kris_set Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Hej. Mój przyjaciel kilka lat temu prowadził sklep internetowy, gdzie miał około 2000 produktów. W międzyczasie przerzucił się na handel na Allegro, ale chce wrócić do pomysłu prowadzenia sklepu. Możecie polecić jakiś CMS i hosting? Ja już dawno nie jestem w temacie. Jedyne, co mu mogłem doradzić, to import z pliku CSV, żeby nie wklepywać wszystkich produktów ręcznie. https://ksetlak.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Cześć @kris_set Najprościej i najszybciej - woocommerce, na taki sklep będzie wystarczajace. Godna polecenia alternatywa to PrestaShop - spisuje się zdecydowanie lepiej na sklepach mających 10k+ produktów. Pozdrawiam 1 Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji -> kliknij o tutaj, dzięki ↗ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Chyba WooCommerce jest najlepszym wyborem, jeśli chodzi o funkcjonalność i unikanie zbędnych kosztów. Ostatnio zrobiłem test głównie dla siebie – czy da się zbudować na WooCommerce całkowicie za darmo w pełni funkcjonujący sklep internetowy, korzystając tylko z legalnych darmowych wtyczek, darmowego szablonu i innych darmowych rozwiązań. Okazuje się, że bez problemu można nawet podłączać, na przykład, InPost, płatności online i inne usługi. Oczywiście trzeba być nieco biegłym i kreatywnym, ale na pewno nie musisz umieć programować. Co do Presty, prywatnie uważam, że jest to warunkowo darmowy CMS, bo chyba nie da się zbudować sklepu bez wydawania pieniędzy na integrację. Oczywiście możesz też kupić za jednorazową opłatą dedykowany CMS, na przykład ShopGold (aktualizacje z tego co wiem darmowe).. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darktez Opublikowano 14 Lipca Udostępnij Opublikowano 14 Lipca Ja na co dzień korzystam z WooCommerce i polecam tylko warto nie instalować za dużo wtyczek, bo może przymulać. 1 Na co dzień tworzę strony internetowe w Rzeszowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 14 Lipca Udostępnij Opublikowano 14 Lipca Aby WooCommerce nie przymulał, należy zrobić optymalizację WordPress sam w sobie nie został stworzony do obsługi sklepów, a blogów. To że jest wykorzystywany jako sklep, jest jedną z wielu możliwości. Z dobrze wdrożoną optymalizacją WooCommerce działa bardzo sprawnie - nawet na dużych sklepach z produktami liczonymi w setkach / tysiącach. Trzeba tylko pamiętać, że nie to nie jest "zainstaluj i zapomnij". Ten system wymaga regularnej pielęgnacji technicznej. Jeśli jednak nie chcesz pielęgnować, to płacisz więcej za SaaS'y 1 Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji -> kliknij o tutaj, dzięki ↗ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris_set Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Prawie zapomniałem o tym temacie. Dosłownie trzy dni temu zainstalowałem u siebie testowy sklep Woocommerce, żeby pokazać znajomemu. Sam wybór motywu, który miałby całkowicie spolszczony i funkcjonalny koszyk, to była godzina A i tak nie jestem zadowolony Gdybym to robił dla siebie, może trochę inaczej bym na to patrzył. W tym momencie mam w głowie myśl, że chętnie zapłaciłbym komuś, kto ma porządny sklep, 100 zł za info, jakich wtyczek użyć, żeby było tak jak u niego Zamiast siedzieć i testować wszystko samemu po kolei. Dochodzi kwestia wymagań prawnych, które się zmieniają. Jakiś angielski motyw może nie uwzględniać obowiązkowych w Polsce napisów na przyciskach itp. Wiem, że mnóstwo sklepów stoi na Wooommerce, w tym polskich, ale jakoś boję się mu to polecić. Może niech już lepiej zapłaci za jakiś gotowy CMS, najlepiej z serwerem i domeną w pakiecie, z porządnymi aktualizacjami. Edytowane 2 godziny temu przez kris_set https://ksetlak.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arve_lek Opublikowano 25 minut temu Udostępnij Opublikowano 25 minut temu Ja działam na Woocommerce i sobie chwalę. W ostatnim sklepie pod b2b (tylko 3 produkty) zainstalowałem: Custom Product tabs for WooCommerce Captcha Plus by BestWebSoft Contact Form 7 Custom Fonts Elementor Essential Addons for Elementor Flexible Shipping Lista życzeń TI WooCommerce Loco Translate Omnibus — pokaż najniższą cenę Permalink Manager for WooCommerce Przelewy24 Payment Gateway Ultimate GDPR & CCPA WooCommerce WooCommerce InPost Yoast SEO Yoast SEO Premium Yoast SEO: WooCommerce + własna optymalizacja od strony cache itp. + funkcje bez pluginów przez funcionts.php jak: pasek postepu jeżeli chodzi o darmową wysyłkę + inne ceny dla użytkowników o określonej roli itp. 1 Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi