dargre` Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Nie przeglądam logów w tą i z powrotem. To przy rozsądnym ruchu dość utrudnione. Mam za to własne staty live śledzące to co chcę śledzić, więc widzę aktywność botów. Póki co w kwestii poruszanej strony 'about' zauważyłem, że jakieś 70% idzie z OS "Mac' i browsera 'Safari'. Więc właśnie dowaliłem parę linijek kodu wywalających takie wywołania do tej konkretnej podstrony, czyli przekierowuję tam gdzie trzeba. Ciekawe czy te boty znajdą sobie teraz inną lokacją na mojej stronie, co jest całkiem prawdopodobne. Tyle, że te boty to nie zawsze Mac i Safari, większość.... Sorry, nie odpowiadam na PMy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojownik Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Ja jako, że działam tylko na rynku polskim to pouwalałem ruch z chin, rosji i francji (ovh) w htaccess <IfModule mod_geoip.c> GeoIPEnable On Order allow,deny SetEnvIf GEOIP_COUNTRY_CODE (CN|RU|NL|FR|FX|ES|AP|TF|UA) BlockCountry Deny from env=BlockCountry allow from all </ifmodule> Może niezbyt rozsądne rozwiązanie, ale jak wspomniałem, nie zależy mi na tym ruchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sympatico Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 zgadzam się tych botów to się tyle narobiło że szok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMati Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Jeżeli to wordpress to można skorzystać tymczasowy (na czas fali spambotów) z wtyczki Human Only. Natomiast w takich sytuacjach przydaje się Cloudflare, dla takiej atakowanej podstrony dodaje się regułę z "i'm under attack'". ◈ Drupal & WordPress ◈ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.