jaclaw Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Czołem! Mam taki dylemat, podczas robienia swojego "cmsa" nie wiem jaką podjąć decyzję. Serwis będzie zawierał różnego rodzaju pliki i takie tam no i będzie wiele podstron z okładką, screenem itp. Mam teraz pytanie, co lepiej zastosować, czy obrazki na tym samym serwerze co strona, czy może wysyłać je na imageshack i wstawiać tylko link? To 2 rozwiązanie byłoby dla mnie wygodniejsze w wykonaniu i późniejszym administrowaniu tylko pytanie, czy są jakieś przeciw skazania? Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaclaw Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Myślałem że to nieskomplikowany niuans. Na prawdę nikt nie wie.. ? Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek22 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Przeciwwskazania są takie, że jak na serwis trafi więcej osób to imageshack czy jakikolwiek inny serwis te obrazki wyrzuci albo zablokuje domenę. Najlepiej obrazki i inne pliki które dużo zajmują wrzucić na osobną poddomenę bo potem są straszne problemy z robieniem backupu na przykład cpanelem jak masz kilkadziesiąt / set gb treści i nie możesz do tego ustalić innych reguł kopii zapasowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 czy może wysyłać je na imageshack Obrazki znikną i serwis będzie niekompletny. A sprawdzanie co dzień czy są obrazki byłoby znacznie uciążliwe. Ja bym wybrał jedynie opcję ze swoim serwerem. Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalinowski Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 polecam insane.pl serwery static dla trzymania grafik do serwisu... Tanio i konkretnie Knajpy w Tarnowskich Górach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterkoler Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Oczywiście, że tylko własny hosting zdjęć. Być może zainteresuje Cię skrypt STADownload do wgrywania wszelakich plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Mam teraz pytanie, co lepiej zastosować, czy obrazki na tym samym serwerze co strona, czy może wysyłać je na imageshack i wstawiać tylko link?Robić własnego CMS'a i komuś ładować pliki-> żenada, a zwłaszcza w dobie tanich hostingów i serwerów dedykowanych o nieograniczonym transferze HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amiro Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Tak testowo zainstalowałem sobie hosting fotek możesz luknąc na dole masz link do twórcy. _https://photo.ynkla.com na sewerze mam 500GB miejsca i miesięczny transfer 5TB a do tego co tydzień dodają wszystkiego także nigdy niczego mi nie zabraknie. A wszystko co masz na swojej stronie lepiej jest trzymac u siebie i wcale nie trzeba miec dedyka. Nie do wykorzystania Hosting bez limitów | Ogłoszenia Webmasterów + Ogłoszenia drobne www.WebSpider.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Prędzej czy później będziesz musiał się liczyć z kupnem dedyka, a dedyka należałoby zapełnić, więc fotki idealnie się do tego nadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugly28 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 u siebie trzymaj, serwis sie rozwinie i wczesniej czy pozniej bedziesz musial i tak miec dedyka Zarabiaj na smartlinkach w największej sieci CPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.