Skocz do zawartości

Żądania indeksowania: Nie znaleziono (404)

katarzynawasilewska

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, w GSC mam w Ustawienia - Statystyki indeksowania  - Żądania indeksowania: Nie znaleziono (404) , ok, 978 adresów , 

są to najczęściej jakieś linki do grafik ale większość to produkty w sklepie,  które są wyłączone bo ich pewnie już nie będzie w ofercie a których nie usuwamy bo wyczytałam że 

nie jest to najlepsze rozwiązanie dla SEO. Czy te adresy powinnam przekierować do stron innych produktów lub kategorii które poprawnie się wyświetlają ? 

Życie jest za krótkie aby tracić czas | Najlepszy Sklep Imprezowy | NaszeParty |  Stroje Karnawałowe - Dekoracje Urodzinowe - Balony z Helem - Przebrania Halloween

Najlepsze pomysły na udaną imprezę tylko na Imprezownia24h oficjalny partner marki NaszeParty.pl

34 minuty temu, katarzynawasilewska napisał:

Czy te adresy powinnam przekierować do stron innych produktów lub kategorii które poprawnie się wyświetlają ? 

TAK. Przekierowane na produkty podobne lub kategorie główne w których danych poddruk był.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Godzinę temu, katarzynawasilewska napisał:

Czy te adresy powinnam przekierować do stron innych produktów lub kategorii które poprawnie się wyświetlają ?

Klasycznie - to zależy

Ja to są produkty które nikogo pod żadnym pozorem nie zainteresują w dłuższej perspektywie robi się przekierowania najlepiej na odpowiedniki, ostatecznie na kategorie. Nie robi się przekierowań na stronę główną. 

Jak ta są produkty które kogoś zainteresują jak nie jutro to za 5 - 10 lat bo np. ktoś ma taki produkt i potrzebuje instrukcji albo zepsuł mu się i chce kupić nowy - zostawia się stronę z odpowiednią adnotacja o aktualnych zamiennikach, zamiesza indukcje itp. 

Nie wiem jaka branża dlatego strzelam z poradami. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

I wszystko jasne :) Bardzo Dziękuję i Pozdrawiam :) 

Życie jest za krótkie aby tracić czas | Najlepszy Sklep Imprezowy | NaszeParty |  Stroje Karnawałowe - Dekoracje Urodzinowe - Balony z Helem - Przebrania Halloween

Najlepsze pomysły na udaną imprezę tylko na Imprezownia24h oficjalny partner marki NaszeParty.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności