theNaturat Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Hello! Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad wyborem malego przystepnego w cenie hostingu dla jednej tylko domeny i moj wybor jest miedzy NUH.pl (EXH.pl), a HOST247.pl. Wiem, ze o tym drugim providerze juz bylo na forum, ale zalezy mi na informacji nie tylko jak hosting dziala, ale czy jest pewny, czy goscie nie zwina interesu jak ci z black-red.pl. Chce postawic mala stronke, zeby byla, z ok 5GB transferu na m-c wystarczy, wiec interesuje mnie pakiecik do 300MB (a nawet to za duzo), ewentualnie zeby mozna bylo zrobic jakies forum, wiec PHP, MySQL itp. - domene mam u innego providera (wiec tez zeby nie bylo z tym problemow). Pytanko, czy hosting w granicach 60PLN za rok, ew. najpierw 30 PLN za pol roku, to sie naprawde w przypadku tych providerow oplaca (nie chodzi mi o to, ze te 30PLN na poczatek moge stracic, tylko o zaoszczedzenie sobie nerwow zwiazanych z danymi) Nie ma zadnych problemow? Nie chcialbym drzec o moje dane, pliki, czy wszystko z nimi w porzo, czy nie zniknely z serwera, albo czy provider nie zwinal interesu (choc to oczywiscie nieprzewidywalne). Zatem prosze o porade. Na razie sklaniam sie ku EXH.pl, ale nie wiem, nie widze, zeby prowadzili domeny, zeby ewentualnie dokupic do konta. PS Widze, ze SatNet ma rowniez https://sate.pl/ oraz kolejny klon https://dimi.pl/ - jakis watly ten szablon strony. PS 2 Jesli ktos wpisze w google haslo "najgorszy hosting", to na pierwszym miejscu wyskoczy? No wlasnie: https://www.google.de/search?q=najgorszy+ho...lient=firefox-a Czy to czarny PR lub jaja jakiegos malolata? (https://www.pajmon.com/2006/12/02/najgorszy-hosting/ POsty ogolnie dosyc swieze z grudnia 2006? Sam juz nie wiem, co wybrac, doradzcie...Tak jak pisalem, w gre wchodzi jedynie max 30 PLN na pol roku..moze znacie inny hosting o takiej cenie i parametrach jak nuh.pl i host247.pl? Ja przerylem juz hostingi.info i top100.pl. AMEN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lieszek Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 nuh.pl -> poszukaj opinii, kiedyś przez kilkanaście dni serwery im nie działąły (a swoją drogą ciekawe czy sprawa jest dalej w sądzie i po czyjej stronie byłą prawda ) Aby mieć pewność, dobry suport a przede wszystkim stabilność działania serwerów to zainwestuje ~100zł rocznie. Może MasterNET.pl serwer PREMIUM? mam tam konto od ponad miesiąca i jestem na prawdę pozytywnie zaskoczony szybkim oraz konkretnym suportem, działają chyba ponad trzy lata więc o stabilność nie ma się co martwić, "sprawdziłem" czy na prawdę przechowują backup do 5-ciu dni wstecz i jest to prawdą, nawet fakturkę otrzymałem gdzie nawet napisałem im, że potrzebuję papierka. Ewentualnie z droższych Progreso.pl iq.pl Nie kupuj hostingu poniżej 100zł z transferem ~5GB/mc za jakiś czas znowu będziesz się musiał przesiadać Edit: I lepiej nie wybieraj firm które nie posiadają własnej działalności (host247.pl) tylko są podpięte pod firmę sąsiada - ponieważ od razu widać, że albo właściciel nie jest na tyle pełnoletni aby założyć firmę albo oszczędza Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theNaturat Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Aby mieć pewność, dobry suport a przede wszystkim stabilność działania serwerów to zainwestuje ~100zł rocznie. Mam juz jeden hosting i z krajowych interesuje mnie jedynie malutki (tak jak pisalem) - max. 50-60 PLN za rok. Oferta MasterNet.pl jest nawet nawet, tylko, ze w najtanszej wersji jest jedynie 1GB transferu/m-c, a to to juz na pewno za malo (to jest jedynie ok. 34 MB na dzien). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Moge Ci polecic https://www.8p.pl - za 30 zl masz 200MB i 10GB transferu. Pewna firma. "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 arek, pewna bo twoja? ech ; ). ja jednak polecilbym naprawde sprawdzona firme - www.proste.pl pozdrowienia. googlerulz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lieszek Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 #miz pod jakim wzgledem sprawdzona? Przecież proste istnieje od kilkunastu tygodni... a to, że jest marką większej firmy jest tylko i wyłącznie markietingiem. Gdyby proste nie była marką iq to ciekawe czy też miałoby takie super opinie, był polecany wszystkim i skończył jak wiele innych hostingów które oferują dużo ale za zbyt małe kwoty #theNaturat przecież w MasterNET.pl - PREMIUM masz 5GB tranferu za jedyne 70zł rocznie - to dużo? przecież to jest OPŁATA ROCZNA, a nie miesięczna No ale skoro patrzysz tylko na najtańsze pakiety to nie oczekuj wiele... prędzej czy później się o tym przekonasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 naprawde sprawdzona firme - www.proste.pl lol. Bez obrazy, ale czym ja sprawdziles? Czarodziejska kula? "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 stoi za nia IQ.pl ktore jest na rynku od kilku dobrych lat, a gdybys zadal sobie trud poczytania moich postow i postow innych ludzi wiedzialbys co i jak zamiast reklamowac swojego resellera pozdrowienia. googlerulz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 stoi za nia IQ.pl ktore jest na rynku od kilku dobrych lat, a gdybys zadal sobie trud poczytania moich postow i postow innych ludzi wiedzialbys co i jak zamiast reklamowac swojego resellera pozdrowienia. googlerulz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Edit: usuwam, kolejna pyskowka - sluchajcie kolegi miz, ma racje :] "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lomat Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 lap.pl -b.dobrze zoptymalizowana praca serwera. Supportu nie testowalem. 3it.pl - strony ładują się szyciej niz blyskawica, na zadnym innym polskim hostingu nie miałem takich prędkości. Supportu nie testowalem. kei.pl - b.dobry....co ja mówię! Doskonały support. Szybkie serwery. iq.pl / proste.pl - calkiem niezli, ale mialem kiedys niemily przypadek, ze baza forum mojej znajomej / klientki (jak kto woli) wyparowała... Jakie było moje zdziwienie, gdy potem ta sama baza znalazła się ... na moim koncie! Do dziś nie jestem w stanie tego wyjaśnić... Widzieliście gdzieś Muldera albo Scally? nuh.pl - omijać zdala, prowadzą ten hosting dzieciaki (sądząc po kulturze wypowiedzi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theNaturat Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 lap.pl -b.dobrze zoptymalizowana praca serwera. Supportu nie testowalem.3it.pl - strony ładują się szyciej niz blyskawica, na zadnym innym polskim hostingu nie miałem takich prędkości. Supportu nie testowalem. kei.pl - b.dobry....co ja mówię! Doskonały support. Szybkie serwery. iq.pl / proste.pl - calkiem niezli, ale mialem kiedys niemily przypadek, ze baza forum mojej znajomej / klientki (jak kto woli) wyparowała... Jakie było moje zdziwienie, gdy potem ta sama baza znalazła się ... na moim koncie! Do dziś nie jestem w stanie tego wyjaśnić... Widzieliście gdzieś Muldera albo Scally? nuh.pl - omijać zdala, prowadzą ten hosting dzieciaki (sądząc po kulturze wypowiedzi) Co jeden to co innego...hmm..co do pierwszych trzech to nie o taki (drogi) hosting mi chodzilo. No coz, oferta proste.pl i 8p.pl wydaje sie byc rozsadna...Chyba pojade na Hawaje podjac decyzje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lomat Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Co jeden to co innego...hmm..co do pierwszych trzech to nie o taki (drogi) hosting mi chodzilo. No coz, oferta proste.pl i 8p.pl wydaje sie byc rozsadna...Chyba pojade na Hawaje podjac decyzje Wierz mi, nie warto oszczędzać na hostingu. Tyle ile ja się nadenerwowałem, nawyrywałem włosów z głowy... a ile mi nowych siwych się pojawiło... Rachunki za telefon za rozmowy z hostingami, zgłaszanie awarii itd, to kolejna kwestia... Naprawdę jeśli szanujesz swoje zdrowie, to lepiej zaplacic wiecej i miec spokoj A teraz jadę na wlasnym serwerze dedykowanym i jest mi tak dobrze...ach Nie muszę się użerać z niekopetentymi ludzmi, zlodziejami itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda B Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Witam, a może zainteresuje cię oferta Blink.pl roczny transfer 200GB przestrzeń dyskowa 2 GB bazy danych MySQL/PostgreSQL 2 szt samodzielne strony WWW 2 szt koszt: 99zł/rok aktywacja 0 zł Wyróżnia nas przede wszystkim: * jakość sprzętu serwerowego * redundancja łącz * kompetencja personelu * jakość obsługi klienta Oczywiście ofertę można przetestować. Nasze doświadczenia hostingowe sięgają roku 1999, tak więc mało kto w Polsce ma większe doświadczenie od nas. I napewno będziesz mógł spać spokojnie jak będziesz miał jakieś pytania zapraszam na pw Pozdrawiam Magdalena Bętkowska SISCO IT GROUP POLSKA SP. Z O.O. www.sisco.com.pl www.blink.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theNaturat Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 koszt: 99zł/rokaktywacja 0 zł Nie dziekuje..wyraznie pisalem parametry, ktore mi wystarcza(a naprawde nie potrzebuje wielkiego hostingu do jednej niewymagajacej strony z kilkunastoma podstronami)..a 99PLN w Blink.pl to netto...poza tym juz podjalem decyzje, ktorego providera przetestuje (sposrod nuh.pl, proste.pl, 8p.pl i host247.pl) (i nawet zaoszczedzilem na bilecie na Hawaje) he he...A jak sie przejade, to przynajmniej bede mial jeszcze trzech innych do testowania no i opowiadania na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.