ArekkerA Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Planuję postawić zaplecze składające się z kilku stron o dobrej treści. Zgodnie z zasadą "dywersyfikować wszystko co się da" strony zostaną postawione na serwerach nazwa, home, linux itp tak by były na różnych klasach C i AS-ach. Pytanie czy google jest w stanie sprawdzić do kogo należą strony w przypadku gdy usługi ww. firm zarejestrowane będą na firmę. Korzystając z WHOIS nie jestem w stanie określić nic poza nazwą firmy hostującej. Nie ma nic natomiast na temat firmy która wykupiła sobie miejsce pod stronę. Podobnie z domeną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owczy Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 zarejestruj na osobę prywatną i problem z głowy wracając do tematu, jeżeli Ty możesz sprawdzić na kogo jest domena to Google tymbardziej. Z jakiego whois korzystasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 jeżeli rejestrujesz domenę polską na firmę to whois nie może zostać ukryte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 @ UP nie prawda wiele Polskich rejestratorów za darmo oferuje FV dla firmy, dane właściciela domeny osoba prywatna ( ukryte) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekkerA Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 No właśnie ja nie mogę, a przynajmniej nie wiem jak to sprawdzić. Korzystam z apps.db.ripe.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga435 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 .PL najlepiej sprawdzać u źródła https://www.dns.pl/cgi-bin/whois.pl VPS już od 130 zł netto (rocznie) - Kliknij tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 @Max napisałem że whois nie może zostać ukryte bo będzie widoczne, tylko też nie napisałem że zastąpi te dane inna firma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekkerA Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 @zyga435: No i ta odpowiedź wiele mi wyjaśniła, dzięki. @MaxPan: Możesz podać przykład takiej firmy? Rozmawiałem dziś z pracownikiem jednej z wymienionych wcześniej firm hostujących i powiedział, że nie wystawią faktury na firmę w przypadku zarejestrowania na osobę prywatną oraz nie ukryją danych firmy. Mogą co najwyżej za dodatkową opłatą ukryć dane osoby prywatnej. I tego nie rozumiem bo chyba domyślnie powinny być ukryte zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych? Rozumiem iż każdy w tym przypadku przy rejestracji musi zgodzić się na udostępnienie danych inaczej nie wykupi sobie miejsca pod stronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 https://www.ovh.pl/domeny/usluga_owo.xml Chroń swoje dane Dzięki usłudze OwO możesz zamaskować wybrane dane w bazie whois: adres do korespondencji, e-mail i numer telefonu. OVH gwarantuje, że dane te nigdy nie zostaną upublicznione. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 @ArekkerA - chociażby aftermarket, albo jak wyżej OVH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Możesz podać przykład takiej firmy? dropped.pl, premium.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sttorm Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 az.pl panel masz na firme i dostajesz Fv a w panelu domeny rejestrujesz na osoby prywatne Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:BANERY REKLAMOWEARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIABLO73 Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Twoje dane mogą być chronione poprzez usługę OwO w OVH Baza stron z wysokim Page index Authority 41 i Domain Authority 30Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 az.pl panel masz na firme i dostajesz Fv a w panelu domeny rejestrujesz na osoby prywatne Az.pl jest już passe, od przejęcia to nie to samo. nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Az.pl jest już passe, od przejęcia to nie to samo. OT Niestety musze, to potwierdzić. Paręnaście dni temu napisałem do BOK w sprawie technicznej dostępu do API domen i czekałem DWA DNI i to w din robocze na odpowiedz. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.