Skocz do zawartości

301

Kapsel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonuję stronę www.ole.com.pl (PR1) i googiel ładnie mi ją pokazuje w wynikach. Kupa katalogów i wogóle.

ale mam domeny www.kubki.eu (PR3 - mimo że jeszcze nie ma tam nic - to taką łaskawość google dla nowych stron) www.beter.pl (PR1) - tam też nic nie ma.

Jako że domena www.ole.com.pl nie jest na mnie zarejestrowana choć za nią płącę, sytuacja taka przestała mnie bawić,

Chcę zrobić przekierowanie z www.ole.com.pl na www.kubki.eu ale mam obawy czy aby nie polecę w wynikach.

PR mnie nie interesuje więc czy na kubki.eu zostanie 3 czy 1 - kij go drapał.

martwi mnie bardziej fakt że do kubki.eu nie prowadzą jeszcze żadne linki, nie było wpisów do katalogów itd.

i nie wiem jak zachowa się googiel gdy już przeniesie linki a nową domenę a w katalogach wciąż jest www.ole.com.pl

nie było by problemu gdybym chciał trzymać sobie tą domenę, ale ja chcę jej powiedzieć do widzenia.

Jak zrobić by nie zaszkodzić:

czy 301 wystarczy i po przeindeksowaniu dać se spokój ze starą domeną czy lepiej ją trzymać do czasu aż kubki.eu się umocnią

czy może najpierw podlinkować trochę kubki.eu, poczekać kilka miesięcy i wtedy ustawić 301

Kapsel Heinekena

Fajny kubek, fajne kubki i może coś jeszcze

Kubki reklamowe

Witam (witaj kapsel :) ), ja sie doczepie do pytania, troszke inne, ale podobne. Co Jeśli mamy domene i subdomene np:

domena.pl

subdomena.domena.pl

obie katalogowalismy (te same katalogi) i teraz zrobimy przekierowanie 301 z subdomeny na domene?

Podniesie power domeny?

A moze lepiej zostawić jak jest, czyli tylko link z subdomeny do domeny?

Dziękuję

Pozdrawiam

ja sie doczepie do pytania,

To i ja też. Mianowicie mam forum na domenie odlot.info, ale nie moge jej przedłużyć, a właściwie osoba, u której ją kupiłem :) Kupiłem też domene nastoletni.pl (też jest na niej forum) i teraz chciałby ją podpiąć pod forum, które obecnie jest pod adresem odlot.info. Jak powinno wyglądać przekierowanie, bo struktura będzie taka sama? Czy wystarczy, tylko ze strony głównej, ale co wtedy z błędami 404?

\,,/

Pozycjonuję stronę www.ole.com.pl (PR1) i googiel ładnie mi ją pokazuje w wynikach. Kupa katalogów i wogóle.

....

Przekieruj i to jak najszybciej, druga sprawa wzmocnij kubki.eu. Dopiero po jakimś roku pozbywaj się ole.com.pl. W wielu katalogach nie zmienią twojego wpisu i dalej będą kierować do ole.com.pl, te linki stracisz po likwidacji domeny ole.com.pl.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Zwykle 301 i ma być dobre.

Np. popatrz na statystiki Katalog Kraków: https://toplista.trout.pl/index.php?a=stats&u=krakow - ruch jest 80+% z google, tzn. statystiki mają wysoką korelację z pozycje w google.

Nowe domema działa od 08.07.2006 (zwykle 301) i wyniki bardzo dobre (troche jak przyniesione BL z starej domena plus FSB ?).