Krzych_ Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Działało dobrze. Podczas wysyłania mailingu lub potwierdzenia zamówienia w pole "od" był wstawiany adres meilowy sklepu i jego nazwa. Ale od jakiegoś czasu mam coś takiego " User xxxx [xxxxx@serverhostingowy]; w imieniu; adressklepu@mojadomena.pl " Zmieniłem ustawienia "from od" na adres meilowy. Nic nie pomogło. Kurde to trochę wkurzające... Może wiecie gdzie szukać problemu... A problemy zaczeły się jak admini zmienili wersje php... Dodatkowo wydaje mi się że sami nie wiedzą o co chodzi i gdzie szukać problemu... Będę wdzięczny za podpowiedź bo przeszukałem już wszystko i jest ok... Pozdrawiam K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Wydaje Ci sie, czy jestes pewny? W sensie: kontaktowales sie z nimi i dali Ci odpowiedz "nie wiemy gdzie szukac problemu"? "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych_ Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Jeżeli płacisz komuś za usługi to w życiu się nie przyzna że nie wie. Tak kontaktowałem się z nimi a sprawa trwa od 5-7 dni. Codziennie wysyłam maila czy juz coś wiedzą a jak nie to niech zaproponują inne rozwiązanie... Nic nie mam do az.pl wręcz uważam że są całkiem nieźli i mają przystępne ceny choć nie najniższe ale ja nigdy nie miałem wpadki z nimi... Ale jak klient dostaje takiego maila to nie jest to wiarygodne dla sklepu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miz Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Wyglada to na jakies bledne ustawienia php w AZ (a moze to zrobili specjalnie). W proste.pl mam sklep i nie ma takiego problemu z mailami.. pozdrowienia. googlerulz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych_ Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Wyglada to na jakies bledne ustawienia php w AZ (a moze to zrobili specjalnie). W proste.pl mam sklep i nie ma takiego problemu z mailami.. Dziś dostałem maila... " ... Główny administrator potwierdził moje przypuszczenia. Problem musi tkwić w kodzie aplikacji...." Krew mnie zalewa. Na tym hostingu mam postawiony serwis na Jomli, na wordpresie i na oscommerce. Identyczna sytuacja jest w przypadku kiedy wysyła się z kazdego systemu. Więc to nie kod aplikacji!!! Ale na administrowaniu to sie nie znam i nie wiem jak ten problem rozwiązać. Co radzicie mi zrobić???? Dzięki za wsparcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sponsi Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 ja radzę sp.. uciekać z tego gówna, AZ to syf, nie firma.. to totalna porażka webastyczny.pl - projektowanie wizerunku w Internecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sponsi Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 coś forum muli - dwa razy to samo mi wskoczyło heh webastyczny.pl - projektowanie wizerunku w Internecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jak błąd aplikacji... upewnij sie ze tak nie jest - uruchom na serwerze (czystym pliku) pierwszy lepszy przyklad z manuala PHP, np.: <?php mail("timo.witte@kwick.de", "=?UTF-8?B?".base64_encode("also öhm äähh ühh puh ja die Sonderzeichen")."?=", "asbdasdasd bla blabla", $headers); ?> "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych_ Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Jak błąd aplikacji... upewnij sie ze tak nie jest - uruchom na serwerze (czystym pliku) pierwszy lepszy przyklad z manuala PHP, np.: <?php mail("timo.witte@kwick.de", "=?UTF-8?B?".base64_encode("also öhm äähh ühh puh ja die Sonderzeichen")."?=", "asbdasdasd bla blabla", $headers); ?> tak też zrobiłem... To samo w polu od. Dodają jakiś ten prefiks specjalnie albo nie wiedzą co skonfigurować i jak... Podpowiedzcie jak mam z nimi to rozwiązać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 No to zapytaj, jak użyć f. mail, żeby tego nie było, bo przykłady z manuala dają taki sam efekt. Chyba musisz liczyć na ich łaskę, bo jako tako nie jest to awaria serwera, tylko błędy w jego konfiguracji. "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.