Yeden Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 I do wejścia ma zachęcać właściwe title i description. Może czasem lepiej zrezygnować z dmoza, żebygoogle nie pobrał tego co redaktorzy wymyślą. Znajdziesz w google sklep - oceniasz: wejść lub nie. Jak wejdziesz, rzut oka - idziesz dalej, czy spadasz, ale to już kwestia zawartości , a nie meta. Eksperyment Discover.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didablju Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 To tak jak w innych sprawach. Żeby było miło, to klient (za przeproszeniem) musi tak czy inaczej WEJŚĆ hahaha, no fakt - racja. ale co do dyskusji to świetnie, że ją poruszyłaś, wydaje mi się, że user wchodząc na google i szukając czegoś patrzy w środek strony(ja zawsze tak robie) i najpierw zwraca uwagę na pozycje nr 3, jeżeli zauważy ciekawy title to klika, tymbardziej jeżeli title strony nr 1 i 2 to: "keyword, fajne keyword, zapraszamy keyword - wejdz keyword" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerdi Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 To tak jakby stworzyć rewelacyjny butik z fantastycznym asortymentem w środku, a na odrapanej szybie byłoby napisane: "Wchodź i kupuj albo sp******j!". Ja bym chętnie wszedł do sklepu z taką witryną, chociarz po to aby zaspokoić ciekawość. Biorąc pod uwagę tytuły aukcji na Allegro, takie teksty wbrew pozorom są bardzo chwytne, aukcje z tego rodzaju tekstami mają wile więcej odwiedzających niż inne aukcje o normalnych tytułach w danej kategorii. Więc może podobnie w G. szokować potencjalnego klienta tytułem. !!! Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę. https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyplomowe.com Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Więc może podobnie w G. szokować potencjalnego klienta tytułem. Wcale ciekawa opcja. Zwłaszcza, gdyby pozycjonować pod konkretne produkty. Wpadły mi w oczy trzy reklamy, trzech produktów. Wklepałam zatem w google ("klawiatury", "wiatrówki", "siekiera") i wyszły mi jakieś mdłe "Najlepsze klawiatury...", "Największy sklep z ...". A gdyby wśród nich były takie perełki, to kto się oprze ciekawości: 1. Klawiatury niezniszczalne - możesz nawet nasikać! 2. Wiatrówki.pl - Pamietaj! Nie strzelaj do sąsiada 3. Solidna siekiera - łatwiej dostaniesz kredyt w banku !!! Pozdrawiam, Ania Prace magisterskie - Baza prac dyplomowych KONIECZNIE posłuchaj fragmentów - a potem kup całą płytę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir nimek Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 * "..ostał ci się jeno link" Parafraza słów chochoła w tańcu chocholim ("Wesele" Wyspiańskiego) - Symbol zniewolenia Polaków i niemocy do odzyskania niepodległości. To oczywiście offtopic. Co do atrakcyjnych title to masz rację w 1000%. że dobry title i desc mozna być 3 a lepsza sprzedaż niż w top1. Tyle, że pozycjoner to nie copywriter on ma własny świat i ciężko się czasem z nim porozumieć. Pozdrawiam. A teraz "rozdziobią mnie kruki wrony" !!! (Z kąd to? ) https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=424261 Irek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 A teraz "rozdziobią mnie kruki wrony" (Z kąd to? ) Z Tachury. Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
breja Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Jak ja kupowalem bielizne to z panna oblatalem conajmniej pierwsze 30 wynikow !!! Po tej praktyce stwierdzam ze moze pozycja nie ma tam wiekszego znaczenia a liczy sie: duzy wybor, ladny sklep z ladnymi fotkami a nie skanami metek z max kompresja no i ceny na normalnym poziomie a widzilem ten sam produkt z roznica 30% w kilku sklepach. Pozdrawiam, breja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Co do atrakcyjnych title to masz rację w 1000%. że dobry title i desc mozna być 3 a lepsza sprzedaż niż w top1. Tyle, że pozycjoner to nie copywriter... a szkoda.. szkoda...Temat ogólnie ciekawy - po nim widać jak niską mamy świadomość. Gdyby tu się pojawił jakiś marketingowiec - od razu 'zjadł by' wszystkich, którzy twierdzą ze TITLE nie ma znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anas Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 I do wejścia ma zachęcać właściwe title i description. Może czasem lepiej zrezygnować z dmoza, żebygoogle nie pobrał tego co redaktorzy wymyślą. A może właśnie title ustawiać pod pozycjonowanie z nasyceniem keywordów w taki sposób żeby googlarka(bot indeksujący) to łykała, a DMOZ wykorzystać do podmiany na ładny title dla oczu użytkowników korzystających z samej wyszukiwarki (o ile redaktor nie zmieni naszej propozycji i oczywiście sam title poleci z DMOZ'a, co nie zawsze ma miejsce). pozdrówka ---------------------------------------------------------------------------- Tadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 A mnie się zawsze wydawało, iż jedną z najtrudniejszych rzeczy jest takie opracowanie title i description, by podobało się zarówno ludziom jak i wyszukiwarkom. A co do title - Całkiem nieźle, zwłaszcza w obleganych frazach sprawdza się krótkie 2-3 wyrazowe. Wyróżnia się z tłumu. Da się spokojnie wrzucić choć jedno słowo kluczowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czar Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 A mnie się zawsze wydawało, iż jedną z najtrudniejszych rzeczy jest takie opracowanie title i description, by podobało się zarówno ludziom jak i wyszukiwarkom. Zgadza się i podobnie z całą resztą strony - zrobisz cudowny serwis wspaniale sie prezentujacy użytkownikowi na flashach i javie, a wyszukiwarki nic tam nie znajdą dla siebie i bedziesz daleeeeeekooooooo... 3 linki w podpisie!!!! -Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadzielawski Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Panowie i Panie Weszliśmy w zupełnie inny temat. Zgadzam się że jest on typo marketingowy. Podobnie ma sie sprawa z samymi stronami. Możesz być nr 1 na wyrażenie i nie mieć ani jednego zapytania ofertowego jesli na stronie klient nie znajdzie tego czego szukał i to nie dlatego że tego tam nie ma tylko nie wiadomo gdzie jest. Wchodzimy zatem w temat funkcjonalności stron i zdaje się że o tym piszemy. Może moderatorzy założą osobną podgrupę gdzie będzie można wymieniać się doswiadczeniami w tej dziedzinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruzyk Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 Ja np. ostatnio stosuję znaczki w title oczywiście jeżeli strona nie jest w DMOZie... Dla przykładu - https://banki-online.eofe.info Widziałem nawet w reklamach AdSense, że ktoś wrzucił klocki (kod) w tytuł reklamy. Wydaje mi się, że różne *^# przyciągają, może inaczej, ściągają uwagę oka. Pokażę wam tylko systemy wymiany linków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruzyk Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Przy okazji zapytam: /OT: Czy jeżeli mamy stronę w DMOZie i Google pobiera z niego opis i tytuł, a my mamy zupełnie inny tytuł, możemy sobie dowolnie zmienić tytuł strony i nie wpłynie to na pozycję w Google? Bo mówi się, że zmiana np. kolejności słów kluczowych w tytule ma znaczenie dla Google. Więc możnaby sobie ładny tytuł przygotować a w wyszukiwarce i tak będzie tytuł z DMOZa. Pytanie tylko czy ten nasz nowy tytuł w kodzie strony jakkolwiek wpłynie na pozycję? Pokażę wam tylko systemy wymiany linków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir nimek Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Tak kolejnośc słów kluczowych w title ma znaczenie dla Google podobnie jak ich kolejność w kodzie strony, ale nie wiem jak duże, wiem natomiast jak skutecznie podbija pozycję BL z wysokim PR. Moja rada zamiast kombinować z title zajmij się BL, bo jak wiesz nimi można stronę wypozycjonować bez ani jednego słowa kluczowego na stronie. https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=424261 Irek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.