kamolc4 Opublikowano 27 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2025 Witam, jak w tytule... W związku z tym, że często musiałem sprawdzać, czy domeny zawierające konkretne słowa kluczowe są dostępne, stworzyłem narzędzie, które robi to automatycznie. Teraz zastanawiam się czy ktoś jeszcze by z niego skorzystał? Jak to działa? 1. Wpisujesz listę dokładnych słów kluczowych w pliku Excel/CSV. 2. Otwierasz program. 3. Wybierasz końcówki domen, które Cię interesują - .com, .pl , .net itd. 4. Wybierasz plik, w którym masz słowa kluczowe. 5. Klikasz generuj i program skanuje Twój plik. 6. Narzędzie "klei" słowa kluczowe w domeny. Przykładowo jak mamy słowo kluczowe buty na śnieg i wybiorę domenę .pl to narzędzie przekształca tę frazę na butynasnieg.pl i sprawdza, czy domena jest wolna. 7. Tworzy raport w pliku Excel/CSV z wszystkimi słowami kluczowymi i wskazuje, które domeny są wolne, a które zajęte. 8. W okienku programu wyświetla tylko domeny wolne dla szybszego sprawdzenia. 9. Gotowe Można sprawdzić w ten sposób 1000 słów kluczowych w 2-3 minuty. 1. Czy sprawdzacie dostępność domen na podstawie słów kluczowych? 2 Czy narzędzie, które zrobi to automatycznie, byłoby przydatne? Robię research i zastanawiam się, czy to ma sens dla innych. Dajcie znać, co myślicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 27 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2025 5 godzin temu, kamolc4 napisał(a): tę frazę na butynasnieg.pl i sprawdza, czy domena jest wolna. Fajnie, ale jak Sprawdzasz czy domena jest wolna ? HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamolc4 Opublikowano 27 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2025 Wbudowany automat w aplikacji to robi, wysyłając zapytanie do serwisu, który weryfikuje, czy domena jest dostępna. Teraz, kamolc4 napisał(a): Wbudowany automat w aplikacji to robi, wysyłając zapytanie do serwisu, który weryfikuje, czy domena jest dostępna. Godzinę temu, Mion napisał(a): Fajnie, ale jak Sprawdzasz czy domena jest wolna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 27 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2025 NASK nie udostępnia tego typu usług. Jeśli będziesz odpytywał na żywca rejestratorów domen, to słabo bo nałożą blokady na IP.... HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamolc4 Opublikowano 27 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2025 Nie wypytuje na żywca rejestratorów domen. Zapytanie leci do Whois. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 27 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2025 Może komuś się przyda takie narzedzie, ale np w aftermarket można 500 domen odpytać jednocześnie. Polski Whois pozwala odpytać na jedno IP 100 domen na dobę. Żeby odpytać więcej trzeba zmieniać IP. 1 MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamolc4 Opublikowano 27 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2025 2 minuty temu, okazwłoka napisał(a): Może komuś się przyda takie narzedzie, ale np w aftermarket można 500 domen odpytać jednocześnie. Polski Whois pozwala odpytać na jedno IP 100 domen na dobę. Żeby odpytać więcej trzeba zmieniać IP. Można więcej bez zmiany IP jak się wie jak do tego podejść. Skanowałem plik gdzie miałem 250 keywordsów i wybrałem 3 różne końcówki domen. Bez problemu i blokad IP zrobiło mi raport. Może jakbym zrobił plik gdzie będzie kilka tysięcy słów kluczowych, to mnie zblokuje. Nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 28 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2025 Brzmi ciekawie . Pytanie czy takie IP po dłuższym czasie nie zostanie zablokowane permanentnie. MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 28 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2025 Godzinę temu, okazwłoka napisał(a): Brzmi ciekawie Tylko nie sądzę by było prawdziwe: https://www.dns.pl/whois/FAQ Cytat Czy liczba zapytań bazy WHOIS jest limitowana? Tak. Baza WHOIS jest chroniona przed jej wielokrotnym odpytywaniem w celu uzyskania danych, które mogłyby później być wykorzystane do nadużyć. Liczba zwracanych odpowiedzi na zapytania WHOIS jest ograniczona - dla konkretnego adresu IP w określonej jednostce czasu. Administratorzy Rejestru domeny .pl mogą całkowicie zablokować komunikację z adresem IP, jeżeli wykryją podejrzane zachowanie (np. próby masowego wysyłania zapytań). Poza tym najpierw powinien wykonywać klasyczne żądanie HTTP by odsiać te które są online... 1 HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 28 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2025 Odpytanie to dobry pomysł, w znajo.pl robiłem to tak, że sprawdzałem dnsy - przy dużej ilości domen do sprawdzenia wychodzi "taniej". Czasem jest tak, że faktycznie są jakieś luki i da się więcej niż oficjalnie jest to napisane. MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamolc4 Opublikowano 29 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2025 Nagram krótki filmik jutro, jak działa aplikacja i wrzucę tutaj link, to zobaczycie jak działa. Dzisiaj przeskanowałem 3000 słów kluczowych i żadnego bana na IP nie wyłapałem. Wszystko przebiegło sprawnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamolc4 Opublikowano 30 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2025 W dniu 28.03.2025 o 09:43, okazwłoka napisał(a): Odpytanie to dobry pomysł, w znajo.pl robiłem to tak, że sprawdzałem dnsy - przy dużej ilości domen do sprawdzenia wychodzi "taniej". Czasem jest tak, że faktycznie są jakieś luki i da się więcej niż oficjalnie jest to napisane. W dniu 28.03.2025 o 08:39, Mion napisał(a): Tylko nie sądzę by było prawdziwe: https://www.dns.pl/whois/FAQ Poza tym najpierw powinien wykonywać klasyczne żądanie HTTP by odsiać te które są online... Zgodnie z obietnicą wrzucam link do filmu: LINK do wygenerowanego pliku: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QUpBWAA0VPYBNdLhIePGXJBqKaCk70_b/edit?usp=drive_link&ouid=103645438667626259496&rtpof=true&sd=true Przewińcie sobie film. Specjalnie nić nie wycinałem, żeby było widać całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 31 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2025 (edytowane) W takim wydaniu jak obecnie nie widzę większego zastosowania dla programu.... Ale może ktoś inny takowe znajdzie -- Tak na marginesie jeśli połączysz słowa kluczowe bez spacji to nazwa traci sens jak chodzi o SEO... Więc powinien być checkbox czy łaczyć za pomocą "-" czy bezpośrednio -- Wykonaj test np 500 domen - Tu masz listę wygasłych z NASK: https://www.dns.pl/deleted_domains.txt Te domeny są wygasłe, ale przez 30 dni blokowane, więc program powinien określić je jako zajęte... Do tej listy dorzuć z 500 z wygenerowanych nazw, które są wolne i zobaczymy jaki będzie wynik - najlepiej nagraj to jako demo online -- Edytowane 31 Marca 2025 przez Mion HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamolc4 Opublikowano 31 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2025 11 godzin temu, Mion napisał(a): W takim wydaniu jak obecnie nie widzę większego zastosowania dla programu.... Ale może ktoś inny takowe znajdzie -- Tak na marginesie jeśli połączysz słowa kluczowe bez spacji to nazwa traci sens jak chodzi o SEO... Więc powinien być checkbox czy łaczyć za pomocą "-" czy bezpośrednio -- Wykonaj test np 500 domen - Tu masz listę wygasłych z NASK: https://www.dns.pl/deleted_domains.txt Te domeny są wygasłe, ale przez 30 dni blokowane, więc program powinien określić je jako zajęte... Do tej listy dorzuć z 500 z wygenerowanych nazw, które są wolne i zobaczymy jaki będzie wynik - najlepiej nagraj to jako demo online -- Tak to wyszło. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 31 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2025 Jeśli 200 domen określono jako "zajęte" i te dodatkowe 3 jako wolne to wygląda na to, iż sprawdzanie działa prawidłowo HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi