max-2001 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 witam Mam baze o rozmieże 400mb jak ją wżucić jak w phpMyAdmin max rozmiar to 2 mb Macie może jakiś program żeby to podzielił albo jakiś sposub zeby to włożyć Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 nie używać phpMyAdmin tylko programu mysql.exe o ile baza zezwala na zdalny dostęp Jeżeli baza nie umozliwia to są skrypty do wrzucenia takiej DUŻEJ BAZY było kilka razy teraz nie pamiętam nazwy sposób bo SPOSOBY wrzucić a nie wżucić Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osablood Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 witamMam baze o rozmieże 400mb jak ją wżucić jak w phpMyAdmin max rozmiar to 2 mb Macie może jakiś program żeby to podzielił albo jakiś sposub zeby to włożyć Pozdrawiam To w końcu chcesz wkładać bazę czy beza? Powiadasz o rozmiarze 400mb wykorzystaj bigdump - tutaj ciekawie jest to opisane https://www.sp4m.pl/inne/9/importowanie-duzych-baz-mysql Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbvc Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ja tam nie szedłem na łatwiznę i z notatnika po kawałku jechałem, bo bigdump errory wywalał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osablood Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Każdy sobie radzi jak potrafi Trzeba umiejętnie go skonfigurować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Beza 200MB może być ciężkostrawna (trochę umiaru poświatecznego Panowie bo innym sie nie przelewa) edyta//// cholera 400MB to miało być , oj to nie jest do strawienia za jednym razem .... Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osablood Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 To niech porozdaje parę MB z tej Bezy. Sam sobie z 400MB bezą nie poradzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludwik. Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Najprościej plik sql wrzucić na serwer i poprosić administratora o wgranie bazy, dla niego to 1 minuta pracy a ty możesz się męczyć i cały dzień. ps. tylko admin musi być miły produkty firmy asus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbvc Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Mi wrzucanie bezy 400MB zajęłoby kilka godzin (prędkość 512 kb/s) dlatego zdecydowałem się na szybszy - ręczny sposób. U mnie limit to 10MB, a nie 2MB na jednorazowe wrzucanie bezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludwik. Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Chyba Ci się wydaje: sama wysyłka pliku musi być szybsza niż cięcie pliku + wysyłanie po kawałku ( bo de facto wysyłasz cały plik w kawałkach) + przetworzenie każdego polecenia przez bazę. ps. 400MB na 512kb/s to niecałe 2h (a w tym czasie możesz robić cokolwiek innego). produkty firmy asus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tj Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Jak ktoś myśli, że admin mu takiego beza 400MB w minutką załaduje, to się myli. Ostatnio próbowałem tak zrobić w hostmonster.com, niestety, wyskakiwało mi, że serwer ma "czkawkę" (bez kitu - "hiccup"), nie dziwie mu się buzzwise, buzzwise.pl, content marketing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Bigdump u mnie rozniwez co chwile bledy wywalal, wiec sciagnalem SQL-Front i on poradzil sobie super Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::JARO::. Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 ja uzywam https://www.mysqldumper.de/board/downloads.php?cat=2 Bigdump zapomniałem właśnie nazwy tego skryptu. Wielkie dzięki przyda się do wgrywania mniejszych baz do 100 MB. Powyżej zalecam właśnie mysqldumper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@ł Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Banał ;] Potrzebny sprzęt: bigdump Total comander itp Najpierw TC dzielisz plik na 100MB paczki (musisz każdą z nich otworzyć i pojedyncze rekordy połaczyć bo pewnie będą na pół ciachane Później wgrywasz wszystko na ftp i wgrywasz bigdumpem Takim sposobem grałem nie jedna bazę z tekstami piosenek Michał KryńskiZapraszam na moje forum akwarystyczne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::JARO::. Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Banał ;]Potrzebny sprzęt: bigdump Total comander itp Najpierw TC dzielisz plik na 100MB paczki (musisz każdą z nich otworzyć i pojedyncze rekordy połaczyć bo pewnie będą na pół ciachane wink.gif Później wgrywasz wszystko na ftp i wgrywasz bigdumpem wink.gif Takim sposobem grałem nie jedna bazę z tekstami piosenek po co się męczyć skoro mysqldumper wgrywa o wiele większe bazy z założenia od BigDumpa? Osobiście wgrałem mysqldumperem bez problemów bazę wielkości 500MB. Elegancko się wgrało bez dzielenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.