Skocz do zawartości

Lejek - wyswietlenia, kliki, sesje

fateofangel
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Skalmar,

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie o google Ads

dla 5k wyświetleń 200 klików - 4% czy teksty kampanii do poprawy?

na 200 klików - 4 sesje w GA4 - te 2% mnie trochę przeraża, wyglada jakby ads generowal sobie kliki w raportach i czardżował a nie generalowal faktycznego ruchu?

Jest jakis artykuł o starym GA i wywnioskowalem ze ta róznica wejść bo ktos nie doczekal na wczytanie strony powinna wynosic do 20% a nie 5000%
https://support.google.com/analytics/answer/4588315?hl=pl#zippy=%2Cin-this-article

I jeszcze nie da sie w nowych ADSach wskazywac grupy docelowej.. hegemon obrósł w piórka
Co jest skopane ?

Edytowane przez fateofangel

Lniane ubranka retro dla dzieci

Bloomersy dla dziewczynekSukienki lniane na latoEkologiczny sklep z ubraniami dla dzieci oversize

Awake for Kids - handmade by nature

• Rozwiązanie
3 godziny temu, fateofangel napisał:

dla 5k wyświetleń 200 klików - 4% czy teksty kampanii do poprawy?

Wynik OK, - w sensie nie super, ale w normie. Można próbować coś jeszcze wycisnąć.  

3 godziny temu, fateofangel napisał:

na 200 klików - 4 sesje w GA4 - te 2% mnie trochę przeraża

Tu jest ewidentnie coś źle. 

Może to GA4 coś źle zlicza.

• Like 1

Dzięki, dzis po  modyfikacjach kampanii:
28k wyswietlen 180 klikow = 0.06% ctr ale klikow x2 za ten sam piniondz tylko budżet zżarło w godzine
Okazalo sie ze GA4 liczy dobrze tylko zle wprowadzilem zakres dat z wczoraj 80 sesji na 200 clickow czyli 40% lepiej ale chyba nadal srednio, moze wychodza szybciej niz 10s

No i dalej konwersja beznadziejna ale tutaj sprawa jest znana

Zauwazylem tez ze wszystko prawie idzie z displaya a zalezalo mi na SERP, nie wiem jak to zmienic w tej inteligentnej kapanii, troche mnie ta automatyzacja denerwuje ale nic bede dłubać

Bloomersy dla dziewczynekSukienki lniane na latoEkologiczny sklep z ubraniami dla dzieci oversize

21 minut temu, fateofangel napisał:

wszystko prawie idzie z displaya a zalezalo mi na SERP

Współczynnik kliknięć do wyświetleń w reklamach display-owych jest zdecydowanie niższy w wynikach wyszukiwania. 

U siebie w Google Ads tworze osobne kampanie display-owe i osobne do wyszukiwarki, m.in dlatego żeby lepiej pilnować budżet.  

w tej przy 1 zalogowaniu nie bylo wszystkich opcji

teraz się bawię i stworzylem kolejna kamapanie juz SERP, tamta "Inteligentna" bede jeszcze nadal testować

dzieki

• 4 tygodnie później...