Skocz do zawartości

Black-Star Indexer - profesjonalny system indeksacji linków

Dirty Frank

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 852
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Krótko i na temat, mocy dla strony po systemie nie widać, pierw system miał do 90% indeksować, teraz już czytam jak 40% to będzie dobrze, zaraz dojdziemy do momentu w którym 10-20% będzie zadawalające. Czytałem, że indeksujecie już 12mln linków na dobę, jak to możliwe jak potentant na rynku Instant Link Indexer ma 2 347 066 Links za ostatnie 24h.

potentat na rynku :D

kalendarz chyba Ci się zawiesił Marcin.

którym rynku? 

(2 mln linków to wrzuca w tej chwili tylko 2 userów i to z PiO na dobę)

odniósłbym się do reszty treści, ale ... się nie odniosę :) 

ricco-banner.png

Niema na razie co płakać bo nikt nie włożył w to jeszcze nie wiadomo jakiej kasy. Widzieliśmy w okresie testowym że system faktycznie daje radę i gdyby tak nie było to pewnie nikt by nie wykupił pakietu. Teraz pozostaje odczekać swoje aż zespół ogarnie wszystko solidnie a indekser będzie śmigał stabilnie..

Wydaje mi się, że większości chodzi o to, że tak na prawdę nie mają żadnych informacji co, kiedy i czy w ogóle... się dzieje. Ja też nie wiem czy moje pierwsze pliki które wrzucałem w tamtym tygodniu były w ogóle indeksowane (bo co chwile były informacje, że coś jest nie tak, że nie ma zasobów, że skala przerosła, że leci 80% itd.). Nie ma żadnego panelu w którym byłby pokazany status danych plików - czy one w ogóle dotarły, czy coś jest z nimi robione, czy będzie robione za 3 dni...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

up

Zgadza się Panowie.

To tylko i wyłącznie moja wina - reszta zespołu tutaj nie ma nic do powiedzenia, jako że ja sterowałem nazwijmy to "rozwojem".

Kiedy zauważyłem potrzebę na indexer na rynku (wtedy jak jeszcze żadnego nie było, powiedzmy z miesiąc temu), zrobiłem małe badanie rynku ale najwidoczniej nieudolnie. Bo skala rynku tylko w PL jest kilkukrotnie wyższa niż sądziłem i wywiad na to wskazywał.

I to zdeterminowało problem jeden po drugim. 

Mój błąd.

Bez obiecanek blablabla - w tym tygodniu, wszyscy będziecie bardzo zadowoleni z usługi. Bardzo :)

I na tym pozostanę do czasu aż tak właśnie się stanie - już się dzieje w zasadzie. 

Dialog na innych forach z 'potencjalnymi użytkownikami' zamykam, żeby nie tracić czasu aż zatrudnię odpowiednią do tego osobą - na tą chwilę zostaje PiO i mailing z aktywnymi userami. 

Samo PiO tak poniosło wieść po świecie, że do dziś nie odpisałem na wszystkie maile. 

ricco-banner.png

Dialog na innych forach z 'potencjalnymi użytkownikami' zamykam, żeby nie tracić czasu aż zatrudnię odpowiednią do tego osobą - na tą chwilę zostaje PiO i mailing z aktywnymi userami. Samo PiO tak poniosło wieść po świecie, że do dziś nie odpisałem na wszystkie maile.

Znowu zima w styczniu zaskoczyła drogowców :).

...

Dialog na innych forach z 'potencjalnymi użytkownikami' zamykam, żeby nie tracić czasu aż zatrudnię odpowiednią do tego osobą - na tą chwilę zostaje PiO

Skoro sam na innych forach założyłeś temat to w dobrym tonie wypadało by do tamtych ludzi napisać to co tutaj. Tam tez ludzie zapłacili za pakiety. Wziąłeś pieniądze a teraz pokazałeś im 4 litery?

Wziąłeś pieniądze a teraz pokazałeś im 4 litery?

w którym miejscu to wyczytałeś? :)

Napisałem, że kończę dyskusję na forach a nie świadczenie usług. Z przyczyn w/w a nie moich zachcianek. Umawiałem się z kimś na dyskusję na forum - czy może jednak indeksowanie linków?

A jeśli (uprzedzając Twoje pytanie) napiszesz mi że z tym też nie najlepiej - to sprawdź ostatnie ok dwie doby jeśli korzystasz.

A jeśli nie korzystasz - nie jesteś dla mnie stroną w rozmowie. 

Wrócę do publicznej debaty wszędzie gdzie temat zacząłem - jak będę miał na to czas.

Mogę Ci jeszcze jakoś pomóc? :)

@iman7

To akurat było bardzo sympatyczne zaskoczenie :) I nie wiem, czy zima to tutaj trafne porównanie. Ja bym powiedział, że na polu indekserów była susza, zanim nie wskoczyliśmy z tematem. 

ricco-banner.png

To akurat było bardzo sympatyczne zaskoczenie :) I nie wiem, czy zima to tutaj trafne porównanie. Ja bym powiedział, że na polu indekserów była susza, zanim nie wskoczyliśmy z tematem.

Fajnie że pozytywnie Was odzew zaskoczył, tylko żebyście poparcia nagle jak Kukiz nie stracili :), bo on też miał "pozytywne zaskoczenie". Ale spoko, publika na PIO zawsze sroga była, tu by się nawet botmasterowi oberwało od kogoś, jakby promował pierwszą wersję rumaka :D.

...

@iman7

Tak dokładnie - czas będzie tutaj bardzo ważnym czynnikiem obok całej rzeszy innych :) Gramy na długi dystans. 

Nie jestem lekką konkurencją.I bardzo lubię mieć konkurencję na wysokim poziomie. 

I choćbym miał do tego dołożyć i długo dokładać - to B-S będzie: (według mnie, żeby była jasność)

No1 :)

Mimo różnorakich problemów o charakterze tymczasowym. 

ricco-banner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności