Dominik23 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Witam. Z nudów postawiłem w domu serwer na malinie, zrobiłem stronkę, podpiąłem konto ddns do rutera oraz odblokowałem porty. Na stronkę mogę wejść przez adres: nazwakonta.ddns.net i to działa. Mam kilka domen no ovh których nie używałem kilkanaście lat, więc dla testów postanowiłem podpiąć jedną z nich. Utworzyłem rekord cname: www.moja-domena.com. 0 CNAME nazwakonta.ddns.net. Ok. to też działa mogę wejść na swoja strone/serwer przez www.moja-domena.com. Jak utworzyć przekierowanie na domenę bez subdomeny www nie mając stałego IP. Próbując stworzyć kolejny rekord cname, wyskakuje mi taki komunikat: Subdomena używa już rejestru DNS. Nie możesz dodać pola CNAME ze względu na niekompatybilność. Usuń istniejące rekordy tej subdomeny, aby dodać rekord CNAME. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Dominik Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Szkoda czasu na takie zabawy.... --- W tym wypadku CNAME powinien być wpisany "na serwerze" DNS, który obsługuje daną domeną jako jej alias. Przy czym nie możesz sobie w ten sposób tworzyć wymyślonych domen HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik23 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 OK. dzięki za odpowiedź. Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik23 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Mion Tak z ciekawości zapytam. Jeżeli wykupie hosting współdzielony na np. ovh, na tym hostingu umieszczę tylko plik konfiguracyjny .htaccess z przekierowaniem domeny na www + subdomena będzie przekierowana rekordem cname na hosta ddns. To przy jakim ruchu ovh może mi wypowiedzieć umowę hostingu? Kilkanaście lat temu na współdzielonym wypowiedzieli mi umowę bo był zbyt duży ruch na serwerze MySQL. Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 @Dominik23 według mnie musiałbyś mieć bardzo duży ruch... jak onet czy coś. Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 9 godzin temu, Dominik23 napisał: Jeżeli wykupie hosting współdzielony na np. ovh, na tym hostingu umieszczę tylko plik konfiguracyjny .htaccess z przekierowaniem domeny na www + subdomena będzie przekierowana rekordem cname na hosta ddns .htaccess nie ma tu związku z cname. Możesz mieć działająca domenę np mojakombinacja.com której rekord CNAME wskazuje na mojakombnacja.lokalny.hostfree.com ALE : mojakombnacja.lokalny.hostfree.com < musi działać jak i mojakombinacja.com musi działać w sensie być obsługiwana na DNS <NS> Więc jak pisałem NIE możesz sobie tworzyć własne nazwy domenowe jedynie subdomenowe dla istniejącej domeny. Cytat Alias do innego hosta (CNAME) – nazwa kanoniczna, pozwala na zdefiniowanie aliasu (alternatywnej nazwy) rekordu A dla domeny. Rekord CNAME często używany jest zamiast rekordu A w celu skierowania różnych nazw hostów do tej samej lokalizacji. Różnica między rekordem CNAME, a rekordem A polega na tym, że rekord CNAME zawsze kieruje na adres hosta, podczas gdy rekord A zawsze kieruje na adres IP. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theqkash Opublikowano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 @Dominik23 zostałeś wprowadzony w błąd, musisz dodać rekord CNAME kierujący ruch z domeny moja-domena.com. na CNAME Twojego DDNSa. Przy dodawaniu rekordu DNS w panelu OVH nie wpisuj nic w polu wskazującym na subdomenę i utwórz rekord CNAME. W dniu 22.12.2020 o 22:04, Dominik23 napisał: na tym hostingu umieszczę tylko plik konfiguracyjny .htaccess z przekierowaniem domeny na www + subdomena będzie przekierowana rekordem cname na hosta ddns To nie generuje żadnego ruchu natomiast możesz to pominąć stosując podaną przeze mnie wyżej metodę. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryviolet Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Witam, Mam wykupioną domenę na ovh, a hosting na InsERT. Chcąc dodać własną domenę (tą wykupioną na ovh) wg instrukcji mam dodać rekordy DNS: 1. Nazwa hosta: www.mojadomena.pl Typ: CNAME Wartość: www.mojadomena.pl.cdn.cloudflare.net 2. Nazwa hosta: resolve-to-cloudflare.mojadomena.pl Typ: A Wartość: 13.69.78.107 Ten drugi rekord dodałam, ale w pierwszym wyskakuje: Subdomena używa już rejestru DNS. Nie możesz dodać pola CNAME ze względu na niekompatybilność. Usuń istniejące rekordy tej subdomeny, aby dodać rekord CNAME. www.mojadomena.pl. A 213.186.33.5 www.mojadomena.pl. TXT "3|welcome" Jestem zielona w tych sprawach. Bardzo proszę o pomoc. Czy powinnam usunąć jakiś rekord czy jak? Boję się coś ruszyć, żeby nie zepsuć. Z góry dziękuję, Wiola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik23 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 @tryviolet https://tutoriale.insert.com.pl/vendero/ustawienia-zaawansowane/wlasna-domena-i-certyfikat-ssl/ https://www.insert.com.pl/dla_uzytkownikow/e-pomoc_techniczna/1668%2Cjak-podpiac-certyfikat-bezpieczenstwa-i-stworzyc-przekierowanie-na-wlasna-domene-w-vendero-korzystajac-z-nazwa-pl.html Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.