zoozool Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 25 lipca rozpoczęły się prace nad projektem "Ofio", który ma na celu wspomóc użytkowników internetu w doborze hostingu. Projekt jest w fazie początkowej, oprogramowanie jest powoli pisane, za ok. 2-3 tygodnie powinna pojawić się wersja beta. Zachęcam do testowania oraz wygłaszania opinii, rad na temat systemu. Ofio - pierwszy człon wyrazów złożonych wskazujący na ich związek znaczeniowy z wężami, np. ofiolatria, ofiologia Źródło: Słownik wyrazów obcych PWN https://swo.pwn.pl/haslo.php?id=19330 A teraz coś po polsku Ofio - wąż - Spryciarz (motyw z biblii i mitologi) + krzak hosting myśli, że taki sprytny https://www.ofio.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kędzierski Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 każdy taki pomysl jest dobry jak trafi do ludzi. Sa wiele razy sie nacinałem - na różne sztuczki 100 GB transferu, 14 dni testów super ok,, a pozniej limit predkosci na 10 KB na uzytkownika. Spotkalem sie z roznymi przekretami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Juz kiedys byl podobny projekt dla firm pozycjonujacych... jak skonczy - wiadomo Nigdy nie bedzie 100% obiektywnosci, niestety "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoozool Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Każdy może pomóc przy projekcie, aktualnie numer nip i regon wyszukuje z wyników google (dlatego ostatnio was męczyłem o pewne zapytanie). Pomysł wyszedł od cyrial-a (właściciel hostingu shoutcast www.e-cast.pl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Jak dodać komentarz do hostingu? (po zalogowaniu) 404.tf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kędzierski Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 o t nie dobrze jak pomyslodawca jest jakas firma hostingowa. Bo to moze swiadczyc ze sama moze sie kryc ze zlymi uslugami - nie twierdze ze tak jest. Tzn chodzi o to zeby nie byly to opinie padlo - bo kazdej serwerowni sie zdaza. Bardziej o przekretach typu wlasnie sprzedaz trafficu 100 GB a pozniej limit na 10 KB users, blokada robotow itp Ja do tej pory spotkałem się z Blokadą robotów - 403 dla googlebota (tlumaczenie ze to byl przypadek - po tygodniu witryna 100 K poszla w kosmos) LImit transferu na usera - 10 kb (ze tak jest lepiej bo po co maja szybciej pobierac Limitem odwołań do strony - co uniemozliwiało wykorzystanie transferu nawet w wersji static html. A raz z odeslaniem poprzez DNS - 1 prawidlowy, bledna podmiana 2 dns - odsyłało 70% userów w kosmos Ostatnio borykam sie z problemem wykorzystywania powierzchni dyskowej (tez zle bo uzywam 50% tego co było w ofercie). A co do e-cast chętnie sprawdze bo na wrzesien po przerwie wakacyjnej bede szukal stabilnego shoutcasta - bo ten co miałem to też co chwila zmieniał IP i musiałem delegować domene co chwila na inne IP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jubi Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Juz kiedys byl podobny projekt dla firm pozycjonujacych... jak skonczy - wiadomo Wiesz co za osoba postanowiła go prowadzić Medic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Wiesz co za osoba postanowiła go prowadzić Wiem... wlasnie to byla nauczka, bo on przez dlugi czas sie zarzekal ze totalnie nie ma nic wspolnego z pozycjonowaniem. Oczywiscie nikt ZooZooLa nie posadza o to, ale jednak tamten przypadek to byla przestroga... "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoozool Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Jak dodać komentarz do hostingu? (po zalogowaniu)Komentarze będą w ajaxie ale są problemy z kodem (wersja beta)o t nie dobrze jak pomyslodawca jest jakas firma hostingowa. Tutaj oceny dają wszyscy więc wszyscy redagują ten serwis co do e-cast chętnie sprawdze bo na wrzesien po przerwie wakacyjnej bede szukal stabilnego shoutcasta Serdecznie zapraszam do wypróbowania 3 dniowego okresu do każdego shoutcasta autopilot gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kędzierski Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Fajny pomysł z tymi opiniami. [oftop] skorzystam napewno szczególnie że jest jakiś okres. Bo do tej pory jak testowałem to był testowy ale to wszyscy sobie testowali na 1 IP i porcie i oczywiscie bufforowanie było tłumaczone tym że to tylko testowy. [edit] nie znalazłem okresu testowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Koza Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Witam, to ja byłem pomysłodawcą projektu, owszem, mam firmę hostingową, jednak po ukończeniu projektu oddaję go w ręce użytkowników, oczywiście mogą być podejrzenia, że manipuluję kodem dla swoich potrzeb, ale powiem szczerze, nie chciałoby mi się pisać takiej wyszukiwarki, aby pozyskać Klientów . Jedyną modyfikowaną rzeczą będzie kod, który będziemy się starali ciągle ulepszać i rozwijać. Dodatkowo na pewno dojdą nowe opcje, jak na razie jest to wersja beta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoozool Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Teraz ja walnę coś nie na temat nie znalazłem okresu testowego Zarejestruj się, po zweryfikowaniu danych otrzymasz go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kędzierski Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Krzyśku na PIO panuje domniemanie niewinności więc nikt nie kieruje takich oskarżeń. Taki projekt zapewne przyniesie korzyści użytkownikowi który szuka serwera. Sam mimo doświadczenia w szukaniu serwerów wirtualnych i dedykowanych miałem spory problem ze znalezieniem dobrego serwera pod radio. Nawet specjalistyczne forum o shoutcascie nie bardzo pomogło. Jedyne co to natrafiłem na oferte z ładną stroną i całe szczescie ze gosc ponaglał mnie z zakupem u niego serwera bo dzięki temu nie kupiłem (jego ponaglenie brzmiało tak - to jak kupujesz ten serwer bo mi dedyk padł i ludzią radia nie działają a ja niemam kasy na naprawe). Tak więc jestem w pełni świadomy że i początkującemu użytkownikowi jest ciężko znaleźć dobrego dostawce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Koza Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Tak więc jestem w pełni świadomy że i początkującemu użytkownikowi jest ciężko znaleźć dobrego dostawce. Biorąc pod uwagę stosunek krzaki-firmy, jestem pewien, że początkujący przeważnie muszą się sparzyć, mam nadzieję, że ten projekt chociaż trochę pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawus Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 25 lipca rozpoczęły się prace nad projektem "Ofio", który ma na celu wspomóc użytkowników internetu w doborze hostingu. Projekt jest w fazie początkowej, oprogramowanie jest powoli pisane, za ok. 2-3 tygodnie powinna pojawić się wersja beta. Zachęcam do testowania oraz wygłaszania opinii, rad na temat systemu. witam. Pomysł bardzo fajny, oby tylko wyszukiwarka działała jak należy. Np. www.szybki-serwer.pl, jest podany regon ale wyszukiwarka twierdzi że go nie ma;) Wiem że wersja beta, dlatego piszę aby gotowy projekt zawierał jak najmniej błędów - lub nie zawierał wcale. Z tego co czytałem wynikiem będzie % oszustwa. Proponuje przemyśleć to i może nazwać inaczej, sugerowanie że jakaś firma to x% oszustwa może spowodować konsekwencje prawne. I najważniejsze, aby wyszukiwarka spełniła swoją funkcje musi być doskonale wypromowana. Powodzenia życzę. Najlepszy Tani hosting na Twoją www.Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę. Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru konta www od 19zł. brutto rocznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.