Puzek Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witam wszystkich Czy te techniki pozyskiwania trafficu są dozwolone? : 1. Banner/popup na innej stronie (np. kupiony na allegro / z własnych serwisów). 2. Mailing z linkiem do wyników wyszukiwań google (w tym z moją stroną). I jeszcze małe pytanko, bo aktualnie mam wstrzymane płatności (weryfikacja konta bankowego) i nie dawno przekroczyłem próg płatności, więc mogę potrzymać zarobione pieniądze ? nic się nie stanie ? pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lis Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Popup nie, reszta jest OK. Blog o nowoczesnym survivaluMój blog o zarabianiu na blogach (AdSense, programy partnerskie, itd.) www.DrewnoZamiastBenzyny.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariuss Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 hm a czemu popek jest zabroniony? dobrze ze to przeczytalem bo planowałem zakupic na pewnej stronce regułamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchrapka Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Dołączam się do pytania - dlaczego popup nie? W regulaminie nie znalazłem nic na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 W witrynach, w których wyświetlane są reklamy Google, nie wolno monitować użytkowników o zainstalowanie oprogramowania na komputerze. Wydawcy nie mogą również podejmować prób automatycznej zmiany strony startowej przeglądarki użytkownika ani zachęcać do tego w oknach pop-up. Strony z reklamami Google nie mogą być w żadnych okolicznościach wyświetlane nieoczekiwanie w oknach pop-up. To znaczy, że wydawcy muszą zachowywać daleko idącą ostrożność w zakupie kampanii reklamowych lub skierowań u podmiotów trzecich. Przed podpisaniem umowy z jakąkolwiek siecią reklamową należy upewnić się, że w sieci tej nie stosuje się wyświetlania reklamowanych stron w oknach pop-up ani przy użyciu aplikacji. https://www.google.com/adsense/support/bin/...mp;answer=23921 Witryny, w których wyświetlane są reklamy Google, nie mogą zawierać okien typu pop-up lub pop-under utrudniających nawigację w witrynie, zmienianie preferencji użytkowników lub inicjowanie pobierania. W oknach pop-up, pop-under lub e-mailach nie może być wyświetlana żadna reklama Google ani pole wyszukiwania Google. https://www.google.com/adsense/support/bin/...mp;answer=48182 Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prego.pl Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 2. Mailing z linkiem do wyników wyszukiwań google (w tym z moją stroną). O ile nie jest link do wyszukiwarki z adsense. Sklepy internetowe - Katalog sklepów internetowych, Domeny .tv za 97 zł, przedłużenie domeny .pl za 69 zł. Multiwyszukiwarka domen i liczne promocje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchrapka Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 No tak Eddy - to czytałem - ale wszystkie one dotyczą sytuacji, w której cała reklamowana strona wyświetla się w popupie, a nie reklamy strony w popupie. EDIT: No chyba, że autorowi wątku chodzi właśnie o ten pierwszy przypadek. Ale skoro zestawił to z bannerem to chyba raczej o ten drugi, który jest - moim zdaniem - jak najbardziej dozwolony. EDIT2: Przeredagowałem bardziej po ludzku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papieros Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Ja bym sobie dał spokój z pop-up'em chociażby z tego powodu, że efektywnośc tego rodzaju reklam jest bardzo mizerna. Lepiej przeznaczyć środki na inną formą reklamy albo pójśc na browar (lepsza inwestycja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawka Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Polecam szukać pozyskiwania trafficu w google. znajdz haslo, niech nawet latwe, na które możesz wypozycjonować się 1 miesce, zrób strone i promuj. Masz strone w top i troche traffu. Następnie powtórz tysiąc razy stopniowo zmieniając hasla na bardzej trudne. Poprzednie zrobione 999 stron dadzą cie traff moc linki i doswiadczenie. i nie zawracaj sobie glowy bannerami i innym szajsem. p.s. nie ten dzial. https://nalesnikiwarszawa.blogspot.comhttps://nalesnikiwarszawa.wordpress.comkaraluszkipodpoduszki.blogspot.com kontakt pawel.jaromski at onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzek Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Polecam szukać pozyskiwania trafficu w google.znajdz haslo, niech nawet latwe, na które możesz wypozycjonować się 1 miesce, zrób strone i promuj. Masz strone w top i troche traffu. Następnie powtórz tysiąc razy stopniowo zmieniając hasla na bardzej trudne. Poprzednie zrobione 999 stron dadzą cie traff moc linki i doswiadczenie. i nie zawracaj sobie glowy bannerami i innym szajsem. p.s. nie ten dzial. Stworzenie i wypozycjonowanie tylu stron na podium zajmuje trochę czasu, tymbardziej dla kogoś kto nie ma zaplecza. Dlatego zamierzam użyć bannerków, więc jeszcze chciałbym zapytać o jeden wariant, jeżeli mam stronę, na którą puszczam mailing to mogę na niej umieścić zwykły banner do mojej strony z adsense ? Dziękuję wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOUKETTA Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Koledze arbitraż się marzy? Problem jest taki, że wszelkie formy reklamy akceptowane przez adsense nie są już dochodowe, jak będziesz kierował na strony tony śmieciowego ruchu to dostaniesz bana od adsense i tyle, $G zba przede wszystkim o jakość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchrapka Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Jeżeli to mailing a nie "spamming" to nie widzę problemu. Problem jest wtedy, kiedy ruch jest "śmieciowy" (np. strona w popupach/popunderach - której to metody google słusznie zabrania) - ale przy założeniu, że wysyłasz legalny mailing - ruch będzie ok. Poza tym z tego co zrozumiałem to dopiero na tej stronie na którą wchodzą z mailingu masz banner do Twojej strony - tutaj już obowiązuje podwójne "sito" co do jakości ruchu. Zagmatwałem, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.