Skocz do zawartości

Wartość linku do pozycjonowania

goorall
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam co lepiej wybierać tzn:

1 link na stronie pr7 z 5 linkami wychodzącymi ( stron które zawieraja linki do tej domen jest 40 tys)

czy 5 linków pr4 - każda po mniej więcej 20 linków wychodzących ( stron które zawierają linki do tych domen jest po 1000 na każdą czyli w sumie 5 tys)...I teraz : czy dla pr ten jeden link da cokolwiek - inaczej czego moge sie spodziewać i czy nie lepiej wybrać te 5 z pr4 zamiast jednego z pr7. Pozdrawiam

Najlepsze wózki dziecięce produkują Szwedzi.

Ja bym był za tym linkiem z PR 7. Wartość linków na pewno jest różnicowana logarytmicznie a nie arytmetycznie. Nierzadko warto mieć większą ilość linków z mniejszym PR niż jeden czy kilka z mniejszym, ale wtedy jak mówimy o dużych ilościach tych linków tzn. dziesiatki lub setki. Może niech się wypowiedzą osoby z większym doświadczeniem, ja jestem z PR7.

Ten link powinien Ci dość sporo dać, zależy jeszcze czy z powiązanego tematycznie serwisu.

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Ja bym zdecydowanie wybrał 5 linków pr4 - każda po mniej więcej 20 linków wychodzących .Jeżeli są one tylko na różnych IP.Dobierz dobre Anchor texty i dodawaj stopniowo a nie 100 linków c ciągu dnia a przyniesie spory efekt.Według mnie page rank nie ma juz takiego znaczenia jak wcześniej,ale mogę się oczywiście mylić.

No i ma znaczenie dla systemów linkujących jak np. linkor :)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)