Skocz do zawartości

pomoc przy optymalizacji i pozycjonowaniu

marciav

Rekomendowane odpowiedzi

to jeden z bardziej budujących wątków, jestem pod wrażeniem wykładu Dirty Frank, Brawo - wydrukowałem sobie treść i zamierzam systematycznie pracować!

czy naprawde na allegro w ktegorii linki 1000 ofert to tylko piękne obrazki, nic tam nie na wrtościowego? niemożliwe.... Czy nie ma żadnego typu ofert na alledrogo - narzedzi pomagajacych pozycjonowaniu, które są warościwe?

zapewne i są, ale my w większości z nich nie korzystamy, a oferty mega promocyjne to przeważnie jakiś gimbus który za kasę którą dostał na komunię kupił soft za 300 zł staje się sełoekspełtem i łowi a alledrogo jeleni. Jak mu się uda, to ma na frytki w szkolnym bufecie...

Wiele osób posiadających strony nie wie nawet że istnieje takie coś jak pozycjonowanie, a zasoby internetu kończą się im na przeglądarce google i allegro. A skoro na allegro można także kupić "pozycjonowanie" to kupują, często nie wiedząc nawet co.

Wiele osób posiadających strony nie wie nawet że istnieje takie coś jak pozycjonowanie, a zasoby internetu kończą się im na przeglądarce google i allegro.

Dokładnie tak. Ostatnio przeglądałem znajomemu stronę bo pomimo łatwych fraz jest w otchłani. Tak na szybko to brak jest 301 z www na bez, mało tekstu, a jak już to skopiowany, linków do strony praktycznie wcale, treści i meta powtarzają się na stronach i mnóstwo innych błędów. Ten znajomy ma w firmie kogoś kto się tym zajmuje i jakieś tam pojęcie o tworzeniu stron ma, no więc mu przekazał uwagi.

No to strasznie się obruszył że wszystko jest ok, przecież strona wizualnie wygląda bardzo ładnie (rzeczywiście tak jest), a na 301 powiedział że to głupota przecież lepiej jak będą 2 strony w Google.

Postanowiłem więcej nie tłumaczyć bo ręce opadają.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Wiele osób posiadających strony nie wie nawet że istnieje takie coś jak pozycjonowanie, a zasoby internetu kończą się im na przeglądarce google i allegro.

Dokładnie tak. Ostatnio przeglądałem znajomemu stronę bo pomimo łatwych fraz jest w otchłani. Tak na szybko to brak jest 301 z www na bez, mało tekstu, a jak już to skopiowany, linków do strony praktycznie wcale, treści i meta powtarzają się na stronach i mnóstwo innych błędów. Ten znajomy ma w firmie kogoś kto się tym zajmuje i jakieś tam pojęcie o tworzeniu stron ma, no więc mu przekazał uwagi.

No to strasznie się obruszył że wszystko jest ok, przecież strona wizualnie wygląda bardzo ładnie (rzeczywiście tak jest), a na 301 powiedział że to głupota przecież lepiej jak będą 2 strony w Google.

Postanowiłem więcej nie tłumaczyć bo ręce opadają.

Bo to był informatyk programista a nie "pozycjoner" :P Są firmy które zajmują się tworzeniem www a są które te strony optymalizują pod kątem SEO :P

No nie był to pozycjoner, ale chodzi o to że nie przyjmuje uwag. Strona jest ładna to ma być wszystko ok i już i jak mu śmiem uwagi zwracać.

Skoro wszystko i tak wie lepiej od Ciebie, to właściwie po co mu Twoja pomoc? Machnij na to ręką i daj sobie spokój. Nie ma się co stresować pierdołami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności