WebmasteruS Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Znacie to: Lata sobie mucha, lata lata, nagle pac -A mucha na to ooooooooo matko ! Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pchel Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Znacie to: Lata sobie mucha, lata lata, nagle pac -A mucha na to ooooooooo matko ! A to miało być śmieszne :?: Live Free or Die Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 A to miało być śmieszne Widocznie nie zrozumiałeś. Ja chyba też... Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iktorn Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Ani ja... to chyba dla fanów M jak Miłość... -> LinkVault <- nowy system wymiany linków statycznych Kup linki <- dobre ceny, duży wybór Katalog stron - PR4, SEO friendly, ponad 1000 wpisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zYm3N Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Ani ja... to chyba dla fanów M jak Miłość... Masz coś do tego filmu ? )) Też nie zrozumiałem.. ale początkowo umilkłem, bo mówię: pewnie tylko ja nie zrozumiałem i zaraz ktoś wyjaśni.. a search.php nie powiedział czemu się należy śmiać.. google też nie :> pozdr. usługi ślusarskie, frezowanie, spawanie, toczenie, zduny obróbka metalu, https://dev-blog.zymen.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lambar Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Wygląda na to że to dowcip-zagadka... Mój ulubiony Katalog stron internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuel Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Znacie to: po powyższych wpisach zakładam więc, że nie znamy:) pzdr. omnia mea mecum porto In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pchel Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 WebmasteruS prosimy o wyjaśnienie dowcipu.... Chyba jesteśmy za tępi na ten kawał #-o Live Free or Die Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Dajcie chłopakowi spokój. )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumisio Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Widac chlopak wymyslil kawal bez sensu - bo ja tez probuje go zrozumiec na rozne sposoby i nie moge wymyslec. Albo to teraz on ma polewke z nas ze napisal cos czegos nie rozumie i teraz z nas sie smieje. W koncu przeciez jestesmy w dziale "Dowcipy" w ktorym smiech jest dozwolony. https://www.dubbing.pl - strona o polskim dubbingu https://www.nostalgia.pl - nostalgia czyli powrot do dziecinstwa https://www.delfinoterapia.cuprum.pl - ośrodek delfinoterapii w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stub Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 moze tu chodzi o to ze mucha 'pacnieta' mialaby byc matką muchy ? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtn Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 wow to kawał filozoficzny .... tylko nie rozumiecie ... poświęciłem na jego analizę kilka dni i wydaje mi się, że coś mam ... Lata sobie mucha, lata lata, nagle pac -A mucha na to ooooooooo matko ! Po pierwsze zwrócie uwagę na repetycję wyrazu >lata< zawartą pomiędzy dwoma przecinkami - chodzi tu o upływ czasu i to spory - nie rok, nie dwa a cytuję ", lata lata," Po drugie Mucha to też rodzaj alegorii do odrzuconego bohatera rodzaju żeńskiego. Nawet we "Władcy Much" jest mało pierwiastków żeńskich więc autor żartu zwraca nam na to uwagę .. dlatego mucha a nie żaba. Zresztą mucha ma skrzydła .. więc to prawie ptak (nawiązanie do serii reklam >prawie piwo<) Autor kawału zwraca wieć uwagę na pierwiastek żeński, który dobrowolnie udaje się poza zwykły pęd życia i trwa to całe lata .... gdzieś to już było w literaturze ... przecież to nawiązanie do "Czarodziejskiej Góry" Manna i bohatera Hansa Castorpa - tutaj wyrażonego przez żeński pierwiastek - Muchę. W tym momencie miałem swoje pierwsze niespodziewane, acz jeszcze stonowane buhaha. Ale autor kawału idzie dalej... Hans Castorp wsiąka powli w środowisko Davos zanim wyrwie się z niego. Nasza bohaterka Mucha lata lata nie wiadomo ile i nagle pac. (ha ha !) Czyli mamy niespodziewane, nieznane (jak u Londona) spadające na nieświadomą bohaterkę kawału. I tutaj zonowu, krótkie acz głośne zaliczam HA HA. Ale nic to! Tu autor postanawia nas jeszcze trochę połechtać aluzjami i wkomponowuje w to motywy religijne - pramataki, bogini żeńskiego pierwistka. I czyni to lepiej niż w "Kodzie Leonarda da Vinci". Mucha świadoma, że to pacniecię jest nie w pełni alegoryczne wzywa boginię Pramatkę słowami mantry: ooooooo .. i kiedy spodziewam się zakończenia bohaterka wzywa boginie personalnie: Matkoo !. Tutaj krótkie Ha, dalej zaduma i aż musiałem posta napisać ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrednotka Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 =D> wow!! teraz rozumiem :-k hahahahahah :mrgreen: Reklama, Grafika Reklamowa Bolesławiec Fotografia Bolesławiec Bolesławiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sid1972 Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 mrtn Dzięki Ci wielkie za wykładnie analityczną tego dowcipu gdyż dzięki Tobie po raz pierwszy będe mógl spać spokojnie nie zastanawiając sie nad sensem słów w tym poście =D> Wrocław Warszawa Poznań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebmasteruS Opublikowano 18 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Wkońcu jednak są tu mózgi =D> Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.