Skocz do zawartości

ALT w obrazkach

lipek92

Rekomendowane odpowiedzi

Alt ma zawierać opis tego, co znajduje się na obrazku. Może go nie być w przypadku obrazków, które tworzą layout strony, np. zaokrąglenia rogów, bo użytkownicy korzystający z przeglądarek tekstowych bądź też w przypadku takim o jakim pisał shpyo, nie jest konieczna informacja o tym, co dokładnie się tam znajduje.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

Możesz dać wszędzie jak to jest np logo strony czy coś w podobie , jak inne obrazki to opłaca się dawać to co na nim jest jak np. tapety spory target z wyszukiwarek

Więc nie ma to żadnego wpływu na pozycjonowanie?

Ma tylko z głową

Mam stronę co prawda jakiś ewenement z tapetami główna strona pojawia się w indexie średnio ze 3dni w tygodniu od 2mc a mimo to mam prawie 3k uu dziennie właśnie głównie z altów (jeszcze nie miałem takiej fatamorgany pojawia się i znika index ;))

Mozna i nawet ma wpływ na pozycjonowanie, szczególnie na stronach gdzie więcej obrazków niż tekstu, bo google wtedy czyta ten alt z obrazka jak tekst, więc można powklejać kilka sów kluczowych tylko nie wszędzie identyczne ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności