stealz Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam wszystkich, Prowadzę taką stronę: https://benchit.pl. Przez bardzo długi okres czasu byłem na pierwszych pozycjach pod hasłami takimi jak 'ranking procesorów', 'porównanie procesorów', '[nazwa_procesora lub karty_graficznej] test' itp. Zapewniało mi to ok. 800-1000 wejść z googla dziennie. Potem (nie wiem zupełnie skąd taki pomysł przyszedł mi do głowy), chciałem z ciekawości wypróbować Linkme, żeby podciągnąć się w kilku frazach. W pierwszych dniach wszystko było ok, ale system wyświetlał linki typu 'porady kredytowe' lub 'salon meblowy cośtam'. Linki były kompletnie niepowiązane z tematyką mojej strony, co mnie zaniepokoiło. Poblokowałem je w panelu administracyjnym linkme, ale nadal się pojawiały podobne. W tym czasie (ok. 2 tygodnie temu) dostałem filtr chyba z -30 na frazy które wczesniej wymieniłem. Co gorsze, po wpisaniu np. 'ranking procesorów benchit.pl' moja strona zajmowała OSTATNIĄ pozycję. W wynikach Yahoo, MSN czy NetSprint wyniki były bez zmian. Napisałem do Google, pousuwałem wszystkie linki z SWL'a i czekałem. Czekałem tydzień, później przebudowałem stronę i czekałem dalej. Jak narazie zero reakcji. Dlatego piszę tutaj z prośbą, czy moglibyście rzucić okiem na stronę i ocenić, co jeszcze może być ewentualnie przyczyną narzucenia filtra. Wspomnę, że mam na stronie dużo przekierowań do ceneo (nofollow), bo współpracuję z nimi. Można zobaczyć np. tutaj: klik. Dziękuję serdecznie za pomoc. forum komputerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo23 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Wydaje mi się że ten Linkme będzie Ci się trochę śnił po nocach teraz. Filtr dostałeś najprawdopodobniej właśnie za niego, ale wg mnie prędko z niego nie wyjdziesz. Powodem jest bardzo mało unikalnej treści na stronie - newsy pochodzą z RSSów, a dane w testach to głównie dane techniczne, dokładając do tego program partnerski z ceneo Google mogło uznać twoją stronę za mało wartościową dla użytkowników, określaną jako thin affiliate. Żeby z tego wyjść może być potrzebna gruntowna przebudowa strony, dodawanie własnej unikalnej treści, itd. Chyba że wolisz poczekać aż filtr sam zejdzie, ale to może potrwać miesiąc, rok, 10 lat :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Niekoniecznie. Usuwasz wszystko cvo jest niezgodne z wytycznym,i Gugla, zgłaszasz prosb eo ponowną reindeksację wraz z deklaracją że juz nie bedziesz SWL-ował. Jest szansa ze do 5-7 dni po zgłoszeniu strona wyjdzie z filtra. Mowie z autopcji - wycignąłem tak dwa katalogi. Ciekawe czy wyciągne trzeci (reinclusion zrobiłem wczoraj). edit: of korz piszesz ze uzywałem SWLa i juz nie bedziesz - musisz napisać ze wiesz co źle zrobiłeś swoją drogą bardzo przyjemnie wyglądająca stronka Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i smgnc odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. QualityDent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stealz Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 @Gonzo23, Tu napewno nie chodzi o treść, bo na pierwszych miejscach byłem przez bite pół roku. Strona zawiera dokładnie to, co jest w tytule... jak test to test, głównie dane tabelaryczne i tyle. Wszytkie dane są jak najbardziej wartościowe, nie ma zapychaczy i lania wody. Jedynym moim błędem było zdaje się podpięcie tego parszywego SWL'a Co za głupota z mojej strony. forum komputerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stealz Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Filtr zdjęty! Napisałem do Google jeszcze raz, wyjaśniłem wszystko szczegółowo i po 2 dniach zdjęli filtr. Wnioski z tej lekcji: - nie używać SWLi (nie wiem jak inne, ale Linkme stanowczo ODRADZAM) - opisać szczegółowo problem w wiadomości do Google - czekać cierpliwie na rozpatrzenie żądania Pozdrawiam! forum komputerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.