaje mi się, że takie działanie leży w interesie Googli... w końcu gdy rekamy się nie wyświetlają to i google z tego nic nie mają. edit2: :shock: czasami rozwiązanie jest tak proste, że aż trudno na nie wpaść :shock: Oto co mi przyszło do głowy w nocy : <script language="JavaScript" type="text/javascript"> <!-- try{ asd = google_ad_url; // tu do swojej zmiennej przypisujemy zmienną // zadeklarowaną w pliku show_ads.js googla // jeśli Adblock działa to tej zmiennej nie widać i powstaje wyjątek } catch(e){ // teraz w funkcji obsługi wyjątku ładujemy plik z odpowiednim komunikatem window.location="error.htm"; } //--> </script> Proste, ale działa. Przynajmniej u mnie Oczywiście podany kod umieszczamu PO kodzie googli. ensoniq expansion ensoniq exp-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 radzio: to nie zawsze dziala (chociaz pewnie w 90% przypadkow jest skuteczne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 30 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 No ale zawsze te 90% lepsze niż nic. Ważne że jakoś sie jednak da... ensoniq expansion ensoniq exp-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BD Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Temat jest dosc ciekawy i nie dotyczy wylacznie reklam googla. Dlatego zrobilem oddzielny watek https://www.forum.optymalizacja.com/sutra68569.html Radzio zerknij tam bo jest kilka ciekawych rozwiazan innych niz Twoj skrypt. Moze akurat Ci sie przyda cos. Bartosz Danowski -- Literatura informatyczna -- Nero - instrukcja -- Forum laptopy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.