Osiek Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 (edytowane) Timeout: 50 sec. Change proxy every 1 post Max connections: 20 na łączu 100Mb/s Co do ilości połączeń to nie wiem czemu tak mam, musiałem coś sprawdzać, że ustawiłem na taką mała ilość. Jak już mówiłem dawno nie używałem SB do postowania. Edytowane 25 Grudnia 2011 przez Osiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seogreen Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Panowie, a tak w ramach statystyk - do czego bardziej używacie postowania? Czy do "masówki" z anchorami w celach bezpośrednich pozycjonowania danej strony, czy raczej pośrednio do podlinkowywania wartościowszych wpisów, które dopiero prowadzą do danej strony? Zastanawiam się czy masówka ma sens w ramach skuteczności? Korzystając z dość dobrych list w większości AA wyciągnąłem ostatnio dobrych kilkadziesiąt tys. "success" więc nawet jeśli zostało z tego kilka procent to coś powinno drgnąć a moje wynik na dwóch serwisach skoczyły o 2-3 w górę na parę dni i zjechały do stanu z przed akcji... Obecnie mielę z list moderowanych ale nie obiecuję sobie za dużo. Chciałbym wykorzystać SB jak najskuteczniej w sensie postowania, a na razie na inne potrzeby biorę się za wnikliwe rozgryzanie harvestovania - pozdrawiam miło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davi Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 A ja takie pytanko mam o ile spada wartość dodań w scrapeboxie jeżeli nie mamy podpięte do łamaczy captchy np. captchatradera ? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinmar Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 (edytowane) Jakiego rodzaju wpisy sprawdzasz i jakie jest te alternatywne narzędzie o którym mówisz?Wpisy mieszane jednakże zrobiłem test i wyszło że problem dotyczy w większości wypadków wordpresów oraz wpisów w seokatalogach. Inne narzędzie jakie wykorzystuje to PSM oraz ręczna analiza która pokazuje że SB coś świruje z pokazywaniem poprawności indeksacji. Również przy wyłączonym proxy problem istnieje.Sprawdzę na innym kompie i innej licencji czy tam ta lista tak samo będzie się zachowywać i pokaże te same staty, napisałem posta bo myślałem że ma ktoś podobny problem by zgłosić to do supportu, póki co zobaczę co piszczy na innym SB i u was. Edytowane 26 Grudnia 2011 przez cinmar "Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Cyberfolks kod rabatowy -25% | Seohost kod rabatowy -40% | nazwa.pl kod rabatowy #reklama #link_sponsorowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jehowy Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 @cinmar u mnie również ostatnio jakies jaja jesli chodzi o sprawdzanie indeksacji, jak chcesz to podrzuc na PW jakas liste to sie przeleci i porówna pozdrawiam Kody -25% na hosting w biznes-host.pl @mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinmar Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 podrzucę jak zrobię jutro test na drugiej licencji zobaczę co się dzieje jak będzie to samo na dwóch SB i u ciebie na 3 to znaczy że coś jest na rzeczy.. "Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Cyberfolks kod rabatowy -25% | Seohost kod rabatowy -40% | nazwa.pl kod rabatowy #reklama #link_sponsorowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTusz Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 sprawdzanie indeksacji chyba im nie wyszlo bo na tej samej liscie jak sprawdzalem to roznica z pierwszego testu a drugiego byla ogromna wiec nie ufam temu zbytnio Linków w podpisie brak bo konfidencja nie śpi !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jehowy Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Oprocz tego zauwazylem tez ze linkchecker potrafi tez zawirować sie niezle. btw wie ktos skad bierze scrapebox backlinki? Kody -25% na hosting w biznes-host.pl @mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTusz Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Oprocz tego zauwazylem tez ze linkchecker potrafi tez zawirować sie niezle.btw wie ktos skad bierze scrapebox backlinki? u mnie pokazuje backlinków 0 jak sprawdzam wiec chyba nie ogarneli jeszcze tego po wylaczeniu yahoo Linków w podpisie brak bo konfidencja nie śpi !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jehowy Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 sciagnij Baclink Checker 2 ... Kody -25% na hosting w biznes-host.pl @mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisham Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Korzystając z dość dobrych list w większości AA wyciągnąłem ostatnio dobrych kilkadziesiąt tys. "success" więc nawet jeśli zostało z tego kilka procent to coś powinno drgnąć a moje wynik na dwóch serwisach skoczyły o 2-3 w górę na parę dni i zjechały do stanu z przed akcji... Kiedy ludzie zrozumieją, że "successem" to sobie można buty wytrzeć... Liczą się tylko linki faktycznie stworzone. Krew mnie zalewa, jak widze kolejnego naciągacza (tu nie odnoszę się do Ciebie seogreen ) który np. sprzedaje "cudowną" listą 200k AA z "60-70% success". Ludzie się łapią, kupują, mają z takiej listy 2000 linków albo i nie i pierdzielą głupoty jaki to SB jest nieskuteczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 sciagnij Baclink Checker 2 ... Gdzie on jest, bo szukam i szukam i znaleźć nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seogreen Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Dzięki Grisham - co do narzędzi to wiadomo, jak się kupuje nowe to zawsze kilka pytań jest. Staram się nie powielać zapytań, raczej jak nie znajdę nigdzie odpowiedzi to zadaję temat na PiO ale staram się aby był to konkret, na który można krótko i treściwie odpowiedzieć. Zdaję sobie sprawę jaka jest skuteczność, zaznaczyłem to w moim poście wyżej pisząc że z tych niby "successów" zostaje kilka procent przy dobrych układach. Chciałem tylko w nim zapytać o to w jaki sposób większość forumowiczów wykorzystuje SB - czy do pozycjonowania "na wprost" dając anchory na konkretne główne strony, czy raczej drugoliniowo, linkując zaplecze lub wpisy w co lepszych katalogach? Pytałem, bo zakładając przy średnich układach że pozyskałem może 3-4 k linków z komentarzy tą pierwszą metodą przez ostatnie 2 tygodnie praktycznie nie zauważyłem żadnego wzrostu w pozycjach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warfas Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Gdzie on jest, bo szukam i szukam i znaleźć nie mogę blink.gif ScrapeBox ---> Addons ----> Backlink Checker 2 (PIERWSZY NA LIŚCIE) instrukcja bezpieczeństwa pożarowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Nie mam tego, mam zainstalowane wszystkie pluginy, a tego nie mam. Wersja SB 1.15.30, którą ty masz, bo u mnie pokazuje, że to jest najnowsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi