Grzegorz Getka Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam Ktoś mi się włamał do wordpressa i do stopki dołożył jakieś swoje linki. Do tej pory myślałem, że wordpress jest bezpieczny, ale jednak nie... Schemat działania był prawdopodobnie następujący: 1. odpalenie https://example.com/wp-admin 2. nazwa mojego użytkownika to "admin", więc raczej nie trudno się domyśleć 3. zmiana pliku footer.php ale jak to możliwe, że ktoś mi złamał hasło ?! Pzdr Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo. Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip_ Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Albo miałeś bardzo banalne hasło albo w wp jest luka. Wykonam: - kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS, - wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Jaką wersje masz WP? Bo 2,7 jest solidnie dziurawy;) akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wildu Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 do wp sie wlamac to zaden problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Getka Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Hasło składało się z jednej cyfry i 6 liter, faktycznie może zbyt proste. Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo. Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip_ Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 do wp sie wlamac to zaden problem... Bez przesady. Przeciętny użytkownik internetu napewno sobie z tym nieporadzi. Wykonam: - kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS, - wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Jest też możliwość że ktoś włamał się na inną stronę na tym samym hostingu, a z niej uruchomił skrypt dodający linki do wszystkich footer.php. Bardzo dużo polskich hostingów umożliwia przeglądanie całego dysku i edytowanie plików które mają uprawnienia 666. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Getka Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Tzn. u siebie na koncie mam jedną stronę, natomiast inni klienci mają trochę inne IP, na przykład ja mam: 192.168.0.56 to oni będą mieli: 192.168.0.58 192.168.0.72 itd. więc wtedy nie wyedytują moich plików. Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo. Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gielo Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 a uprawnienia footer.php miałeś dobre ? wielu ludzi potrafi edytować różne pliki bagatelizując to i zostawia np. 777 dla nich. Sprawdź to bo może coś kiedyś edytowłeś tam i zostawiłeś internautom prawa do zapisu w tym pliku. Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę. Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Getka Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 644, dalej nie wiem i ciekawi mnie to jak ktoś to zrobił... i jak na przyszłość się przed tym zabezpieczyć. Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo. Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trademark Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 jaka wersja wordpressa? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Getka Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 2.6.2 Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo. Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Gugała Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Może ktos jakims keyloggerem Ci po prostu hasło zwyczajnie zwędził? Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trademark Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 linki zagraniczne? może masz darmowy theme, który w stopce wywołuje php-em jakiś plik z zewnętrznymi linkami - w niektórych skinach tak jest, że linki w stopce są includowane i przykładowo przez jakiś czas tych linków nie było, a dopiero po jakimś okresie autor szablonu postanowił dorzucić link ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Getka Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Nie, skórka jest od Kuby Zwolińskiego, a konkretnie daily news, nic nie jest includowane. Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo. Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.