Skocz do zawartości

Nieuczciwa konkurencja

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Konkurencja w slowach kluczowych stosuje unikalna nazwe mojego produktu i nazwe firmy. Czy istnieja jakies srodki ktore wyklucza ja z wyszukiwarek? Gdzie zglaszac w google, onecie itp. takie rzeczy?

Czy jest to zabronione? Tzn. czy moge sie wogole domagac wykluczenia itp. ?

404.tf

A czy konkurencja sprzedaje Twój produkt ? czy masz na pewno prawo własności nazwy ?

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

zy moge sie wogole domagac wykluczenia

domagać się zawsze możesz, pytanie tylko czy ktoś je uzna ?

polecam się zaznajomić z tym : https://www.google.pl/support/bin/answer.py...er=58&topic=360

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Patent nie jest drogi (nie pamiętam dokładnie, rząd 600zł?).

Była głośna sprawa o spam meta tagami, dzięki któremu ktoś wypozycjonował się na nazwę konkurencji - możesz użyć wyszukiwarki. Przegrał w polskim sądzie.

Jeżeli nazwa jest unikalna, można byłoby ją potraktować jako dzieło (prawo autorskie), którego jesteś autorem. Z resztą, ciężko ocenić nie wie się o czym konkretnie się mówi.

Hmm... Ale zabrzmiało. :)

Pozdrawiam, J.

byla to sprawa POLGAZU jak pamietam.

Jezeli jest to dzialanie konkurencyjne i ktos robi to celowo , wyslij im ostrzezenie ze zgłosisz sprawę do sądu.

Postaraj sie odnalezc informacje w necie na temat sprawy pol-gaz metatagi jakos tak wpisz w googlle i podeslij im linka do artykulu jak zakonczyla sie sprawa uzywania w znacznikach meta nazwy w celach nieuczciwej konkurencji.

Mysle ze sobie podarują :) i nie musisz zastrzegac nazwy ! :) jezeli jest to twoj produkt, utwor i mozesz udokumnetowac okres jego powstania przed tym zanim zrobila cos takiego konkurencja to jestes na wygranej :) nawet gdyby to konkurencja zastrzegla sobie znak :) moglbys nawet zglosic to do UP i zastrzezenie zostaloby odebrane.

Bo zastrzezenie znaku wcale jeszcze nie mowi o tym ze ta osoba jest jego wlascicielem czy jest w pleni chroniona :) jezeli np nie jest autorem.

Wiec napisz do nich delikatnie informacyjnie dajac im czas do poniedzialku.

Pozdrawiam

Mariusz

Jezeli jest to dzialanie konkurencyjne i ktos robi to celowo , wyslij im ostrzezenie ze zgłosisz sprawę do sądu.

Dokładnie tak - pismo, z zastrzeżeniem ale wczesniej spróbuj zadzwonić i grzecznie zapytać o co im chodzi że tak robią. Najczesciej przestają takich akcji tuż po liście ostrzegawczym.

Dzieki za pomoc :) Mam mala firme, ledwo stoje z reklama a tu mi jeszcze konkurencja bruzdzi :) Chociaz powiem Wam, ze dzialania konkurencji na zasadzie podkradaniu slow to pikus z tym co sie dzieje w realu :)

suave jak sie na tym znasz to bylbym wdzieczny.

Tu sa jakies artykuly ale nie bezp. o polgazie:

https://www.e-biznes.pl/inf/2006/16380.php

https://www.badzpierwszy.pl/news-56.html

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności