damian5602 0 Napisano Maj 3, 2018 Witam, nie mogę wejść na stronę gdy uzywam adresu www.skleptryton .pl a gdy uzyje skleptryton .pl to mogę: Tutaj kilka zdjęć: Gdy wchodzę na domenę skleptryton .pl to mam pożądaną stronę a gdy wchodzę przez adres ip to mam informację że apache działa poprawnie, nie wiem czy tak powinno być. Jeszcze raz zdjęcia(nie mogę edytować tematu): domena: directadmin: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theqkash 60 Napisano Maj 3, 2018 Tak ma być. Z definicji nie potrzebujesz i nawet nie jest zalecane aby pod adresem IP wyświetlała się Twoja strona. W hostingach zwykle IP nie jest przypisane wyłącznie do Twoich stron, tylko współdzielone jest pomiędzy wieloma stronami innych klientów. Jeżeli jest to Twój serwer i chciałbyś aby pod adresem IP przekierowywało na konkretną stronę, możesz ustawić odpowiednie przekierowania w /var/www/html/ Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damian5602 0 Napisano Maj 4, 2018 No tak ale mam inny problem, nie mogę wejść na stronę wchodząc przez link który zawiera www. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theqkash 60 Napisano Maj 4, 2018 Na serwerach DNS Twojego usługodawcy hostingowego nie znajdują się rekordy takie jak przesłałeś powyżej, tj.nie ma rekordu www dla domeny skleptryton.pl. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damian5602 0 Napisano Maj 4, 2018 @theqkash czyli powinienem dodać www.skleptryton.pl. rekord jakiś i adres ip? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theqkash 60 Napisano Maj 4, 2018 Dla domeny skleptryton.pl musisz dodać rekord www typu A kierujący na adres IP Twojego serwera. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jimmi 1522 Napisano Maj 4, 2018 @theqkash niby jest wpis z www. trochę dziwna sprawa.. jak jeszcze nie ma nic to bym dodał jeszcze raz cała domenę. Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theqkash 60 Napisano Maj 4, 2018 Przed chwilą, jimmi napisał: niby jest wpis z www. trochę dziwna sprawa.. Ten wpis jest na jego serwerze z DA, ale nie ma go na serwerach DNS na które domena kieruje, a są to serwery DNS jego operatora (hitme). Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jimmi 1522 Napisano Maj 4, 2018 jak to jest vps... to pełną obsługę DNSów bym zostawił u rejestratora. ale z tego co widzę to podał "swoje" DNSy Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theqkash 60 Napisano Maj 4, 2018 5 minut temu, jimmi napisał: jak to jest vps... to pełną obsługę DNSów bym zostawił u rejestratora. ale z tego co widzę to podał "swoje" DNSy Tak czy inaczej jak dopisze www tam gdzie domena jest podpięta to powinno wszystko ruszyć z kopyta Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jimmi 1522 Napisano Maj 4, 2018 warto wiedzieć szczególnie w przypadku całkowitego przekierowania dnsów na hosting Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damian5602 0 Napisano Maj 4, 2018 https://imgur.com/Pbs9hLn Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theqkash 60 Napisano Maj 4, 2018 @damian5602 podeślij na pw dostęp do tego panelu oraz do DA, zobaczę jak to wygląda. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damian5602 0 Napisano Maj 4, 2018 Nie jestem właścicielem więc nie mogę A tylko w tym miejscu mogę cokolwiek edytować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theqkash 60 Napisano Maj 4, 2018 (edytowany) 19 minut temu, damian5602 napisał: Nie jestem właścicielem więc nie mogę A tylko w tym miejscu mogę cokolwiek edytować W takim razie skontaktuj się z hitme w celu ustalenia dlaczego te rekordy nie przechodzą i czy musisz je ręcznie uzupełniać, a jeśli tak to gdzie (na pewno nie tam gdzie wpisałeś). Edytowano Maj 4, 2018 przez theqkash Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach