Skocz do zawartości

Jak ukryć linki affiliacyjne ?

DzielnyTabaluga

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałbym prosić Was o pomoc w temacie ukrywania linków afiliacyjnych. Chodzi o to, żeby były czyste i czytelne oraz żeby google ich nie indeksował (nofollow). Generalnie zgodnie ze standardem SEO.

Znalazłem w sumie bardzo dobrą instrukcję autorstwa Yoast'a:

https://yoast.com/cloak-affiliate-links/

jednak jestem w temacie kodowania itp. kompletnym laikiem, dopiero stawiam swój pierwszy portal.

Czy możecie w kilku słowach opisać jak powinien wyglądać ten proces ? Chodzi mi zwłaszcza o to gdzie dodać ten folder (poprzez hosting, panel wordpress ?), o którym wspomina autor i czy plik .htacces zmodyfikować czy stworzyć nowy wraz z pozostałymi dwoma. Nie chodzi mi o przetłumaczenie tekstu bo go rozumiem, ale o wyjaśnienie poszczególnych etapów z naciskiem na te dwa wyszczególnione powyżej.

Ciekawy temat, myślę że taka instrukcja będzie przydatna dla wielu osób. Stawiam piwo.

Pozdrawiam :)

Dzięki za komentarze. Zainstalowałem pretty link.

Chciałem to zrobić metodą Yoast'a bo nie mam jeszcze zaufania do swoich umiejętności, ale zazaczyłem w Pretty link "nofollow", przekierowanie 301 i jeszcze przekierowuje do stron przez /go/, które mam wpisane w robots.txt jako "Disallow: /go/", więc powinno być dobrze..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności