Skocz do zawartości

spadek na google za linkora?

101krecikow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

zadzwoniłem ja sobie do nowego providera wypytać o ofertę, bo mi się umowa kończy. Pogadałem, wszystko fajnie i temat zszedł na konfigurację serwera, bo zapytałem o akcję, którą wywinął ostatno któryś z providerów, blokując googlebota.

Dowiedziałem się, że (nie pamiętam teraz) zabronione albo blokowane jest używanie linkora. Podobno google zaczęło blokować całe pule adresów IP i dzięki linkorowi poleciały im dobrze wypozycjonowane domeny ważnych klientów. Podobno ten temat jest na topie i podobnie postępuje większość firm hostingowych w tej chwili, m-dzy innymi home i parę innych.

prawda to? właśnie miałem stać się uczestnikiem całej zabawy, a teraz mam poważne wątpliwości...:?

pozdrawiam

101k

tonery tusze :: karmy dla psów - zapraszam :: Psiarskie forum

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  101krecikow napisał(a):
podobnie postępuje większość firm hostingowych w tej chwili, m-dzy innymi home i parę innych.

Home, z lekka, nie będzie tak postępować, bo home będzie za to mieć wypozycjonowane domeny i hosting.

Google i Home nie działają na tej samej płaszczyźnie.

To drugie zrobi na tym biznes. Sponsoruje Linkora oferując mu infrastrukturę i będzie za to mieć pozycje dzięki Waszym linkom.

To pierwsze zaś może mieć w tym interes, w końcu gorsza jakość wyników skutkuje spadkiem zaufania do wyszukiwarki, a w efekcie spadkami notowań.

101krecikow napisał(a):
Podobno google zaczęło blokować całe pule adresów IP i dzięki linkorowi poleciały im dobrze wypozycjonowane domeny ważnych klientów.

Tylko kretyn, [ nierzetelny partner ], albo amator pozycjonuje domeny "ważnych Klientów" wyłącznie przy użyciu systemów TLB. Choć odrobina uczciwości wymaga zbudowania podstawowego PR4 z polskich katalogów i wstawiania własnych linków nad którymi ma się całkowitą kontrolę. Nagłe usunięcie kilku tysięcy linków z kilku tysięcy domen po awarii/zaprzestaniu korzystania z systemu może skutkować (czytaj: skutkuje) baaardzo ostrą piaskownicą/filtrem. Fajnie by było, gdyby "ważni Klienci" wiedzieli co się może stać z marką ich firmy (domeną) kiedy podejmą współpracę z amatorem.

Pozdrawiam, J.

Cytat
Tylko kretyn, [ nierzetelny partner ], albo amator pozycjonuje domeny "ważnych Klientów" wyłącznie przy użyciu systemów TLB. Choć odrobina uczciwości wymaga zbudowania podstawowego PR4 z polskich katalogów i wstawiania własnych linków nad którymi ma się całkowitą kontrolę

i ja jestem tego samego zdania, natomiast w sytuacji, którą opisał mi koleś, ważni klienci nic nie mieli wspólnego z linkorem, jedynie ich sajty były na tym samym IPku co strony uczestniczące w systemie.

czy tojest możliwe?

101k

tonery tusze :: karmy dla psów - zapraszam :: Psiarskie forum

Cytat
Na stronie linkora jest info że home.pl dostarczy infrastruktury.

A mi sie wydaje ze webcenter buli poprostu za transfer jak kazdy inny

uzytkownik home.pl ...

Ladnie tylko ulozyl to zdanie zeby ludzie mysleli ze home z nim wspolpracuje...

Ale tak jak napisalem to tylko mi sie wydaje...

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Jez napisał(a):
To drugie zrobi na tym biznes. Podobnie jak Home sponsoruje inne projekty w zamian za reklamę (jak robią inne firmy w cywilizowanym świecie), tak teraz w identyczny sposób sponsoruje Linkora oferując mu infrastrukturę i będzie za to mieć pozycje dzięki Waszym linkom.
  s4lc napisał(a):
  Cytat
Na stronie linkora jest info że home.pl dostarczy infrastruktury.

A mi sie wydaje ze webcenter buli poprostu za transfer jak kazdy inny

uzytkownik home.pl ...

Ladnie tylko ulozyl to zdanie zeby ludzie mysleli ze home z nim wspolpracuje...

Ale tak jak napisalem to tylko mi sie wydaje...

A mi się zdaje że Jeż ma racje i to jest prawdziwy powód dla którego linkorn jest banowany.

s4lc napisał(a):
A mi sie wydaje ze webcenter buli poprostu za transfer jak kazdy inny uzytkownik home.pl

Tu nie chodzi o transfer. Jeżeli się okaże, że Home partycypuje w projekcie postawiłoby to sprawę wyłączenia RotMistrza w zupełnie nowym świetle... wyjaśniam sprawę u źródła.

deili napisał(a):
A mi się zdaje że Jeż ma racje i to jest prawdziwy powód dla którego linkorn jest banowany.

Ja niczego takiego nie napisałem.

Napisałem tylko, że Home kupiło sobie WebCentera/Linkora.

Zwykły układ: cenimy Wasz zespół pasjonatów-indywidualistów i Waszą niekomercyjną zabawkę na której żaden z Was na pewno nie zbija kokosów i dla którego funkcjonowania żaden z Was na pewno nie oszukuje setek ludzi, dlatego dajemy im "za darmo" infrastrukturę.

Za darmo, oczywiście. ;)

No a że stoimy nisko w wyszukiwarkach, to... No wiecie...

To jest jasne jak słońce.

Pozdrawiam, J.

graff napisał(a):
Tu nie chodzi o transfer. Jeżeli się okaże, że Home partycypuje w projekcie postawiłoby to sprawę wyłączenia RotMistrza w zupełnie nowym świetle... wyjaśniam sprawę u źródła.

A co, też się dogadaliście i miałeś wyłączność? :)))

Pozdrawiam, J. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności