breja Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Wyłuskałem bazę ok. 4 tys. BE na unikalnych domenach i już raczej domen nie przybywa dużo. Ja mam 12k BE (wyciagam tylko z Y bo nie mam proxy a te darmowe sa ...) ale slyszalem ze da sie 25k ;] pytam bo stwierdzenie ze sie wyciaga 10k BE na 1/h zabrzmialo kozacko Pozdrawiam, breja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arve_lek Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Macie może problemy z harvesterm proxy ? Jakimś dziwnym trafem wszystkie mam faild. Już tak dzieje mi się drugi dzień. Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 wszystko chodzi OK, arve_lek wyciagam tylko z Y bo nie mam proxy a te darmowe sa ... spróbuj jeszcze binga na nowych ustawieniach: bardzo fajnie chodzi, ale do harvestingu te darmowe proxy są OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek123 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Tak sobie poczytałem o tym Scrapebox'ie i zastanawiam się czy można użyć go do wyszukania nie tylko bloków czy WP, ale czy można nim znaleźć np katalogi? I to katalogi w różnych językach? Np Hiszpańskie albo Portugalskie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenny_ Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 można, musisz tylko podać właściwe footprinty stron których szukasz, więcej znajdziesz tutaj: a propos footprintów fajny obrazek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek123 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 No to ten program na prawdę jest potężny. Od wczoraj myślałem też troche na proxy które to jest chyba największą bolączką. Czy ktoś kto sie zna mógłby powiedzieć czy dało by sie wykorzystać coś takiego : https://www.webtips.pl/topic/36999-tanie-ad...ln-miesiecznie/ Ceny wydają się bardzo przystępne, na pierwszy rzut oka wygląda że za 50 zł miesięcznie mamy największy hosting z 40 adresami IP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenny_ Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 tylko że to jest hosting www... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek123 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 No tak, czyli rozumiem że nie da się napisać skryptu, który by po prostu puszczał informacje dalej. W SB podajemy adres IP, program wchodzi na IP a tam skrypt puszcza info dalej ? Nie znam sie na tym troche dlatego pytam Patrzyłem na rozwiązania dedykowane, ale tam jednak około 16 IP będzie z serwerem kosztować około 130 zł brutto miesięcznie (Kimsufi). Takie własny zestaw proxy np 16 na ile starczy? Ile zapytań trzeba wysłać żeby dostać bana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mental Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 W nawiązaniu do tematu, jako ciekawostkę napiszę, że podobno twórcy Scrapeboxa pracują nad dodawarką do forumowych silników (coś ala xRumer) KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klikers Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 @mareczek123: na hostingu czegoś takiego nie da rady zrobić, chociażby z tego powodu, że nie masz tam własnego ip. SiteAlert - monitoring stron internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wokulski Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Macie może problemy z harvesterm proxy ? Jakimś dziwnym trafem wszystkie mam faild. Już tak dzieje mi się drugi dzień. Miałem tak kiedy testowałem proxy a włączone były addony. Po wyłączeniu addonów wszystko wróciło do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arve_lek Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) Mi harvester proxy nie działa i nie wiem co zrobić Restart opcji nie pomógł, wyłącznie dodatków również. Instalacja nowego SB też nie. Coś chyba mam z internetem tylko jeszcze nie wiem co., Edytowane 30 Listopada 2010 przez arve_lek Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
breja Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 spróbuj jeszcze binga na nowych ustawieniach: bardzo fajnie chodzi Bing jest do xxxx bo nie dzialaja na nim bardziej wyrafinowane zapytania ;p do harvestingu te darmowe proxy są OK Zalezy do jakiego orania ;] ja uzywam wlasnych rozbudowanych footprintow by wycisnac co sie da a przy takich zapytaniach te darmowe proxy nie dziala w google (np zapytanie z intitle, inurl itd) Pozdrawiam, breja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Pytanie: ile proxy (prywatnych) potrzeba by nie dostawac błedów z yahoo 999 albo żeby nie miec banned ip (np przy sprawdzaniu ideksacji w g.) mam 20. Czy mając 50 ustanie? Mógłby ktos to racjonalnie wyjaśnić. Będę wdzięczny a przy okazji postawię dobre piwo Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Dal Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Korzystam z 300 - 400 lub więcej proxy przy każdy harveście i nie mam takich problemów. Zainwestuje w proxy lub poszukaj w sieci odpowiednich adresów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi