KamilS Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam. Mam pewien nietypowy problem. Mam stronę >>klik<<. I tu w związku z tym problem. Ustawiłem na niej na każdej podstronie oddzielny title. Wygląda to mniej więcej tak, że jest strona index.php i w jednym miejscy wstawiam inny plik z zawartością i tajtlem. Do tej pory wszystko działało jak trzeba, ale po wprowadzeniu paru zmian na stronie coś jest nie tak i Google nie indeksuje mi title poprawnie (tak jakby go wcale nie było). Dziwne jest też to, że na przeglądarce normalnie pokazuje mi tytuł. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Jako przykład dam bojownika. title ma być i był: Ryby akwariowe - Bojownik syjamski, Bojownik wspaniały a G po prze indeksowaniu w serpach wyświetla: Akwarium e-akwarium.com Bardzo dziwny przypadek. Zwłaszcza, że do tej pory wszystko było ok, a nic nie zmieniałem w linku. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolryb29 Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Masz syf w kodzie tak w skrócie, dwie sekcje head i dwie body... <head> <link rel="Shortcut icon" href="design/logo.jpg" /> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <meta http-equiv="content-language" content="pl" /> <link rel="stylesheet" media="screen,projection" type="text/css" href="css/main.css" /> <!--[if lte IE 6]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/main-msie.css" /><![endif]--> <link rel="stylesheet" media="screen,projection" type="text/css" href="css/scheme.css" /> <link rel="stylesheet" media="print" type="text/css" href="css/print.css" /> <link href="stopka/mystyle.css" media="screen" rel="Stylesheet" type="text/css"> <link href="stopka/mystyle-wh.css" media="screen" rel="Stylesheet" type="text/css"> <!--[if IE 7]> <link href="/stylesheets/mystyle-ie.css" media="screen" rel="Stylesheet" type="text/css" /> <![endif]--> <link href="stopka/lightbox.css" media="screen" rel="Stylesheet" type="text/css"> </head> <body> I <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <title>Serwis akwarystyczny - Ryby akwariowe, akwarium, akwarystyka</title> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> <meta name="keywords" content="ryby, serwis akwarystyczny, akwarium, akwarystyka, ryby akwariowe, rośliny akwariowe, galeria akwarystyczna, forum akwarystyczne, akwarysta"> <META name="description" content="E akwarium - serwis akwarystyczny. Ryby akwariowe, galeria ryb oraz akwarystyka słodkowodna. Rośliny akwariowe, opisy ryb i pielęgnacja akwarium."> </head> <body> Popraw Osuszanie budynków :: Nowoczesny katalog stron SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilS Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Wiem, ale do tej pory to działało. Zabieram się za przeczyszczenie pomału, ale najpierw chce zrobić ten title co przestał działać. Do tej pory to ładnie działało i google ładnie to indeksowało ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaun_black Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Miałem ten sam problem. Jeżeli roboty nie widzą meta tagów w środku sekcji head, to niestety nie zindeksują ich zawartości, która znajduje się w body. Musisz przerobić skrypt. Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolryb29 Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Co za problem przerzucić drugi head do pierwszego? Musi zadziałać. Osuszanie budynków :: Nowoczesny katalog stron SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaun_black Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Co za problem przerzucić drugi head do pierwszego? Musi zadziałać. Wszytsko zależy od skryptu, zwłaszcza jeżeli działa za pomocą include trzeba wykonać trochę pracy, żeby wszystko było zgodne z SEO. Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbexus Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 trzeba wykonać trochę pracy, żeby wszystko było zgodne z SEO Zawsze można kupić łopatę i iść kopać rowy. Pytasz się dlaczego masz zły title ludzie poświęcają swój czas żeby odpowiedzieć a Ty wydziwiasz. do tej pory to działało Jak widać już nie działa, algorytm wyszukiwarek ewoluuje cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiu69 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Jeśli mogę dołączyć się do tematu to ja mam problem ze stroną artdecor.eu Od dwóch tygodni źle mi się title indeksuje na głownej stronie. Proszę o pomoc co może być nie tak? Pozdrawiam cyrek.it - agencja kreatywna / reklamowa / interaktywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaun_black Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Jeśli mogę dołączyć się do tematu to ja mam problem ze stroną artdecor.eu Od dwóch tygodni źle mi się title indeksuje na głownej stronie.Proszę o pomoc co może być nie tak? Pozdrawiam Wygląda na to, że wszytko jest ok. Musisz jeszcze trochę poczekać, aż wyszukiwarki zindeksują nową treść meta tagów. Proponuję dodać kilka wartościowych linków i przesłać do Google sitemap. Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilS Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Postaram się naprawić ten head Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.