Skocz do zawartości

Trzy konta z tego samego IP

kiss2002

Rekomendowane odpowiedzi

Czy może zostać założone trzecie konto z tego samego IP, a wszystkie inne dane inne?

Nie mam dostępu niestety do innego pewnego komputera, dlatego wolałbym zakładać 3 raz u siebie.

Do tego pory konto jedno jest na mnie a drugie na brata, gdzie jest to samo miejsce zamieszkania, różne numery do kont bankowych itp.

I tu też moje drugie pytanie:

Czy w przypadku bana np konta brata, czy moje konto również zostanie zbanowane, ze względu na to samo miejsce zamieszkania?

Może to być głupie pytanie, ale nie jestem pewny odpowiedzi...

Argumenty jakie podają przy banowaniu kont i tak są często brane z księżyca, mogą teraz Ci zaakceptować kolejne konto, napiszesz maila i powiesz jak wygląda sytuacja, oni się zgodzą a później ban za kilka kont :D

Jak przyjdzie na ciebie czas to i tak Cię zbanują, pisanie do nich i pytanie o pozwolenie nic ci nie da, ale jak wiadomo- lepiej unikać kłopotliwych sytuacji więc jeżeli chcesz adsense traktować jako plan na większe pieniądze, postaraj się przygotować pod to grunt.

Jeżeli nie potrafisz zamaskować / zmienic IP, możesz napisac sobie skrypt który sam będzie się logował i sprawdzał zarobki. Stawiasz go na jakimś serwerze i masz kłopot z głowy. Problemowe mogą się wydawać jedynie instalacje reklam.

Właśnie chciałbym się pewniej czuć i mieć trzecie konto ;)

Paradoksalnie powstaje większe ryzyko gdybym założył.

Dlatego może poczekam jeszcze trochę i założę w dalszej przyszłości konto zupełnie z innego kompa.

Co do banów to raczej zawsze jest jakiś powód hehe

Nie stosowałem nigdy jakiś szemranych technik typu: Wspomóż nas itp...

No duzo osob nie stosuje

Nie stosowałem nigdy jakiś szemranych technik typu: Wspomóż nas itp...

A jednak bany lecą ;) ja tez nie stosowalem, a dostalem upomnienie...

Google moze wszystko i to my jestesmy na straconej pozycji, ale jak ktos juz zauwazyl, raczej nie banują osoby, ktora zarabia xxxx $, a daja tylko upomnienia, ja osobiscie dostalem juz 3...

z GA jest tak, że jeśli są dwa konta założone na inne dane, lecz ten sam adres to automatycznie leci ban i nieważny jest IP. Miałem takiego bana kiedyś także możecie mi wierzyć;)

Co jest oczywiście absolutnie paradoksalne, bo wystarczy zdobyć adres webmastera konkurencyjnej strony, która utrzymuje się z AS, i mamy po konkurencji.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Juz ktos pisal na forum, ze najwazniejsze jest, aby adres zamieszkania byl inny. Poszukajcie w temacie, raptem 2-3 strony dalej jest ;)

staram się to powtarzać przy każdej okazji:) zresztą jak większość użytkowników.

Ja na dana chwile korzystam z jedngo IP z czterech kont, na kazde dostalem wyplate, od minum 4 miesiecy

No tak, nawet jeśli adres jest ten sam, ale żadne z kont nie zawiniło to wypłaty oczywiście są.

O wiele łatwiej by nam wszystkim było jakby Google nie wysyłało PINu (weryfikacja adresu), bo w mbanku nie patrzą na poprawne dane tylko na numer konta. Wtedy żadne bany ani smart pricingi nie są straszne ;)

baner4.gif

Dziękuję.

O wiele łatwiej by nam wszystkim było jakby Google nie wysyłało PINu (weryfikacja adresu), bo w mbanku nie patrzą na poprawne dane tylko na numer konta. Wtedy żadne bany ani smart pricingi nie są straszne :crazy:

To wtedy wystarczy, że będziemy odbierać listy z Pinem od znajomych koleżanek.

Do tego zakładać kilka kont w mbanku ( nie wiem czy tak łatwo się da).

Dobrze rozumiem?

No ale nie zapomnijmy, że IP itd. Google też widzi...

Tak, ale ważne jest to przy nieprawidłowych kliknięciach/wyświetleniach. Myślisz, że porównują skąd dane osoby się logują na konta? Powiedz, ile razy logowałeś się z komputerów osób, które też mają AS? Bo mi się zdarzyło parę razy.

W skrajnych przypadkach można przecież raz założyć konto np. w kafejce i nie logować się na nie więcej...

Gdyby Google miało zamiar porównywać IP, rozdzielczość, system itd. wydawców to byłoby totalną głupotą, bo logować by się można było tylko ze swojego komputera... A jak masz zmienne IP i dostaniesz takie same jak wydawca AS, który mało tego ma ten sam system, przeglądarkę, liczbę kolorów, to ban dla dwojga?

baner4.gif

Dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności