aniec2 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Ja blastuje strony docelowe i jadąc na listach wyłuskanych akisment nie robi mi zbytnio krzywdy. Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djurek Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 To strony są tak rzadko odwiedzane przez roboty ze mozna blastowac domen i podstrony, ja jeszcze nic nie złapałem przez ten soft. LinkedIn - Dariusz Jurek * SEO & Copy Writing on demand & https://findbeauty.expert/ AI https://www.listedai.co/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huber2t Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 A czy w jakiś sposób da się poznać jak wpadniemy do bazy akismeta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
segat Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 laren -> jasne, próbujesz dodać komentarz i jest biała strona, tyle akismet blokuje od razu całą domene + subdomeny tej domeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buhabuha Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 aniec2 napisał(a): Ja blastuje strony docelowe... ja też. zwłaszcza moje poligony. i po tych kilku miesiącach mogę śmiało napisać: oprócz oczywistego robienia głównych fraz, opłaca się walić linki na dużą ilość podstron (mówię tu o serwisach z site 1k+), bardzo poprawia long taila. jak dla mnie: jedyne zagrożenie używania SB oraz innych dodawarek jest takie, że na świeżą domenę od razu poślesz zylion linków, które taką domenę w googlu unicestwią. zagrożenia takiego jak jakieś blokady na blogach czy inne szity akismety nie widzę. gdyby tak łatwo można było robić kuku to zamiast seo mielibyśmy wojnę na linki unicestwiające:) zacząłbym od destrukcyjnego blasta na domenę... google.pl/youtube/blogger, żeby google samo siebie zbanowało/sfiltrowało:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 buhabuha robiłem na swiezynki blast 120k linków (ok 80% automatyczny link) i nie zdarzyły mi sie filtry (sporo fraz linkowane wszystkie adresy podstron) jedyny objaw to wypadek na 7/14 dni z setki a pozniej stabilny powrót na pozycje. Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buhabuha Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 aniec2 napisał(a): buhabuha robiłem na swiezynki blast 120k linków aniec2: na jeden url i jeden anchor? co do banów/filtrow jeszcze: jedyny przypadek kiedy złapałem filtracje to ok roku temu jak moooocno pojeachałem e-webem po świeżynce. z SB jest chyba dlatego w miarę spokojnie, że nawet duży blast to w miarę rozłożone w czasie przyrosty bl. monitoruje to codziennie: excel z ilościami wysłanych / znalezionych + stat4seo + dla niektórych bl w market samuraju. z tego co mogę zaobserwować w webmaster tools to google widzi tylko niewielką ilość linków pokazywaną np. przez yahoo czy majestic seo (mówie o tych z SB). ja tam bym się bardziej w komercyjnym seo obawiał takich historii jak ostatnie j. c. penney. dla biznesu opartego tylko na sieci to masakra. a w zasadzie każdy sajt z top 10 na frazy co dają jakikolwiek ruch stosuje takie metody.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Dal Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Mi się ostatnio przydarzyła sytuacja gardłowa, znacząca dla mnie fraza skoczyła na pozycję podchodzące pod filtr. Fraza była linkowana od dwóch miesięcy jedynie SB więc pierwsza rzecz jaka przychodzi na myśl to - jestem w du**e, google dało po łapkach. Po kilku dniach wróciła do normy, a nawet lepiej bo dwa oczka wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 @buhabuha napisałem "wiele fraz" @Mar czesto tak mam jesli samym SB sie idzie - wiekszość osób mówi FILTR a tu "welcome back" W ogóle mam całkiem niezłe rezultaty jeśli chodzi o wychodzenie z filtra za pomocą SB, macie podobne odczucia/potwierdzenia? Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Dal Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 @aniec2 nie potrzebnie zdradzasz wszystkie szczegóły Mam identyczne odczucia i są poparte praktycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Tyle wiedzy to forum mi dało to chociaż się w niewielkim stopniu odwdzięczę Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djurek Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Jaka jest skutecznośc trzeymania na vps ew dedyku scrappobxa? Ma ktoś jakie doświadczenie? LinkedIn - Dariusz Jurek * SEO & Copy Writing on demand & https://findbeauty.expert/ AI https://www.listedai.co/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Dobra jesli chcesz jechać na maksymalnych ustawieniach z jednym SB to bez problemu (Fast poster 500/TO 30) wrzucam linka z czego korzystam (jest href jak cos) XSserver Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Dal Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 @Aniec dobrze Ci śmiga SB na Xss ? Prócz tego, że miałem licencje za free to mam kiepskie doświadczenia jeśli chodzi o tego VPSa, maks 160połączeń bo przy większej ilości to ciął się i musiałem resetować. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djurek Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Jakie to sa koszta? Co tam potrzeba, oprócz licencji SB? LinkedIn - Dariusz Jurek * SEO & Copy Writing on demand & https://findbeauty.expert/ AI https://www.listedai.co/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi