Skocz do zawartości

Zliczanie linków przez google

Dawidfate

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Moja strona została zaindexowana przez google tydzień temu. Codziennie pojawia się po kilka linków przychodzących z różnych stron. Google nadal krzyczy że mam 0 linków przychodzących. Kiedyś czekało się około miesiąca jak sprawa wygląda teraz? Czy to stan normalny na początku? 

Czemu tak jest? W opcjach jest napis 'zmień sygnaturkę'. Napis jest martwy a pod nim nic nie ma. Może jakaś notka by się przydała np 'nie możesz jej zmienić gdyż niegodzien'.  

Pozdrawiam

U mnie zmiany w GSC są co tydzień, dwa. A jak już zmiany się pojawią to i tak nie wszystkie tylko kilka nowych domen.

Profesjonalne narzędzia warsztatowe tylko renomowanych marek. Głodny? Łatwe przepisy kulinarne na moim blogu.

Aktualizacja map fabrycznej nawigacji, Polskie menu w Twojej nawigacji.

Szukałem na forum. Dokopałem się nawet do tematów z 2012 roku. Widocznie przeoczyłem 100 razy :) Dzięki za odpowiedź.

Myślałem że przyspieszył zliczanie. 

Czyli pokazuje niektóre linki (bez sensu) ale wynik w wyszukiwarce jest obliczany ze wszystkich?

Czyli pokazuje niektóre linki (bez sensu) ale wynik w wyszukiwarce jest obliczany ze wszystkich?

Dokładnie tak, czy bez sensu? Raczej nie, jest w tym sens jak najbardziej. Czym mniej informacji w realnym czasie webmaster otrzymuje tym mniej orientuje się jakie skutki mają jego działania, jakie linki zindeksowane ( w tym przypadku bardzo ważne to w procesie linkowania). Wyszukiwarce nie opłaca się Twoje pozycjonowanie, jej opłaca się sprzedaż Tobie linków sponsorowanych.

Google nie może sobie pozwolić na to, byś mógł z całą pewnością powiedzieć, która zmiana (na stronie czy w linkowaniu) przyniosła konkretny efekt. W przeciwnym wypadku, testowanie składowych algorytmu byłoby znacznie łatwiejsze.

Dają Ci ograniczony podzbiór danych i rozmywają wiedzę o Twojej stronie w czasie. Po części też dzieje się to samoczynnie - w końcu nie mamy do czynienia z bazą danych, którą ktoś odpala na laptopie, tylko z tysiącami serwerów w różnych lokalizacjach i algorytmami, które nie mogą wyciągać każdej informacji od zera w czasie rzeczywistym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności