Dael... 0 Posted August 21, 2006 dzis zajrzalem na sitemaps... i co widze... Preferowana domena [?]Jeśli adresy www.xxx.pl oraz xxx.pl wskazują na tę samą witrynę, tutaj możesz określić sposób wyświetlania adresów URL w naszym indeksie. Wyświetlaj adresy URL jako www.xxx.pl (zarówno w przypadku formatu www.xxx.pl, jak i xxx.pl) Wyświetlaj adresy URL jako xxx.pl (zarówno w przypadku formatu www.xxx.pl, jak i xxx.pl) Nie ustawiaj powiązania. Uwaga! Odzwierciedlenie dokonanych tutaj zmian preferencji w naszym indeksie może zająć nieco czasu. Google nie gwarantuje wyświetlania adresów URL w formacie wskazanym jako preferowany, ale użyjemy tego wyboru jako propozycji ulepszenia naszych metod indeksowania. jak dla mnie to nowosc... dziwna, ale sympatyczna... Quote Morrowind.pl - Polski serwis The Elder Scrolls V: Skyrim... Posiadamy także informacje na temat Oblivion oraz Morrowind Share this post Link to post Share on other sites
zgred 1,258 Posted October 3, 2006 odgrzebię temat - ktoś korzystał z tego ? jakies spostrzeżenia ? włączyłem na dwóch domenach dzis i zobacze co i jak ale chetnie wysłucham bardziej doświadczonych Quote Blog seo.zgred.pl przestał istnieć, teraz wszystko jest na www.zgred.pl Share this post Link to post Share on other sites
marek_o 0 Posted October 3, 2006 Ja miałem poindeksowane bez www, tak jak chciałem. Jak włączyli ten ficzer w sitemaps, to wybrałem bez www - mam teraz komunikat: The preferred domain name http://blabla.com/ was set on Aug 5, 2006. Once you specify your preference here, it may take some time for changes to be reflected in our index. While Google doesn't guarantee that we'll show your URLs in the form that you prefer, we will use your choice as a suggestion to improve our indexing. To clear this association, click the Clear this preference button below. I wszystko jest ok. Quote . Share this post Link to post Share on other sites
Belze 0 Posted October 3, 2006 identycznie jak kolega wyzej... takie 301 tylko dla google Quote Forum Młodych .. Walczę, aby wiedzieć więcej o seo 2009-03 Powracam do walki Share this post Link to post Share on other sites
pavlus007 0 Posted October 26, 2009 (edited) kontynuuję temat co mi da ta preferowana domena? pozycjonuję stronę pod adres bez www. ale wpisałem właśnie w Google "site:adres_mojej_strony" i wyświetliło mi się 15 adresów z www. i tylko kilka bez (te które linkowałem wyświetlały się bez "www", bo linkowałem bez "www") a do tego, w "narzędziach dla webmasterów" w "ilości zaindeksowanych adresów URL" wyświetla się że mam zaindeksowane tylko 4... @ Wszystkie frazy które pozycjonowałem wyświetlają się z "www." @ zmieniłem na adres bez www jednak mam do Was pytanie Czy nie będzie to wzięte jako zbyt duży przyrost linków w małym czasie? linkowałem na adres bez www Edited October 26, 2009 by pavlus007 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pavlus007 0 Posted October 28, 2009 proponuję przesunięcie tego tematu do działu dla początkujących Quote Share this post Link to post Share on other sites
pavlus007 0 Posted November 9, 2009 Wreszcie znalazłem odpowiedź na pytanie Chodzi tu o duplicate content: Wbrew polecam przeczytanie tego artykułu! piszą w nim, że duplicate content w obrębie jednej domeny to mit(link) Quote Share this post Link to post Share on other sites