MJG Opublikowano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Cześć, może ktoś pomoże? Mam dwie strony o tej samej tematyce (przewodnik tatrzański, Tatry), jedna jest moja a druga żony. Pierwsza pojawia się na pierwszych pozycjach w google, a drugiej nigdzie nie widać. Natomiast gdy klikam w komunikat wyświetlany przez google „Jeśli chcesz, możesz powtórzyć wyszukiwanie z uwzględnieniem pominiętych wyników”- okazuje się, że pomijana strona jest na 32 miejscu. Podkreślę, że strony mają inny tekst, natomiast tematyka strony jest taka sama. Ktoś wie co zrobić, aby pomijana strona wyświetlała się normalnie w wynikach google? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 wypozycjonować. zdobyć linki. rozreklamować. tworzenie samej treści w niczym nie pomoże. 1 Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJG Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Tak też robię ale obawiam się, że google uważa te dwie strony za bardzo podobne i tę drugą traktuje jako duplicat. Mają też podobne adresy ale to chyba nie problem: tatry-przewodnik.com.pl a druga tatry-przewodnik.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 NIe, google moze je traktowac bardzo różnie mimo, ze mozesz miec identyczne strategie. niestety. rób swoje - bedzie dobrze Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJG Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 ok. a czy linkować z jednej do drugiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 14 godzin temu, MJG napisał: Cześć, może ktoś pomoże? Mam dwie strony o tej samej tematyce (przewodnik tatrzański, Tatry), jedna jest moja a druga żony. Pierwsza pojawia się na pierwszych pozycjach w google, a drugiej nigdzie nie widać. Nie mogę tego potwierdzić, bo mam odwrotnie -- Sprawdź w trybie incognito lub bez włączonej historii wyszukiwania Tak samo jak wchodzę z innej przeglądarki do tego przez proxy z geoip na DE --- Z innej beczki - zakładając, że Macie oficjalny cennik, więc w domyśle Prowadzicie DG - IMHO warto by było podać NIP na stronie kontaktu, uwiarygadnia to moim zdaniem daną ofertę HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJG Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Sprawdzam w trybie incognito i strona tatry-przewodnik.com.pl wyskakuje wysoko (na pierwszych pozycjach), natomiast tatry-przewodnik.pl nie wyświetla się wcale i dopiero po kliknięciu w komunikat wyświetlany przez google „Jeśli chcesz, możesz powtórzyć wyszukiwanie z uwzględnieniem pominiętych wyników” można ją zobaczyć na 36 miejscu. i wynik po kliknięciu w komunikat google: Stąd moje pytanie co zrobić aby strona tatry-przewodnik.pl nie była pomijana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zapewne to też Kwestia Goelolalizacji IP W moich trzech przypadkach testowych Twoja strona jest w TOP 1/// -- Zwróć uwagę, że masz google.com NIE pl HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJG Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 strona tatry-przewodnik.com.pl jest na 1 miejscu a mnie chodzi o stronę: tatry-przewodnik.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 15 godzin temu, MJG napisał: . Pierwsza pojawia się na pierwszych pozycjach w google, a drugiej nigdzie nie widać. Sorry myślałem, ze To zony się pojawia, a Twoja nie.... Czyli klasyczna kwestia związana z pozycjonowaniem i linkami. Zobacz jakie są linki w Google Search Console Tools, która domena jest starsza itd.... Czyli wszystkie te czynniki, które maja wpływ na SERP... To, że strony są podobne nie daje żadnej gwarancji, że będą tak samo w SERP Zobacz: site:tatry-przewodnik.com.pl > Około 924 wyników (0,23 s) site:tatry-przewodnik.pl > Wyników: 10 (0,15 s) WIĘC MASZ powód Porównaj content z bloga: site:https://www.tatry-przewodnik.com.pl/blog/ > Około 868 wyników (0,17 s) VS site:https://www.tatry-przewodnik.pl/blog/ > Około 2 wyników (0,15 s) Z czego jednej to ggggg HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJG Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Tak, wiem że muszę ją pozycjonować i wstawić więcej tekstu na blogu . Natomiast dalej nie wiem czemu google na słowa przewodnik tatrzański stronę tatry-przewodnik.pl pomija podczas normalnego wyszukiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Najprawdopodobniej dostałeś bana za ukrywanie elementów w CSS. view-source:https://www.tatry-przewodnik.pl/style/style.css?2022-3-6-0 <link rel="stylesheet" href="style/style.css?2022-3-6-0" media="screen,print" /> .imHidden { display: none; } <h1 class="imHidden">Przewodnik Tatrzański, zwiedzanie Tatr i Zakopanego</h1> OK starczy tego darmowego autydu... HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJG Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 5 godzin temu, Mion napisał: Najprawdopodobniej dostałeś bana za ukrywanie elementów w CSS. Dziękuję za dotychczasową odpowiedź ale nie sądzę, że to ban od google. W search console nie ma żadnej informacji o banie, a strona wyświetla się na inne słowa np. wycieczki skiturowe z przewodnikiem tatrzańskim jest na 2 miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Na stronie głównej wprowadź ten tekst "Przewodnik Tatrzański, zwiedzanie Tatr" ale jawnie bez zbędnego ukrywania. Po zmianie w google konsoli dokonaj przeindeksowania adresu. Pozyskaj więcej linków. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 3 godziny temu, MJG napisał: ale nie sądzę, że to ban od google nie ale możesz go dostać za coś takiego. Dalsza dyskusja na forum Google https://support.google.com/s/community/forum/1663244/search/query%3Dcreator%3Ame%2B%7C%2Breplier%3Ame/thread/199052145 1 Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi