Skocz do zawartości

Wyklikiwanie reklam Adwords

plaxton

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest jakiś sposób aby sprawdzić czy ktoś nie wyklikiwuje reklam w adwordsie  ?

Zainstalowałem timer na kodzie analystic , aby liczył wspł. odrzuceń na 10 sec. Dodatkowo zauważyłem, że bardzo dużo jest wejść których sesje trwają 1 - 3 sekundy a zdarzają się i 0 sekundowe.

Algorytm Google Adwords jest raczej beznadziejny do takich rzeczy, nie sprawdza sie. Jeśli ktoś używa mobilnego internetu, czyści ciastka, zmienia user agent string.

Z analystic też za dużo się aż tak wyciągnąć nie da. Natomiast logi systemowe są bardzo chaotyczne i trzeba je składać dzień po dniu w całość a potem czyścić i obrabiać dane.

Jak podjeść do tematu ? Jak Wy sobie z tym radzicie ?

Czy ktoś zna jakiś skrypt który zbiera dane o wejścich i sesjach użytkowników ? Coś jak serwerowe logi ?

Pomijam kwetsje etycze oraz prawne, ale jeśli ktoś napisał "dobry" szablon Zenno, Hummanemulator do wyklikiwania reklam i ma dobre proxy, nie ma szans go zablokować. Bo zenno może wyklikiwać reklamy z sejsami i nawet 30 sek czy więcej, chodzić po stronie, klikać w linki na stronie, oczywiscie za każdym razem robić różne triki z cookie, zmianami useragent i tak dalej. Niestety jest to plaga i ciężko z nią poradić na szczęscie tych co potrafią pisać dobre szablony do tych celów jest bardzo mało.

Mi na przykład też wyklikują, jedyny sposób to optymalizacja samej kampanii i zmiany które wymuszają zmiany w szablonie, tak jak osoba co pisze taki szablon i ta co zamówila ( chce Tobie wyklikać) to prawdopodobnie są różne osoby.Za każdą zmiany w szablonie musi słono placić. Koniecznosć częstych zmian szablonu może skutecznie zniechęcić takie nieuczciwe osoby.

• 2 miesiące temu...
Dnia 23.05.2018 o 18:01, AdamBoganD napisał:

A ja mam wyłączone reklamy mobile bo nie konwertują w mojej branży.

Po zmianie ustawień wykliki spadły z kilkudziesięciu dziennie (oddane przez Adwords) do kilku.

Przy okazji współczynnik odrzuceń spadł z 30/40& do 10-15%.

Robię dokładnie to samo i też mocno spadają odrzucenia. 

Czasami dostaję zwrot od AdWords - domyślam się, że to za "nieuzasadnione kliknięcia". Kwoty idą w kilkanaście, czasami kilkadziesiąt złotych, co stanowi może z 1-2% ogólnego budżetu kampanii.

3 wskazówki od 3G Studio do pozycjonowania strony samemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności