jamcito Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Oczywiście oprócz satysfakcji Chodzi o linki przekierowujące. Często można się spotkać na stronach, że link od nich nie jest bezpośrednio na naszą stronę tylko przez skrypt przekierowujący np. <a href="/redirect?url=http%3A%2F%2Fxxxxxxx.pl" target="_blank">https://xxxxxxxxxx.pl</a> Czy warto o takie linki się starać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlwik Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Sprawdź jaki to redirect, jak 301 to jest ok. Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie - Webhosting1st Sklep z częściami do laptopów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamcito Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Sprawdź jaki to redirect, jak 301 to jest ok. Sorki za pytanie, ale jak sprawdzę czy to idzie po 301? Klikam na tego linka i wchodze na swoja stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlwik Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 wklej link tutaj https://httpstatus.io/ Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie - Webhosting1st Sklep z częściami do laptopów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamcito Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 302. Tymczasowe, może być? A przy okazji mam jeszcze jedno pytanie. Są rózne narzędzia pokazujące ile i skąd backlinków trafi na naszą stronę, niektóre z nich oceniają nawet ich jakość. I właśnie o ta ocenę mi chodzi. Czy jest ona w jakikolwiek sposób miarodajna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Czy jest ona w jakikolwiek sposób miarodajna? Jak narzędzie do oceny backlinków może być miarodajne w stosunku do oceny przez tajny algorytm Google? Są to tylko subiektywne oceny wykonane przez autorów tych narzędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altaica Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 @Diego ma rację, generalnie sam później ocenisz linki, czy są dobre, złe, ładne, brzydkie itd. Ale ogólnie każdy link coś daje, raczej powinieneś zapytać, czy link taki wpływa na pozycje? Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku... adrianszczepanski.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamcito Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 @Diego ma rację, generalnie sam później ocenisz linki, czy są dobre, złe, ładne, brzydkie itd. Ale ogólnie każdy link coś daje, raczej powinieneś zapytać, czy link taki wpływa na pozycje? To chyba jest raczej niemożliwe. Jak moge dojść, który z linków dodanych w przeciagu ostatnich miesięcy spowodował, że dziś poszybowałem +35 oczek. Musiałbym dodać jednego linka i nic nie robić przez 2,3 miesiące. A i to nie wiem czy ew. wzrost lub spadek mógłbym zapisać na pioczet tego linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalkaminski Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Dla mnie takie kombinowane linki to nie do końca wartościowy temat, lepiej aż tak nie kombinować. Choć pewnie nie zaszkodzą to i nie pomogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenris85 Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Testowałem większe linkowanie tego typu ze stronami w domenach .edu. Efekt raczej słaby. Domain Authority wzrosło na niektórych stronach o 1-2 pkty i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamcito Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 @Diego ma rację, generalnie sam później ocenisz linki, czy są dobre, złe, ładne, brzydkie itd. Ale ogólnie każdy link coś daje, raczej powinieneś zapytać, czy link taki wpływa na pozycje? Ale są płatne programy, które tą jakość oceniają i ludziska im wierzą, skoro płacą całkiem niemały abonament, jak chociażby za seo odkurzacz. Ja znalazłem coś takiego - openlinkprofiler . org Zna ktoś ten program? Czy na podstawie jego oceny linków można tworzyć profil linków (chcę usunąć wszystko co ma mniej niż 20%). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 seoodkurzacz, SEOspyglass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamcito Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 seoodkurzacz, SEOspyglass Wiem, Max napisałem, że seoodkurzaczowi ludzie wierzą, bo płacą niemały abonament, ale ja pytałem o ocenę openlinkprofiler.org czy jego ocena linków jest wg Was coś warta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmod Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 czy jego ocena linków jest wg Was coś warta? Analizy automatami czy płatnymi usługami są nic nie warte jeśli nie są poparte doświadczeniem. Są tak duże rozbieżności pomiędzy wynikami że nie warto sobie zbyt długo głowy tym zawracać, można je jedynie traktować jako wskazówkę. ps. odkurzacz to chyba jedno z tańszych rozwiązań na rynku, zobacz ile kosztuje linkdetox Alkowiki - dla większego relaksu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jehowy Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 skoro płacą całkiem niemały abonament, jak chociażby za seo odkurzac Racja jest niemały bo seoodkurzacz nie jest softem abonamentowym, poczytaj sobie tutaj jego ocene: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/184445-seo-odkurzacz-szczegolowa-analiza-profilu-backlinkow-strony/ Kody -25% na hosting w biznes-host.pl @mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.