Skocz do zawartości

AdSense - reklama na podstronach +2 konta w 1

kondi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Prosze nie krzyczec :-) ze sercza nie zlookałem, ale mam w sumie 2 szybkie pytania ;-)

1. Chcialbym podpiac sie pod AdSense, ale chcialbym aby reklamy wysw. byly wylacznie na podstronach strony www, ktore sam wybiore. Czy taka jest mozliwosc ?

2. Czy mozna posiadac 2 roznie tematycznie reklamy, na dwoch roznie tematycznych stronach www, korzystajac z jednego konta AdSense?

Bardzo dziekuje za odp.

Pozdrawiam

1. Chcialbym podpiac sie pod AdSense, ale chcialbym aby reklamy wysw. byly wylacznie na podstronach strony www, ktore sam wybiore. Czy taka jest mozliwosc ?

Kłania się nieznajomość istoty AdSense. Oczywiście, tak.

2. Czy mozna posiadac 2 roznie tematycznie reklamy, na dwoch roznie tematycznych stronach www, korzystajac z jednego konta AdSense?

Nie rozumiem.

Szy.

W AdSense wklejasz kod googlowy na stronie , gdzie masz kod tam masz reklame, ergo : tak, jest taka możliwość

AdSense sam sprawdza treść strony i dobiera ci treść reklam (nie zawsze poprawnie ale to już inna historia), tak, ze odpowiedz i w tym wypadku brzmi :TAK

@papieros - jesli AdSense samo generuje reklamy, i wygeneruje w moim przypadku blednie, jakie sa szansy zmiany na inne lub cokolwiek w tym temacie ?

I jeszcze jedno, czy dane przy rejestracji musza byc na adres stały ? Chcialbym tam podac adres tymczasowy, na ktory ewentualnie beda słane, o ile dobrze sie zorientowałem...czeki.

jesli AdSense samo generuje reklamy, i wygeneruje w moim przypadku blednie, jakie sa szansy zmiany na inne lub cokolwiek w tym temacie

W AdSense nie masz możliwości bezpośredniego dobierania treści reklam, robi to za Ciebie google na podstawie zawartosci strony i calego serwisu, czasami ma, szcegonie przy nowych stronach, wpadki i sugeruje sie poprzednimi twoimi reklamami (ja np. mam serwis z kamerami a zrobilem stronke o e-bayu, na poczatku pod e-bayem wyswietlal reklamy kamer ale po kilku dniach juz sie nauczyl. Ergo, na tresc reklam mozesz wplywac jedynie zmieniajac zawartosc stron i serwisu, moim zdaniem nie ma sie co tym przejmowac bo suma sumarum googel radzi sobi z tym prawie dobrze - lepiej sie skupic na optymalizacji strony i trescio dla użytkownika :).

I jeszcze jedno, czy dane przy rejestracji musza byc na adres stały ? Chcialbym tam podac adres tymczasowy, na ktory ewentualnie beda słane, o ile dobrze sie zorientowałem...czeki.

Najlepiej i najpewniej dowiesz sie w banku jak to jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności