qiqqq Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam, Mam następujące pytanie. Jakiś czas temu (dokładnie około 19 listopada 2013) udało mi się usunąć pokaźną listę linków z małowartościowych katalogów. Minęły już trzy miesiące od tego momentu, a te nieistniejące linki, cały czas widnieją w GWT. Czy mam przez to rozumieć, że Google cały czas je widzi (jeszcze ich nie wyindeksowało)? Co mogę z tym zrobić? Czy w ogóle powinienem coś z tym robić? Pozdrawiam notebooki - wszystko o notebookach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heretyk Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Do odświeżenia tych danych potrzeba czasu, bo zanim Google ponownie odwiedzi te konkretne podstrony może minąć sporo czasu - słabo podlinkowane strony, czy podstrony schowane głęboko w strukturze Google odwiedza rzadko - potem musi jeszcze upewnić się, że tego linka faktycznie nie ma, zaktualizować swoją bazę danych, a na koniec, z kolejnym opóźnieniem, aktualizuje dane w GWT. Jak masz zasoby i chęci, to podlinkuj te nieaktualne adresy Generalnie nie trzeba nic robić... tylko czekać :/ === więcej herezji o SEO piszę na blogu ===Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 możesz pingować adresy www z nieistniejącymi linkami, może to trochę przyspieszyć aktualizację spisu linków. Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Czy mam przez to rozumieć, że Google cały czas je widzi (jeszcze ich nie wyindeksowało)? Czy w ogóle powinienem coś z tym robić? Google robi to co uważa za stosowne. Informacje w GWT są odświeżane co jakiś czas. Nie dlatego, że robot jeszcze do nich nie dotarł, ale dlatego, że taka jest polityka firmy G. Czekać. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanda Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Nowe linki są odświeżane co jakiś czas. Stare linki po roku u mnie dopiero zniknęły... Pozdrawiam, Vandaogolne-tematy.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.