Skocz do zawartości

Klika linków wychodzących do tej samej strony

L23

Rekomendowane odpowiedzi

Często, szczególnie w artach na preclach znajduje się kilka lików do strony pozycjonowanej.

Czy jak mam np 3 linki zamiast jednego z tym samym anchorem to coś zmienia w kwestii pozycjonowania ?

A jak mam też 3 linki, ale z różnymi anchorami to jak sprawa wygląda?

Generalnie co lepiej robić - dawać na każdym preclu tylko jeden link do strony pozycjonowanej, czy może tyle linków ile fraz pozycjonuejemy ?

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zdaje się, że dawno temu ktoś robił testy i wyszło z nich ze jeden link ma taką samą moc jak trzy umieszczone na jednej stronie

poprawcie jeśli się mylę (pamięć już nie ta)

pzdr

ad :-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

A o pozycjonowaniu podstron zapomniałeś?

Pozycjonuje tylko strony główne (strony klientów).

Na swoich serwisach podstron mam tysiące i wszystkie się pozycjonują automatycznie, więc nie będe na presellach wstawiał linka do podstrony bo to bez sensu.

zdaje się, że dawno temu ktoś robił testy i wyszło z nich ze jeden link ma taką samą moc jak trzy umieszczone na jednej stronie

poprawcie jeśli się mylę (pamięć już nie ta)

pzdr

ad :-)

No i o taką odpowiedź mi chodziło ;)

Może ktoś to potwierdzić ?

Może te 3 linki wykorzystać lepiej na:

- link do strony głównej

- link do podstrony

- link do artykułu w innym presell page

Albo link do mapy strony.

Pozycjonuje tylko strony główne (strony klientów).

Ale masz chyba zaplecze pod strony klientów?

Właśnie przeglądałam backlinki do pewnej strony na 1 pozycji pod ogólnym hasłem i nie dość, że praktycznie nie mają zaplecza, to w preclach zawsze dają kilka linków z różnymi anchorami do strony głównej. Wygląda na to, że na pewno kilka linków nie zaszkodzi, ale nie byłabym pewna co do tego, czy Google bierze pod uwagę tylko 1 anchor czy wszystkie 3.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

Z tego co wiem, kolejne linki do tej samej strony/podstrony z różnymi anchorami raczej szkodzą niż pomagają.

Niby google bierze pod uwagę tylko pierwszy link w kodzie, a następne ignoruje, ale niektórzy uważają że kolejne mogą zniekształcać anchor. Z takimi opiniami się spotkałem.

pamiętajcie też, że im więcej linków wychodzących tym są słabsze.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Z tego co wiem, kolejne linki do tej samej strony/podstrony z różnymi anchorami raczej szkodzą niż pomagają.

Jakiś link do wyników testu?

pamiętajcie też, że im więcej linków wychodzących tym są słabsze.

Jeśli kierują do różnych stron.

Ale masz chyba zaplecze pod strony klientów?

Jasne, że mam. 2 sprawa to to, że z niego praktycznie nie korzystam bo radzę sobię świetnie bez tego.

Właśnie przeglądałam backlinki do pewnej strony na 1 pozycji pod ogólnym hasłem i nie dość, że praktycznie nie mają zaplecza, to w preclach zawsze dają kilka linków z różnymi anchorami do strony głównej. Wygląda na to, że na pewno kilka linków nie zaszkodzi, ale nie byłabym pewna co do tego, czy Google bierze pod uwagę tylko 1 anchor czy wszystkie 3.

Ja też tak robie. Zamiast 1 linka wole dać np. 3 z różnym anchorem, tylko nie wiem jak lepiej - na każdym pressell page 3 różne linki do tej samej strony, czy na każdym tylko jeden link.

Jasne, że mam. 2 sprawa to to, że z niego praktycznie nie korzystam bo radzę sobię świetnie bez tego.

To jakiś żart? ;>

Żaden żart.

Jakbyś miał 5 nowych klientów dziennie, to nie wiem jakie musiałbyś mieć zaplecze...

Mam około tysiąca klientów i ponad 80% jest w top 10. Często są to 1 miejsca, także jak widać zaplecze jest zbyteczne.

Sorry, ale to co piszesz jest po prostu śmieszne. Masz ok. tysiąca klientów i każdego dnia po 5 nowych, utrzymujesz dla większości top 10, ale nie używasz zaplecza. Pozycjonujesz może na frazy typu "wypas owiec z Bieszczadach"? ;>

Prima aprilis jest dopiero we wtorek ;-)

śmiem twierdzić że to frazy tego typu:

moja babcia to wilko głupek

Spora konkurencja.

To śmieszne jak można mieć ponad tysiąc klientów i nie używać zaplecza.

Jakbyś miał 5 nowych klientów dziennie

miał? chyba miała :)

to nie wiem jakie musiałbyś mieć zaplecze...

W jakim Ty świecie żyjesz :D korzystasz cały czas z tego samego zaplecza i je rozbudowujesz, ewentualnie stawiasz tematyczne dla konkretnej strony. Bez sensu było by stawianie dla każdej strony nowego zaplecza w postaci x kopi dmoz etc...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności