Finan Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 nie jest, to efektywny sposób harvestowania Ale może skuteczny? Bo na tym polega harvest. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Jakich proxy użyłeś do tego harvestu?Z ProxyMarketu HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocek123 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 @Mion, A jaka ich ilość była potrzebna do tego harvestu, co pokazałeś wyżej? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 To był pakiet 100 proxy jednak w praktyce pakiet nie był tankowany do pełna i czasami szło tylko 30 lub może i mniej .. dlatego tak długo cała operacja trwała. Na pełnym pakiecie tak jak kiedyś serwował ProxyMarket ten czas był by znacznie krótszy --- Szybkość bardzo zależy od zastosowanych footprint w tym przypadku były z intext. Dla porównania też na proxy z proxy marketu i klasycznych zapytaniach proces nawet na 30 proxy przebiega relatywnie szybki: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/142775-startup-proxymarketpl-szybkie-proxy/?p=1472434 HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinmar Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Jest szansa dodania sytemu do łamania captchy przy proxy? "Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Cyberfolks kod rabatowy -25% | Seohost kod rabatowy -40% | nazwa.pl kod rabatowy #reklama #link_sponsorowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Nie ma. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazy Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 program bardzo fajny i na pewno wart swojej ceny. Jakby jeszcze ściągał proxy z pliku na dropboxie to jak dla mnie byłoby już naprawdę świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mghost.pl Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 @Up użyj https://mountainduck.io podmontuj sobie w windowsie dropboxa i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Taka ciekawostka, co przed chwilą empirycznie zauważyłem, a mianowicie jak już mamy wypalone proxy po przez operatory i proces pobierania się zatrzymał warto zmienić ilość pobieranych na 10 i np 100 wątków, przejść na HTTP lub odwrotnie. Prędkość pobierania będzie mniejsza, bo maksymalnie po 10 na SERP ale lepsze po 10 ale zawsze do przodu HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janpos Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Macie jakiś sprawdzony sposób na odblokowanie prywatnych proxy? Zrobiłem templatę w Zennoposterze do tego, wchodzi przez proxy na zapytanie, uzupełnia captche, przechodzi dalej, dostaję wynik wyszukiwania i niby wszystko jest ok. Ale przy następnym zapytaniu znowu woła o uzupełnienie captchy co w przypadku pracy z harvesterem całkowicie mija się z celem. Mogę prosić o jakieś wskazówki? Nie do końca wiem jak to ugryźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Tak jak Piszesz raczej nie da rady, bo inny UserAgent robi zapytania w GH, a inny odblokowuje w ZP .. do tego dochodzi kwestia cookies. ====== Doby, bo skuteczny sposób na mniejsze spalenie proxy, to harvestować nie po 100, ale po 10 na SERP https://www.forum.optymalizacja.com/topic/198887-program-gharvester-program-do-linkow-z-serp/?p=1478502 --------- Screen - nawet chińskie wbijały: Małą łyżeczką, ale po 24 H > 3,7 M url pobranych HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janpos Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Tak jak Piszesz raczej nie da rady, bo inny UserAgent robi zapytania w GH, a inny odblokowuje w ZP .. do tego dochodzi kwestia cookies. Właśnie dlatego pytam, bo zauważyłem, że mój sposób jest nieskuteczny. To co napisałeś na pewno będę stosował na przyszłość. Nadal jednak mam pytanie o skuteczne odblokowanie proxy. Czytałem, że jest to możliwe i byłbym wdzięczny za każdą pomoc/wskazówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekszeryf Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Nadal jednak mam pytanie o skuteczne odblokowanie proxy. Czytałem, że jest to możliwe i byłbym wdzięczny za każdą pomoc/wskazówkę. Podpięcie OCR np. 2captcha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 @UP - To nie jest skuteczna metoda, bo po przy zapytaniach z operatorami palącymi proxy captcha wyskakuje, co kolejne zapytanie i to nawet w przeglądarce która obsługuje SERP inaczej niż pojedyncze żądanie HTTP ... Można, to sprawdzić w empirycznie, wiec koszt całego harvestu był by dosyć duży. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janpos Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Podpięcie OCR np. 2captcha Tak jak napisał @Mion jest to u mnie całkowicie nieskuteczne i co zapytanie musiałbym wpisywać captche. Zrobiłem templatkę w Zenku, która dokładnie to robi - wykonuje zapytanie, uzupełnia captche, zmienia proxy i powtarza proces itd. Problem w tym, że daje to efekt do wykonania następnego zapytania. Gdyby to było skuteczne w 5 min miałbym wszystkie proxy odblokowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.