Skocz do zawartości

Podatek z Adsense

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Ha, płacę (już tylko płaciłem) przez lenistwo.....

W sumie to kwestia księgowej, ale mogłem jej pomóc - poinformować co i jak gdybym wiedział.

Ciekawe czy wpadło w studnię, czy można wyciągnąć?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ciekawe czy wpadło w studnię, czy można wyciągnąć?

Można wyciągnąć (ale musisz to zrobić z doradcą podatkowym, bo jest jeden myk do przeskoczenia).

Mianowicie - korygujesz faktury zerując podatek, korygujesz rejestry i składasz skorygowane deklaracje.

Myk jest taki że wg ustawy o VAT musisz mieć potwierdzenie odbioru faktury korygującej przez Google żeby móc wyzerować podatek - i tutaj potrzebujesz pomocy doradcy dobrego podatkowego (koniecznie na piśmie, żeby się nie mógł wypiąć). Taka pomoc może kosztować 500-1000zł netto (na oko, patrząc po tym ile sam wydawałem na doradców), więc jeśli do zwrotu masz więcej niż wydasz na doradcę, to gra jest warta świeczki.

Więc sie pytam czy mając DG i bedac vatowcem nie trzeba placic vatu od Adsense.

seo2009 - Od Adsense nie płaci się VATu. Przekaż koledze, żeby faktury wystawiał bez VAT( W kolumnie VAT - Nie podlega )

Można też dopisać na fakturze:

Do naliczenia podatku VAT zobowiązuje się nabywca usługi. Levy of VAT reverse charged to recipient in service.

Można też dopisać na fakturze:

Do naliczenia podatku VAT zobowiązuje się nabywca usługi. Levy of VAT reverse charged to recipient in service.

Warto jeszcze dopisać że wynika to z (bodajże, nie mam czasu teraz sprawdzić) art. 27 ust. 3/4 ustawy o VAT albo z art. 56 dyrektywy 2006/112/WE.

im więcej się tutaj czyta tym mniej wie :D może ktoś by napisał u siebie na stronie - konkretny art na temat płacenia podatków dla osób fizycznych na ten rok :) co i jak trzeba robić aby być czystym :) jakie pity, kiedy płacić - czy można jako osoba fizyczna odliczyć sobie utrzymanie serwerów/domen itp czy to tylko w działalności gosp. - niech ta osoba da konto PayPal :P od razu zapłacę mu za fatygę stworzenia czegoś takiego :P

Potwierdzam - Ja przeczytałem chyba wszystkie strony i wsumie niewiem nic, nic na temat :

- płacenia podatków dla osób fizycznych na ten rok

-jakie pity, kiedy płacić

Tez moge dac jakąś nagroda za takie informacje!

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Ja się nie odważę napisać, jak NALEŻY płacić podatki za AdSense. Napisałem kiedyś, jak JA PŁACĘ podatki.

https://zarabianie-na-blogu.pl/jak-placic-podatki-za-adsense/

mój adres PayPalowy: spam@lis.vel.pl . :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności