Skocz do zawartości

czy ktoś zna odpowiedź na te pytania?

mdjong
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dopiero zacząłem swoją przygodę z pozycjonowaniem.Mianowicie mam takie pytanie.Wczoraj dodałem swoją stronę do gogle.Na stronie mam po jednym linku do każdej podstrony i czy w związku z tym w wyszukiwarce gogle będzie widoczna każda podstrona np www.szablonypro.republika.pl/kontakt i inne podstrony? czy taki tutuł strony:darmowe szablony www, darmowe szablony, szablony stron, szablony www, darmowe szablony stron nie będzie widoczny przez google jako spam? i czy dobrze wypozycjonuje stronę na hasło darmowe szablony www

Ile muszę czekać aż gogle zaindeksuje moją strone w wyszukiwarce?Nie dodawałem żadnych linków swojej strony na innych stronach. W menu odsyłacze do podstron są obrazkowe i mają dziwną strukturę mianowicie: <area shape="rect" coords="62,219,165,239" href="https://www.szablonypro.republika.pl/darmoweszablony">

czy to wpłynie na miejsce w wyszukiwarce?Bardzo prosił bym jeszcze o to aby ktoś sprawdził czy na stronie nie ma większych błędów które mogą wpłynąć na miejsce w wyszukiwarce.Moja strona to www.szablonypro.republika.pl .Za wszystkie odpowiedzi dziękuje. :P:)

Moje rady:

1) kup sobie wlasna domene

2) stworz wlasna strone a nie oparta o sciagniety z niewiadomych zrodel szablon

3) wlasna strona = wlasny kod = brak takich zonkow jak wspomniane "area"

4) tytul i metatagi ustawiaj zgodnie z prezentowana na stronie trescia, ale bez przesady ... raczej bym nie naduzywal slow kluczowych w tytule (nie testowalem ale podobno Google to niezbyt lubi)

5) stworz wartosciowy (dla potencjalnych poszukujacych/wyszukujacych (klientow)) content

6) czytaj duzo forum

I jeszcze wnioski:

1) podane frazy, na ktore pozycjonujesz sa dosc oblegane (szablony www -> 4,810,000; darmowe szablony -> 1,990,000; itd.) wiec bedzie trudno dobrze wypozycjonowac

2) dodaj strone do choc kilku katalogow na zaindeksowanych przez G podstronach lub innych stronach (rowniez zaindeksowanych) wtedy znacznie zwiekszasz swoje szanse na zaindeksowanie; nie wiem po jakim czasie G zaindeksuje tylko na podstawie dodania strony do G (co na tym forum jest nawet czesto potepianym krokiem :P)

3) bedzie ciezko, ale nie odrazu Rzym zbudowano

Moje ulubione radio internetowe.

Pozdrawiam.

Możesz mieć jedynie wątpliwości, czy

<area shape="rect" coords="62,219,165,239" href="https://adres">

jest traktowane jako normalny link.

Opdowiedź: TAK (mogę podać przykład strony)

Odpowiedzi na resztę pytań znajdziesz na forum. Pamiętaj, że pozycjonowanie jest trudne, czasochłonne i pracochłonne.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zastanów się czy nie możesz zawęzić jakoś swoją grupę docelową. Te frazy, które podałeś będzi CI trudno wypozycjonować. Lepiej byc na 5 mniej używanych fraz w pierwszej piątce niż na 20 obleganych fraz na piątej stronie wyników

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics