Jump to content

Atom - darmowa alternatywa dla Sublime Text


Recommended Posts

Hej,

nie wiedziałem, czy dać to tutaj, czy do działu PHP/MySQL, ale to nie dotyczy jedynie PHP i MySQL.

 

Część osób zajmujących się SEO pisze proste (lub bardziej skomplikowane) narzędzia, skrypty, czy cokolwiek. Część używa darmowego notepad++ (ja używam). Część komercyjnego Sublime Text 3, który lepiej zakupić, żeby nie wyskakiwały denerwujące popupy. Chciałem nawet jeszcze wczoraj kupić licencję. Szkoda trochę 80 USD, skoro coś w miarę podobnego (n++) jest za darmo. Jednak pisanie w Sublime Text 3 bardziej mi pasuje. I nagle natknąłem się na Atom. To dość świeży projekt (2014), ale wygląda naprawdę dobrze. Trochę podobny do Sublime Text 3 i na pewno przyjemniejszy niż n++. Na YT są filmiki z opisem najciekawszych pluginów instalowanych bezpośrednio z panelu aplikacji. Nic nie trzeba pobierać i kopiować, wystarczy 1 klik. Polecam przetestować.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
  • Like 1

HTTP 200 usługi IT - Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL
[Pomoc] dla 5-letniej Ani Serkowskiej - ulżyj jej w cierpieniu!

 

Link to post
Share on other sites

Ostatnio jak instalowałem VS, bo myślałem o c# (już mi przeszło) to tak mi się wżarło w system (win 8.1), że jedynie reinstalacja systemu pomogła. Tak więc ja podziękuję.

 

PS. Warte uwagi pluginy do atoma to na pewno emmet, minimap oraz file-icons. Ja sobie jeszcze dorzuciłem language-smarty, atom-bootstrap4 oraz atom-beautify, ale te 3 to tylko pod moje zastosowania. Natomiast te 3 pierwsze dla każdego.

Link to post
Share on other sites

Nie mogę edytować posta powyżej (czas).

 

Po 2 dniach z Atomem z czystym sumieniem polecę każdemu. Chciałem kupić Sublime Text 3, ale powiem szczerze, że teraz nawet, gdyby Sublime Text 3 był darmowy to i tak bym używam Atoma. Znakomite odkrycie! Ostatnio mam jakiegoś farta, co rusz trafiam na jakieś ciekawe narzędzia całkowicie przypadkiem.

Link to post
Share on other sites

Kiedys uzywalem Brackets, sprawdzalem w tym czasie Atoma ale jakos mi nie przypadl wtedy do gustu. Kiedy przenioslem sie z Windows na Linuksa mialem troche problemow z instalacja Brackets i zainstalowalem sobie Atoma (jakies 2 lata temu). Teraz nie zamienie go juz na nic innego, zwlaszcza po doinstalowaniu paru pluginow, ktore zreszta wymieniles wyzej.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By SaphiraKM
      Mam prośbę od znajomego do przepisania stronkę z 2013 (wykorzystującej cms napisany przez jakąś firmę w phpie). Znajomy inwestował w SEO na przestrzeni lat, więc nawet lokalnie się trzyma na ok2-3 frazy. Stronka ma po tych SEO zabiegach podlinkowane jakieś blogi z poradnikami z branży, które też są na tym serwerze. Jest też kompletnie prosta, więc ładuje się migiem ma nawet 100 w PageSpeed. Problem jest z czytelnością strony na smartfonach, bo kompletnie nie jest mobilna. Tak więc po najmniejszej linii oporu stworzyłam swój szablon w wordpresie żeby nie użyć gotowca i żeby stronka lekką była. Stworzyłam w sumie z nudów, pod kontem SEO - możliwe, że nie ma tragedii, no i podoba się znajomemu. Wszystko miodzio, ale .... i tu Pytanie (trochę za późno zadane, no ale lepiej późno niż wcale)  czy jeśli zaoram starą stronkę i wrzucę nową na serwer, to czy to może spowodować drastyczne skutki w pozycji strony? Zastanawiam się co cenniejsze tutaj SEO vs Mobilka na Smartwony- bo w sumie podstawowe SEO w nowej stronie raczej jest...
    • By Michael5538
      Cześć! Posiadam skrypt na mojej stronie do zmiany zdjęć, chciałem trochę dopieścić skrypt dodając animacje przejścia między zdjęciami ale nigdzie nie mogłem znaleźć tego. Z góry dzięki za pomoc!

      *Skrypt*
      var imgs = new Array('1.png', '2.png', '3.png', '4.png', '5.png');
         var pos  = 0;
         function chImg()
         {
            var i = document.getElementById( 'imgField' );
            
            i.src = imgs[ pos++ ];
            if( pos >= 5 )
            {
               pos = 0;
            }
            window.setTimeout( 'chImg()', 1000 );
         }
    • By MSP_2020
      Witam,
      Sklep jest postawiony na skrypcie EPROshop .
      Firma-matka już nie świadczy wsparcia dla swojego produktu.
      --
      Poszukuję programisty PHP który "ogarnia" skrypt sklepu internetowego EPROshop (www.epro.com.pl) bądź jest w stanie rozeznać się w skrypcie
      na tyle, aby wykonać trochę prac.
      Prac programistycznych jest sporo (od koniecznych, przez dalsze usprawnienia - zależy na ile uda się rozwiązać podstawowe problemy i będzie sens iść dalej).
      Graficznych prac raczej nie ma.
      --
      Sprawy podstawowe:
      1) naprawa pewnego błędu (przy edycji zamiast pojedyńczego cudzysłowia w kodzie umieszcza \") ---- problem zostanie dokładnie opisany
      2) aktualizacja do bieżących wersji PHP (aktualnie zgodność z PHP 5.3) ------- WYCENA
      3) wiele innych zleceń i ile uda się rozwiązać ad1, a najlepiej ad1+ad2.
       
      KONTAKT:
      max_off@o2.pl
    • By Konrad2019
      Mam prosty własny szablon.
      https://rod1975.github.io/rr/
       
      Chce doinstalować BBpress i podpiąć forum. Tworze własną stronę forum.php, okreslam nazwę szablonu, ale nie mam pojęcia jak wkleić skrót do forum, aby było widoczne na stronie forum.php. Oczywiście, nie ma problemu kiedy wklejam skrót na stronę, która jest domyślnym szablonem WP.
      Jakieś podpowiedzi?
    • By hostinguj.pl
      Witajcie,
      Zapraszamy do sprawdzenia naszej oferty na hosting i domeny od Hostinguj.pl
       
      Hosting:
      Stała niska cena zakupu i przedłużenia Wygodne okresy rozliczeniowe: 1 miesiąc, 3 miesiące, 6 miesięcy, rok, dwa lata, trzy lata Najtańszy plan hostingowy: 0,99PLN/msc Dostępne plany hostingowe z brakiem limitu transferu Pojemności kont od 1GB do 100GB Brak limitu podpiętych domen na wszystkich kontach HTTP/2 Let’s Encrypt cPanel Autoinstalator 480+ aplikacji  Darmowa subdomena w domenie freeko.pl Obsługa Node.js PHP (5.6-7.3) Serwery zlokalizowane w Warszawie (ovh) 14 dniowy bezpłatny okres próbny System partnerski (40% udziału od zamówień na hosting)
      Więcej o hostingu  
      Plany hostingowe:
      LITE 1GB - 0,99PLN/msc STANDARD 5GB - 2,99PLN/msc BUSINESS 15GB - 7,49PLN/msc PREMIUM 35GB - 17,49PLN/msc PRO 100GB - 49,99PLN/msc  
      Domeny:
      Dostępne 465 różnych rozszerzeń Szybka i automatyczna rejestracja/transfer/odnowienie  Rejestracja/transfer/odnowienie domen w atrakcyjnych cenach Promocje na rejestracje domen .online i .site - 0.05PLN
      Więcej o domenach  
      Płatności:
      Dotpay Przelew bankowy Paysafecard PayPal  
      Dane firmy:
      Hostinguj Maksymilian Kuta NIP: 8133618743 REGON: 380594806 Kontakt  
      Podane ceny powyżej są cenami netto, do których należy doliczyć 23%VAT
       
      Zapraszamy!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Terms of Use Privacy Policy